- 2 adet yumurta akı, sarıları üstü için kullanabilirsiniz
- 13 gr. instant maya (kuru maya)
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıcak süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı dolusu toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- arzuya bağlı 1 çay kaşığı mahlep,(bende olmadigi icin kullanmadim)
- 7-8 bardak un (önce 6 bardak unla başlayın daha sonra kalan unları hamurun durumuna göre ekleyin) Yapim asamasini Esra'nin sayfasindan kopyalayarak aktariyorum, detayli bir anlatimi var ve de resimler ile anlatmis, arzu edenler oradan da takip edebilirler, soyle ki: Unu bir kapta maya, toz şeker ve tuz ile karıştırın. Sıvı yağ, yoğurt ve sıcak sütü ayrı bir kapta karıştırın, karışımın ılık olduğundan emin olun. Unlu karışıma sıvı karışımı döküp şöyle bir çatalla karıştırın, yumurta aklarını ilave edin. Elinize hiç yapışmayacak bir hamur yapın. Un miktarı az gelirse azar azar un ekleyebilirsiniz. Hamurunuzun üzerini kapatıp havlu ya da büyük bir bezle sarın, kalorifer yanı gibi sıcak bir yerde kabarmaya bırakın. Yaklaşık 40 dakika sonra hamurunuz kabarmış olacak. Hamuru kabın içinde iyice tekrar yoğurun, temiz tezgaha alın. Birbirine eşit büyüklükte, mandalina kadar parçalar kesin. Şimdi asıl tekniğe gelelim. Her bir parçayı önce çok az yoğurun, top şeklini verin. Daha sonra elinizle bastırarak hamuru yassıltın. Üst kenarından başlayarak içe doğru kıvırın, kıvırırken de oluşan küçük ruloyu, her iki elinizin parmak uçları ile hamurun içine doğru itin. Sanki sıkı sıkı bir rulo yapar gibi. Yaptığınız ruloyu şimdi yan çevirin, elinizle bastıra bastıra tekrar daire şeklinde yassıltın, sonra ilk iki resmi tekrar edin. Her seferinde biten ruloyu yan çevirip elinizle bastırıp aynı rulo yapma işini tekrarlayacaksınız. Bu işlemi her bir beze için en az 4 kere yapmalısınız. Daha fazlası size kalmış :) Hamuru son olarak üst resimdeki haliyle yani bitmiş rulolar olarak tepsiye dizin, soğuk olmayan bir yerde tekrar mayalanmaya bırakın. Bu işlem de yaklaşık 30-35 dakika sürecek. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun....
AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN
Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.
Aybike
14 Ağustos 2008
KARAKOY POGACASI
Sevgili Esra'nin sitesinde gordugumden beri yapmak istedim, tadmak istedigim bir tarifdi. Esra'nin soyledigi yapim asamalarina harfiyen uydum, buradan gorebilirsiniz, fakat nedense onun ki kadar kabarmadi ama pogacalar hamur da olmadi. Tadi gercekten, hele bir de gurbetdeyseniz, gercekten pastahane pogacalarina benzedi. Tekrar buradan Esra'ya bu tarif icin cok tesekkur ediyor, bizleri daha da fazla onsuz birakmamasini rica ediyorum.
Yapimi ve malzemeleri soyle:
Labels:
Hamur Isleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
35 yorum:
Aybikecim harika görünüyor poğaçaların, ellerine sağlık. Karaköy'ün poğaçalarının meşhur olduğunu duymamışım ancak, birgün gidip tatsam mı diye de düşünmedim değil hani:)
Aybikecim ellerine sağlık, poğaçalar gerçekten çok albenili duruyor:).
Eminim tadı da harikadır.
Sevgiler:).
aslı
Aybikecigim ellerine sağlık. Bence seninkiler de çok guzel olmuş. Sevgiler, iyi haftasonları.:)
Bu tarif beni aşar :) Çok güzel kızarmış Aybike'ciğim.Ellerine sağlık....
İy hafta sonları...
selam aybikecim..bugun misafirlerime bu nefis poğacalardan yapmaya karar verdim.eline saglık canım.nefis görünüyorlar..sevgiyle kall.
http://hunerlieller.net
Canımm,
Ellerine sağlık. Sevgili Esra' nın bu tarifini ben de denemiştim. Ben de görünüşleri onunki gibi olmadı diye düşündüm ama yiyen herkes bayıldı. Bende de Esra artık o güzel tarifleriyle geri dönmeli:)
Sevgilerimle...
Canımmm,
Ellerine sağlık:) Sevgili Esra'nın bu tarifini ben de denemiştim. Ve görüntüsü onunki gibi olmasa da yiyen herkes bayılmıştı. Bence de Esra o güzel tarifleriyle dönmeli.
Sevgilerimle...
Aybike'cim ellerine sağlık, poğaçalar çıtır çıtır görünüyor, mmm..
MERHABA AYBİKE,
ELLERİNE SAĞLIK BENİMDE MERAK ETTİĞİM TARİFLERDEN BİR TANESİ.
YAŞADIĞIN YERE 1992 SENESİNDE KISA BİR ZİYARETTE BULUNMUŞTUM VE HOŞUMA GİTMİŞTİ. O ZAMAN USA'NIN KUZEYİNE GÖRE GÜNEYİNİ DAHA ÇOK BEĞENMİŞTİM.
AİLEN İLE MUTLULUKLAR DİLERİM.
SEVGİLERİMLE
NEŞE
Sevgili Aybikecim,
Ellerine sağlık. Çok enfes görünüyor. Sevgilerimle...
bende yapıyorum aynı tarifi çok lezzetli oluyor ama bu aralar yapmıyorum yapamıyorum malum kilolar gitmiyorrr
ellerine sağlık canım
kocaman sevgilerr
AYBİKE'CİM ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİS GÖRÜNÜYORLAR....HELE BU SAATE ÇAY İLE NASILDA GÜZEL GİDER HHMMM....
Aybikeceğim ellerine sağlık bu tarifi ben de Esra'dan görüp denemiştim ve de çok memnun olmuştum. Afiyet olsun!!!
Sevgiler,
Evren
off harika olmuşlar kat kat..en kısa zamanda bende denemeliyim..daha önce görmüştüm ,yemiştim , ama bunlar gibi hiç biri cezbetmedi beni:)
sevgilerimle
Sevgili Aybike
harikalar yaratıyorsun inanki,
çok beğendim çok...
ellerinize sağlık svglr.
Aybikeciğim ellerine sağlık,kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.Sevgilerimle....
Aybikeciğim ellerine sağlık,kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.Sevgilerimle....
Bu gunun feyzi uzerinize,rahmeti gecmisinize,bereketi evinize,
nuru ahiretinize,sicakligi yuvaniza dolsun.
Berat kandiliniz kutlu olsun
aybikecim hayrlı kandiller dilerim,nurları üzerinize olsun..
svglrrr
Aybike'cim;Poğaçalar harika görünüyor,yapımı biraz zaman alıyor anladığım kadarıyla.Ama sonuç süper olmuş,değer diye düşünüyorum.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler.......
Mayalı tatları her zaman sevmişimdir..Senin poğaçalarda öyle nefis görünüyorlar ki..Denemeli ve tadına bakılmalı..))Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
Aybikeciğim istediğin kadar kabarmasa da bence çok güzel olmuş.Ellerine sağlık..sevgiler...
Sevgili Limonlu Kekim,
Acikcasi ben de duymamistim meshur oldugunu ama oyleymis demek ki:) sevgiler.
Asli'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgilerimi gonderiyorum.
Ganne'cigim,
Cok sagol.
Melda'cigim,
Tesekkur ediyorum, sevgiler.
Pelin'cigim,
Hic hamur bilmeyen ben yapabildiysem sen kim bilir nasil guzel yaparsin, sevgiler.
Bocuruk'cugum,
Cok tesekkur ediyorum, sevgiler.
Asli'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgilerimi gonderiyorum.
Sevgili Nese,
Hosgeldin, cok tesekkurler. Biz de seviyoruz buralari, yemysil ve guzel. Yolunuz gene duserse beklerim, sevgiler.
Selin'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgilerimi gonderiyorum.
Sevgili Sevil,
Katilmaya calisacagim, davetine cok tesekkurler.
Yesim'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgilerimi gonderiyorum.
Egelim,
Cok sagol. selamlar.
Evren'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, gercekten guzel bir tarif, sevgiler.
Ozlem'cigim,
Denersen kolayliklar diliyorum, sevgiler.
Nunu'cugum,
Cok tesekkur ediyorum, sen de oyle, sevgiler.
Gulizar'cigim,
Ben de kutluyorum gecmis kandilini, sevgiler.
Ozgul'cugum,
Cok tesekkurler, sevgiler.
Nunu'cugum,
Ben dekutluyorum gecmis de olsa, sevgilerimi gonderiyorum.
Dilek'cigim,
Evet biraz zaman aliyor, bir de insanin parmaklari agriyor yogurmaktan ama sonuc guzel...
Gul'cugum,
Cok tesekkur ediyorum, sevgilerimi gonderiyorum.
Serpil'cigim,
Yureklendiren yorumuna cok tesekkurler, sevgilerimi gonderiyorum.
can aybike
sevgilerimle
seni çoook kucaklıyorum aynur
can aybike
sevgilerimle
seni çoook kucaklıyorum aynur
Aybikecim deniz,kum ve bol günese veda edip döndüm.Burasi buz gibi(brrrrrrrrr).sevgiler selamlar
mmmmm nefis bisi olmali ellerine saglik aybikecim opuyorum cok
Ellerine sağlık Aybike. Kokusu gurbetten buralara kadar geldi. Afiyetle yiyin.
Fazla kabarmadı demişsin ama fotoğrafta oldukça güzel kabarmış görünüyorlar.
Sevgiler...
Canım Aybikem, ellerine sağlık nefis olmuş..
ben de esra'da görür görmez denemiştim. tadı nefis oluyor. İlkinde kabarma sorunu bende yaşadım ama ikincisinde biraz daha tombulca yaparak o sorunu çözmüştüm. Şimdi yeniden yapmak istedim.. :)
Öpüyorum Lokum aybikem :)
Zerrin'cigim,
Ikinci denemeyi de yapacagim en kisa zamanda, opuyorum seni.
Sevgili :)
Cok tesekkur ediyorum yureklendiren yorumuna sagol.
Nino'cugum,
Geldin mi sen? hemen ziyaret edecegim, sevgiler.
Aynur'cugum,
Canim, tesekkur ediyorum.
Serap'cigim,
Sen de hosgeldin, sevgi ve selamlar.
Merhaba:
Ben Amerika'da www.penzeys.com adresinde butun olarak buldum. Her eyalette dukkanlari var sanirim. Karabiber tohumu gibi, alinca ezmek gerekiyor.
COK TESEKKUR EDIYORUM YARDIMINIZA. ISIM YAZMADIGINIZ ICIN BILEMIYORUM AMA BEN DE BAKINACAGIM, SAGOLUN...
Yorum Gönder