Gecen sene annem ve babam buradayken, annemin tarifiyle, annem'le yapmis oldugumuz, asureyi, hazir asure ayina da gelmisken, bu sene paylasmak kismetmis, Inanin bu tarif ile o kadar guzel oluyor ki, sizi hic yaniltmaz.
Yeri gelmisken, 3 gun sonra da Cumhuriyet Bayramimizin 92. yilini kutluyor, daha nice senelere diyorum.
Tarifimiz soyle:
- 2 su bardagi asurelik bugday
- 1 su bardagi nohut
- 5 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi kuru fasulye
- 15 su bardagi su
- 1/2 su bardagi pirinc
- 1 su bardagi sari kuru uzum
- 1 su bardagi kuru kayisi
- 1 su bardagi kuru incir
- 2 adet portakal
Suslemek icin, ceviz ve nar
Yapilisi:
Bir gece onceden, nohut, fasulye ve bugday islatilir.
Ertesi gun bugdayi, buyukce bir tencerede, 15 su bardagi su ile haslanir, kopuk olusursa temizlenir, Bugday yumsayana dek haslanir, Ayri ayri kaplarda nohur ve kuru fasulye de haslanir. Pirinc guzelce yikanarak kaynamakta olan bugdaya eklenir. $-5 saat kadar kisik ateste muhallebi kivamina gelene dek haslamay devam edilir.Sonra icine toz seker, haslanmis suzulmus nohut, fasulyeeklenir. Ince ince kiyilmis olan portakal, uzum, incir ve kayisi da eklenir, Iyice karistirilir, ve bir tasim katnatilir. Servis yapacaganiz kaselere bosaltilir ve arzunuza gore suslenir ve de afiyetle yenir.
Herkese selam ve sevgiler...
4 yorum:
Merhabalar, aşureniz çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
canım ellerine sağlık başarılar
Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması
Merhabalar,
Aşureee hmmmm....çok severim, Elinize sağlık.
Ben de sayfama beklerim sizi ziyarete ve katılırsanız çok sevinirim.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Yorum Gönder