AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: TEPSI KOFTESI VE BAKLALI ENGINAR

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

16 Nisan 2008

TEPSI KOFTESI VE BAKLALI ENGINAR

Bu siralar farkindayim, blogumu cok guncelliyemiyorum. Nedendir bilmiyorum, bir bahar rehaveti coktu ki sormayin. Bir turlu silkelenip kendime gelemedim. O kadar da cok denenmesi gereken tarifim birikti ki. Bu yemekleri hepiniz biliyorsunuzdur eminim, sadece bir iki kucuk ayrinti vardir belki farki olarak.

Tepsi koftesi cok pratik, hem de sulu yemek isteyenler icin.

Bildiginiz bir kofteyi yapin, patatesleri soyun. Tabii ki bir tepsiye siralayin, bir kapta 3-4 domates rendeleyin, domates rendesinin icine 1 yemek kasigi salca koyup eritin. Bir iki sarimsak dograyin, sogan kurusu, kekik, karabiber ve tuz ilave edin. Biraz da su ekleyin ve tepside ki patates ve koftelerin ustune gezdirin. Eger su az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Tepsinin agzini aluminyum folyo ile kapatin, aluminyumun ustune bir catal ile bir kac delik acin ve firinda 170 derece de pisene dek bekletin, afiyet olsun.

Baklali Enginar

Annemden ogrendigim haliyle veriyorum enginar tarifini. Bu da cok kolay ve leziz.

Tarifimiz soyle:

3 adet, iri dogranmis enginar

200 gram kadar iç bakla

1 buyuk soğan

yeterince sizma zeytinyaği

1/2 limon

2 yemek kasigi esmer seker

1/2 demet dereotu ve yeterince tuz ve kirmizi pul biber

biraz maydanoz

Hazırlanması:

Soğanları kup kup doğrayın ve zeytinyağinda çevirin. Temizlenmiş ve iri iri dogranmis enginarları tencereye koyun. Tuz, şeker ve yarım limon sıkın, dereotunun bir kismini ve maydanozu ekleyin.Ustünü örtecek kadar su ekleyin.

Tencerenin ağzını kapatın, ve bir muddet kaynamaya birakin bırakın. 20 dakika kadar sonra, iç baklaları ekleyin. Tamamen yumsayinca alın. Dereotu ve pul biber ile susleyerek servis yapin. Afiyet olsun.

42 yorum:

3prenses dedi ki...

merhabalar çok güzel olmuş ikiside ellerinize sağlık hele baklalı enginar çok değişik (helvada beni ye diyo )

Serpil dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar...

Sevgiler.

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik ne guzel olmus yemeklerin enginar yok burda ole hasretimki

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım ellerıne sağlık vallahı bu aralar bende pek dolasamıyom yorum bırakamıyom.Havalar guzelleştı ya arkadaşınla bol bol gezıyoruz.Kendıne ıyı bak cok cok optum..

ozlemhan dedi ki...

Aybikeciğim nasılsın tepsi köftesini bende yaparım ve çok severim ama enginar için aynı şeyi söyliyemiyorum. damak tadıma uymuyor çok sağlıklı olsada yiyemiyorum türkiyeden amerikaya sımsıcak sevgiler canım

pelince dedi ki...

Baklalı enginar hiç yemedim ,lezzeti çok güzeldir eminim..
Tepsi köftesini bende çok severim,hemde çok bereketli oluyor:)
İki tarif içinde teşekkürler,ellerine sağlık..
Sevgiler..

daimamutfak dedi ki...

Aybikeciğim ellerine sağlık.Bu tepsi köftesini anneciğim öyle güzel yaparki anlatamam..mutlak seninkide öyledir.Görüntüsünden anladım..sevgiler..

Adsız dedi ki...

İkisi de en sevdiğim yemeklerdendir. Biz de bezelye ve iç bakla, havuş ve kereviz veya enginarla zeytinyağlısını yaparız. Nefis olur. Köfteye zaten sözüm yok :) Afiyet olsun...Kuzucuklara öpücükler.

Adsız dedi ki...

Tepsi köftesini çok ama çok sevrim lokumum. Ya sen kesin Türk mutfağı açsan ne iş yapar bak düşün bence birtanem. Hem sayende fast food yemezler :)

ev perisi;) dedi ki...

Baklalı enginara bayıldım canım ellerine sağlık aynı zamanda bizlerede sağlık bir yemek;)

Muhabbetle...

Dün akşam bende irmik helvası kavurdum neffis olmuş yedik canım emeğine sağlık...

meleginmarifetleri dedi ki...

Hem enginar hemde köfte nefiz olmuş her ikiside çok sevdiğim yemeklerden ellerine sağlık canım.
Bu aralar bede çok zor yazmaya başladım nedendir bilmem kendimi pek iyi hissetmiyorum baharmı yoksa depresyonmu anlamış değilim böyle arada bi doalaşabiliyorum.
Öptüm seni hoşçakal

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

İki yenekte harika olmuş...Ben daha bu sene enginar yapmadım...Seninkini görünce canım çekti...En kısa zamanda yapmalı...Ellerine sağlık canım...Sevgiler...

bir dilim bir tutam dedi ki...

En sevdigim köftelerdendir, coktandir da yapmamistim iyi oldu gördügüm...Bakla ve enginarda muhtesem gözüküyor.

Lady Koşan İstiridye dedi ki...

Köfte-patates ne kadar klasik ve pratik bir yemek de olsa çoook lezzetlidir ve genelde herkes de sever:) Çocukken en sevdiğim yemek köfte patatesti, böyle seninki gibi salçalı malçalı olcak tabi :) Çok güzel olmuşlar, eline sağlık.

egeli dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK ,ENGİNARA BAYILIRIM...SEVGİLER

rümeysaninrüyasi dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖZÜKÜYOR SEVGİLER

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık Aybikeciğim köftede enginar da nefis görünüyor. Enginarı çok severim şimdide tam zamanı her pazar alıyorum :)

Güzel bir etkinliğimiz var bekleriz:)

Sevgiler...

Selcen Şenocak dedi ki...

Merhabalar,

Biz yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar
annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerinin gelmesini istedikleri adreslerinin yazılı olduğu bir mail atacaklar ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelerin, anne adaylarının ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs… Hepinizi bekliyoruz.


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. ikiside muhteşem olmuş ama enginar tarifinize bayıldım. afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

Merhaba aybikecim, ikiside cok nefis olmus enginar hic yapmadim ama seninki cidden gel ye beni diyor ellerine sglik...Guzel bir haftasonu dilerim..

Adsız dedi ki...

lokum aybikem,

her iki tarifte nefis. Ben enginara veririm oyumu :))

ellerine sağlık. Bahar gelince bloglar biraz ihmal ediliyor değil mi ..

sıcacık sevgiler canım benim

www.misssgibi.com

hatice dedi ki...

Canım, her iki tarifte muhteşem, annenin enginar tarifi ise ayrı bir güzel, ellerine sağlık...iyi hafta sonları sevgiler...

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Köfte-patates de , z.yağlı enginar da harika olmuş .Yani siz oralarda bizim yemek kültürümüzü neredeyse bizden iyi yapıyorsunuz . Gıpta ettim yani , elelrinize sağlık gerçekten harikasınız ...

Baharcicegi dedi ki...

Iki yemekte nefis olmus,benim gözüm patatesli köftede kaldi,eline saglik canim

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Nagehan,

Ziyaretinize, guzel yorumunuza ve "ki" duzeltmeniz icin cok tesekkurler. Hepimizin amaci guzel dilimizi dogru kullanmak olmali, tabii ki kirilmam boyle yapici elestiriler icin.

Fakat bir sorun, ben de ne zamandir suregelen, sizin yorumunuz ile bir iki arkadasimin yorumu da maalesef, bastigim halde kayboldu. Bazen yorumlar moderation kismina geliyor ve oradan basmaya calisinca bir kismini kaybediyorum, bunun icin kusura bakmayin lutfen.

Her zaman beklerim, sevgiler.

Yaren dedi ki...

Yemekler harika ,cok nefis görünüyor.Köfteli yemekleri cok severim.Ellerine saglik canim.Yeni resminde cok güzel,ama sen kendin cekmisin demiiii:)))anladim hemencük;)Ama güzel resim canim.
Güzel bir hafta diliyorum ve sevgiyle kal:)

Adsız dedi ki...

Aybike'cim ellerine saglik her ikisi de harika benim ozellikle kofteli patates'de gozum kaldi bu kadar mi guzel olur anlatamam sana nefis gozukuyor, afiyet olsun sizlere, opuyorum ve guzel bir hafta sonu dilerim canim benim.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Aybikecim ana yemek tarifi eksiklerimizi kapatıyor bu leziz yemeklerin. Hep pasta börek de yenmez ki zaten :) Ellerine sağlık ne hoş bir yaz sofrası olur bu yemeklerden.
iyi haftasonları canım.

Özlem dedi ki...

Aybike' ciğim ben de enginar yaptım. Malum tam mevsimi bol bol yemek lazım.Tepsi köftesine de bayılırım. Ellerine sağlık. Görüşmek üzere, sevgiler.

Ayse Pamuk dedi ki...

ah ahhhh olsada yesem çok güzel olmuş ellerine sağlık

yaban mersini dedi ki...

iki yemekte şahane görünüyor ama esas alttaki helva tam bir başyapıt.ellerine sağlık cnm.slmlar.

Feyza Fidan dedi ki...

Aybike'cim herzamanki gibi enfes görünüyor yemeklerin..Valla hem enginarı hem tepsi köftesini çok severim...Baklalısını hiç denememiştim enginarın, eminim müthiş bir tadı vardır, ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum seni...

MUTFAKISTAN dedi ki...

canim harika goruntuler bunlar ellerine saglik,hele enginar bayildim afiyet olsun ,sevgilerr

Nilay Cinisli dedi ki...

Aybikeciğim,
Maşallah iyiki de rehavet çökmüş ayol :)Bir seferde iki tarif yayınlamışsın daha ne olsun :)Ellerine sağlık hayatım çok leziz görünüyorlar..Öpüyorum kucak dolusu sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Ben köfteleri ve enginarı çok beğendim. Canım ellerine sağlık.
Sevgilerle…

ayseyaman dedi ki...

Aybikecim Amerikada olduğunu bilmesem bu güzel tariflerden sonra senin orada olduğuna zor kendimi ikna ederdim..Cümle biraz tuhaf oldu ama sen ne demek istediğimi anlamışsındır..Canım senin ve güzel anneninde ellerine sağlık..
Öpüyorum..sevgilerle

Mutfaknotlari dedi ki...

canım enginarı okadar çok severim ama çok bulamıyorum malesf ellerine sağlık nefis görünüyor
Atatürk ün ölmeden önce istediği yemekmiş enginar ve bulup getirene kadar malesef yaşayamamış vefaat etmş
her enginar alıp yaptığımda aynı konu konuşulur bizde
aybikecim yorumlarla alakalı sinir bozucu bi durumum var blogumda açıkça yazdım

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili 3 prenses,
Cok tesekkur ediyorum.

Serpil'cigim,
Cok sagol, sevgiler.

Nihan'cigim,
Burada birkac terde gercek enginar bulabiliyorsun, ayrica konserveleri de var, sevgiler.

Ozay'cigim,
Guzel guzel gezin ama arkadasim rejimi ihmal etmesin, cok opuyorum ikinizi de:)

Ozlemhan'cigim,
Ben de eskiden cok yiyemiyordum enginari ama simdi alistim, esim de, aramiz daha iyi enginar ile:)

Pelin'cigim,
Cok tesekkurler, sevgiler.

Neriman'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgilerimi gonderiyorum Ankara'ya.

Aybike Ceylan dedi ki...

Hande'cigim,
Annem oyle de yapar, o da cok guzel olur. Ben de senin kuzunu opuyorum.

Eda'cigim,
Oyle bir dusunce var ama gerceklesmesi ne zaman olur hic bilemiyorum, sevgilerimi gonderiyorum.

Sukran'cigim,
Afiyet olsun, eminim cok guzel olmustur senin ellerinden helva.

Canim Hemserim Melek'cigim,
Vallahi herkes de var bir durum, hayirlisi bakalim, sevgiler.

Gonul'cugum,
Yaparsan simdiden afiyet olsun, sevgi ve selamlar.

Aybike Ceylan dedi ki...

Searp'cigim,
Cok tesekkurler.

Sevgili Lady Kosan isyiridye,
Cok tesekkur ediyorum, sevgiler.

Sevgili Ege'li,
Cok sagolun.

Sevgili Rumeysa,
Cok tesekkur ediyorum.

Canim Selcen'cigim,
Ben su tembelligi birakabilirsem, mutlaka katilirim, sevgoiler.

Sevgili Gulten,
Cok tesekkurler.

Sevilay'cigim,
Cok sagol arkadasim, selamlar ailene.

Aybike Ceylan dedi ki...

Zerrin'im Misss'im,
Nedense oyle oluyor. Hic istemiyorum ihmal etmeyi ama, neyse iste..
Sevgiler.

Hatice'cigim,
Cok tesekkur ediyorum.

Sevgiuli Hayat kazan ben kepce,
Guzel yorumunuza cok tesekkurler, sagolun.

Bahar'cigim,
Sagol, cok tesekkurler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Yaren'cigim,
COk tesekkur ediyorum guzel yorumuna. Evet resmi ben cektim, kizlarima soyledim olmadi ben de kendim cektim, sevgiler.

Huriye'cigim,
Keske yan yana otursaydik, hemen ikram ederdim, sevgiler.

Esra'cigim,
Evet haklisin ama senin sayfana baktikca da insanin ici aciliyor, sevgiler.

Ozlem'cigim,
Simdi geliyorum bakmaya sayfana, sevgiler.

Ayse'cigim,
Keske ikram edebilsek yaptiklarimizi, sevgi ve selamlar.

Suheyla'cigim,
Cok tesekkurler, helva icin de, sevgiler.

Feyza'cigim,
Cok tesekkur ediyorum.

Filiz hanim,
Cok sagolun, sevgiler.

Nilay'cigm,
Yok yok, gercekten cok buyuk bir tembellik var, gene de destegin icin cok tesekkur ediyorum.

Sevgili Fast Food kulturune inat tabakta lezzetler,
Cok sagol, sevgi ve selmalr.

Canim Yaman Aysem,
Ne guzel iltifatlar, cok tesekkur ediyorum. Sen de oylesin, sen de harikasin, yaptiklarin cok da guzel, opuyorum seni.

Melisa'cigim,
Cok tesekkur ediyorum. Simdi okudum sayfani, boyle kendini bilmezler cok, hic uzulme, insanlarin hic bir isi yok anlasilan, satasacak yer ariyorlar. Sen uzulme, opuyorum.

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...