AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: HANIM GOBEGI TATLISI :)

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

03 Ekim 2012

HANIM GOBEGI TATLISI :)



Ben kucukken, hanim gobegi tatlisini cok severdim. Ama bu tariften farkli olmali ki, sekli de "donut" gibiydi. Ismi ne olursa olsun, ben bu hanim gobegi tatlisini da cok sevdim. Sevgili arkadasim Tulin'den aldigim bir tarif, tarif annesi ya da anneannesinden. Denemenizi tavsiye ederim, harika bir tad, harika bir lezzet. Belki kalorisi coktur ama hangi tatlinin az ki? Hayat cok kisa, ne zaman ne olacagi ya da karsimiza ne cikacagi hic belli degil, hep iyilikler, saglik ve  guzellikler  olsun insallah hayatlarimizda, bu nedenle  arada kaloriyi de dusunmemek gerek :) ani yasamak, tadina varmak gerek diye dusunuyorum. vallahi ben oyle yapiyorum :)

Simdiden afiyet seker olsun, ama kilo olmasin :)

Tarif soyle:

  • 1 cup zeytinyagi ve erimis  tereyagi karisimi

  • 1/2 cup + 2 yemek kasigi  daha su

  • aldigi kadar un, yaklasik 2 +1/2 cup un

Serbet icin:

  •  1 cup seker

  • 1/2 cup su

  • 1/2 limon suyu
         
 Bir tencerede yag ve su karistirilir. Icine aldigi kadar un konur, devamli karistirarak eze eze pisirilir. Hamur tencerenin kenarlarina yapismaya baslayinca alti kapatilir ve sogumaya birakilir. Ilik olunca ceviz buyuklugunde parcalar alinip, yuvarlanir ve ortasina parmakla bastirilip, tuzsuz bir badem konur. Firin tepsisine dizilir ve 170 C'de hafif pempelesinceye kadar pisirilir. Diger taraftan, 1 bardak sekere, 1/2 bardak su ile surup hazilanir. Surup pisince icine 1/2 limonun suyu konur. Surup sogutulunca, firindan cikan tatlinin ustune dokulur.Tatli sicak, surup soguk olmali.

Kucuk bir not:

Karistirarak pisirilen hamura da dikkat etmek gerekiyor, kurutmamasi lazim, yoksa hamur, cok kurudugu zaman, sekil zor verilebiliyor. Un eklerken, gene de yavas yavas koymakta fayda var, ben  yaparken yaklasik o kadar aldi ama degisebiliyor. Bir de orijinal tarif, 1 cup tereyagi idi, ben her zaman ki gibi rahat durmadim ve zeytinyagi ile karistirdim :),  bilgilerinize...




28 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık sevgiler...

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Aybikeciğim aynı fikirdeyim canım hayatın ne getireceği belli olmuyor bu tarifi bende Osmanlı mUtfağı kitabımda görmüştümm kızartmadan yapıldığı içinde çok hoşuma gitmişti ellerine sağlık canım sevgiler...

Zehra Gürgen dedi ki...

Aybikecim ben bu görüntüyü daha çok sevdim :) un kurabiyesi sandım hatta ilk resme bakınca.ellerine sağlık

sevgiler :)

Unknown dedi ki...

Öncelikle profil resminiz çok hoşuma gitti..Çok şirin çıkmışsınız...Blogunuzu gezdim..Çok güzel tarifler var..Beğendiklerimi not aldım...Sizi takibe alıyorum...Sizde alırsanız sevinirim.

HARİKA MUTFAK dedi ki...

ziyaretiniz ve güzel yorumunuza teşekkur ederim.hemen bende size geldim.tarifleriniz çok lezzetli görünüyor.bundan sonra sık sık ziyaret edebilmek için sizi ekledim.hoşçakalın...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık ...

Sevgiler,
Evren

hunerlieller dedi ki...

harika bir görüntü..eminim tadıda öyledir.eline saglık canım..sizlere afiyet olsun ama kilo olmasın:))sevgiler.

Betül İnce dedi ki...

Enfes görünüyor, ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Hanım göbeğinin farklı bir yorumu olmuş. Ağızda dağılan bir tatlı sanırım fotoğraftan öyle hissttim :)) Ellerine sağlık Aybike'ciğim.

Adsız dedi ki...

çok harika gözüküyor elinize sağlık bir süredir takipteyim bloğunuzu güzel şeyler yapıyorsunuz hoşçakalın

SELİN ♥ Lezzet Günlüğüm dedi ki...

Muhteşem görünüyor, ellerine sağlık :)

balböcükleri dedi ki...

un eklemeden önce yağ ve suyu kaynatacakmıyız yoksa soğukmu olacak??teşekkürler.

Igne oyam dedi ki...

ellerinize sağlık bloğunuz cok güzel takibe alıcam inş banada beklerim sevgiler

Narince dedi ki...

Evet sekerim, mesela yapacaksin bir tepsi dolusu ekmek kadayifini, ustune kaymaklari kondurup kondurup yiyeceksin:))

LeylaK dedi ki...

Bu çok cici, çok enteresan, hatta harika :) Şu pişirme işi biraz zorlayacak gibi görünüyor ama çok sevdim şimdiden tarifi :)

Mutfak Havlusu dedi ki...

Ben de severim böyle eski tatları hele çayıma şeker olur böyle tatlılar:-)
ellerine sağlık,sevgiler.

Disalce dedi ki...

şekilleri çok hoş görünüyor.....ellerine sağlık..

amaan bazen canının istediğini yemek lazım.....herşeyi dengeli yersek bi sorun olmaz sanıyorum:))

sare dedi ki...

Kesinlikle çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Kim bilir kimler yaptı bu tatlıyı ve sizin aracılığınızla bizlere kadar geldi. Teşekkürler...
Sevgiler.

anne eli gibi dedi ki...

görüntüsü un helvası gibi,çok güzel görünüyor ellerine sağlık...

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar nefis olmuşlar ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

gelinyolu dedi ki...

bloğunuzu yeni keşfettim, çok güzel tarifler var.. benim gibi yeni evliler için harika bir kaynak :)

www.gelinyolu.blogspot.com

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Sevgili Aybüke ailen ve sevdiklerinle geçireceğin güzel bir bayram dilerim, sevgilerimle:)

Aybike Ceylan dedi ki...

Her birinize cok tesekkur edeiyorum, sagolun guzel yorumlariniz icin. Selamlar...

maket pasta dedi ki...

tarifleriniz birbirinden güzel,başarılarınızın devamını dileriz...

PaSaSofraM dedi ki...

degisik bir tarif olmus ellerinize saglik

Hayattan Azıcık dedi ki...

Merhabalar her sene yaptığım ''Ben Buldum'' etkinliğini bu sene de 17 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında yapmaya karar verdim. Mutfakta kendi başımıza kaldığımızda bir sürü tarif buluyoruz. Sizin de kendinize ait tarifleriniz varsa ve bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.

http://hayattanazicik.blogspot.com/2013/04/geleneksel-3-ben-buldum-etkinligi.html

Sevgiler...

Didem Kaçar dedi ki...

Değişik bir hanım göbeği tarifi. Güzel olacağa benziyor ilk fırsatta mutlaka deneyeceğim. Tarif için teşekkürler...

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...