AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: MINI MINICIK TUZLULAR :) VE PATATES KAVURMASI

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

19 Şubat 2014

MINI MINICIK TUZLULAR :) VE PATATES KAVURMASI



 

 
Eger gurbetdeyseniz, ve ulkenizde ki tadlari cok ozluyorsaniz,bir nebze de olsa ozleminizi gidermek icin her yolu deniyor ve damak tadinizi bundan mahrum etmek istemiyorsaniz, ve de pastane kurabiylerini ozluyorsaniz bu tariff tam size gore. Harika mi harika, agizda dagilan nefis bir kurabiye, kac kez yaptiysam, hep ovgu alan, ve hatta aliskanlik yapan bir kurabiye. Burada, Cigdem arkadasimdan almistim tarifini, eminim sizzler de denerseniz eger cok ama cok begeneceksiniz.
 
Bu arada, sevgi dolu bir aydayiz, herkese, sevgi, saglik, mutlulukla dop dolu gecirecegi nice guzel gunler, aylar ve yillar dilerim.
 
 
Tarifimiz ise soyle:
 
 
150 gr.yumsak tereyagi,, (burada ki kucuk tereyegi kaliplari 113gr. ben bu kadar koydum)
 
 
1 su bardagi zeytinyagi, (kucuk bir su bardagi)
 
 
1/2 cay bardagi susam, (ben yagsiz tavada kavurarak ekledim)
 
 
1/2 cay bardagi corek otu, (ben daha fazla koydum)
 
 
1/2 cay bardagi toz seker
 
 
1 adet yumurta aki icine, sarisi ustune surmek icin
 
 
1 tatli kasigi tuz
 
 
1tatli kasigi pul biber
 
 
1 tatli kasigi kabartma tozu
 
 
aldigi kadar un, (yaklasik 3su bardagi kadar, yagi olctugunuz bardak ile)
 
 
 
Tum malzemeyi iyice karistiriyorsunuz, kucuk kucuk parcalar koparip, bir lokmalik kadar, yuvarlayip, yagli kagit serili olan tepsiye diziyorsunuz, uzerine yumurta sarisi surup, onceden isitilmis, 170 C'de ki firinda kizarana dek pisiriyorsunuz, afiyet seker olsun.
 
 
 
 
 
PATATES KAVURMASI
 
 


 
 
 
 
Cocuklugumdan kalma, cok ama cok sevdigim bir tad. Cok kolay, bir o kadar da leziz. Goz karari bir tarif, soyle ki:

Bir kac tane patates haslanir, daha sonra kup kup dogranir. Bir tavada, zeytinyaginda, bolca, kucuk kucuk dogranan kuru sogan biraz cevrilir, ustune bir kasik biber salcasi ve bir kasik domates salcasi ilave edilir. Dogranan patatesler eklenir, 10 dakika kadar kavrulmaya devam edilir, kirmizi pul biber, karabiber ve biraz tuz ilave edilir. Istediginiz kadar cirpilmis yumurta eklenir, ve yumurtalar pisene dek, hafif hafif karistirarak kavrulur. Kahvaltilara, etin, tavugun yanina cok yakisiyor. Kizlarim da cok begendi, bir de boyle denerseniz, sizlerin de hosuna gidecek.

Herkese selam ve sevgiler, agiz tadiniz hic bozulmasin...

6 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Aybikecim ellerine saglik.

Hülya Aydoğan dedi ki...

Bayıldım minicik tuzlulara Aybike'ciğim, harika olmuşlar. Senin tarifinle denemek istiyorum mutlaka. Patates kavurması da en sevdiğim patates yemeğidir. Olsa da yesem şimdi :))

Ellerine sağlık, sevgiler..

OZAY dedi ki...

Canım ellerine sağlık.Sevgiler benden sana..

birdilimdus dedi ki...

Valla gözüm patates kavurmasında kaldı, akşama mutlaka yapacağım...

Sevgiler
Evren

MyTaste dedi ki...

Merhabalar, size daha önce mail atmıştım ama gitmemiş olma ihtimaline karşı yeniden yazıyorum.

Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.
Huma S.

Pelin dedi ki...

Aybikeciğim her ikisine de bayılırım. Ellerine sağlık
Sevgiler

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...