AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: SIMIT

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

22 Mart 2011

SIMIT


Ben bahar aylari nedense boyle oluyorum, istemeden uzatir oldum arayi. Bir daha soz vermemeye calisacagim, "uzatmadan yazacagim" diyerek:)

Japonya'da ki icler yakan deprem ve tsunami, Libya'da ki olaylar ve bir de Turkiye'den, bloglarin  acilamiyor olmasi, galiba tum bunlarin etkisi de cok oldu arayi uzatmamda. Insanin icinden gelmiyor sanki. Neyse tarifime gecelim.

Bu simit tarifini Izmir'de ki sevgili  Zerrin yengemden almistim, bir kac gun bayatlamadan kalabilen, ve tadi da cok hos olan bir simit. Ben tabii ki her zaman ki gibi degisiklik yaptim orjinal tariften, kati yag yerine gene, daha cok zeytinyagi kullandim. Tarifin orjinal halini yazip, benim yaptigim degisiklikleri de parantez icinde belirtecegim.

Tarifimiz soyle:

  • 250 gr. yumsamis tereyagi,(100gr. tereyagi kullandim) 
  • 1 kucuk su bardagi sut
  • 1 kucuk su bardagi toz seker
  • 1/2 su bardagi sivi yag, (1 su bardagi zeytinyagi kullandim)
  • 1 yemek kasigi tarcin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta sarisi
  • Yumsak bir hamur olacak sekilde, aldigi kadar un

Ustu icin:

Yumurta beyazi ve bolca susam

Tum malzemeler karistirilarak, ele yapismayacak sekilde bir hamur hazirlanir. Istediginiz gibi sekil verilir, once yumurta beyazina, sonra da susama bulanarak, onceden istilmis 180 C'de ki firinda pisirilir, afiyet olsun. Hayatiniz da, hayatimiz da hersey cok guzel olsun, sevgiler her birinize ayri ayri...

17 yorum:

nesrin dedi ki...

Dünyada cok üzücü olaylar üst üste geldi, gelmeye devam ediyor. Ama hayat da devam ediyor bir sekilde. Ben de ev simidi denemek isterim , tarifinizi aklimda tutacagim. Sevgiler...

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık bende yaptım bugün.
sevgiler

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık ben içine çay kaşığı ucuyla mahlepte katıyorum süper oluyor öpüyorum.

SERAP dedi ki...

Aybikecigim aynen canim..Son günler yasanan olaylar cok kötü..Almanyada tv kanallarinda depremin üzerinden neredeyse 2 hafta gecti hep ayni görüntüler..birde bunun üzerine felaketler üzerine hazirlanmis bir sürü belgesel..Tabiki gennellikle tsunami ve küresel isinmaya bagli kutuptaki buzlarin erimesi ile New york-Paris-Londranin ne olacagi bazi kiyi sehirlerin daha bu yüzyilda ne hale gelecegini-ki bunun icind eistanbulda var-Yani diyecegim artik Tv izlemek istemiyorum..Resimler gözümden gitmiyor..
Eh tabii birde Bloglara gelen komik yasak..Yorumlar ve ziyaretci sayisi yüzde 70 düstü...Onlar bloglarina giremeyince bende yayin yapmakla zorlaniyorum Sanki ihanet ediyorum gibi geliyor..

yemekbiraşk dedi ki...

evet bende katılıyorum düşüncelerine libya kan gölü oldu.. japonyadaki deprem neredeyse unutuldu nükler santral öne geçti tüm dünyayı ilgilendiriyor.. ama nesrinin dediği gibi hayat devam ediyor..
simitlerin nefis gözüküyor hele şu ara yediklerime biraz dikkat ederken :) eline sağlık
sevgilerimle..

Pastane'den dedi ki...

Aybikeciğim sorma herşey üstüste geliyor,Allah beterinden saklasın diyeyim
bu simitlere bayıldım ben ellerine sağlık

Öcal-mutfak-Esra dedi ki...

çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.

Pelin dedi ki...

Simit çok üzel görünüyor Aybikeciğim. Ellerine sağlık.
Arayı çok . uzatmayalım lütfen arkadaşım zaten tadı kalmadı hiçbirşeyin:(( Umarım en kısa zamanda açılacak blogspot.
Çoook sevgiler

yeşim dedi ki...

aybikecim ellerine sağlık canım tarçın olması çok hoşuma gitti mutlaka deneyeceğim.öpüyorum çok sevgiler...

Safran dedi ki...

Hakikaten zar zor girer olduk birbirimizin sayfasına canım... Böyle olunca insanın bişey yayınlayası da gelmiyor... Ellerine sağlık, sevgiler...

Öznur dedi ki...

30 Mart - 25 Nisan 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 12.'si olan "45 Dakikalık Tarifler" etkinliğine ben http://www.tarifkolik.com ev sahipliği yapacağım.
Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobidünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber
vermelisiniz. Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; oznur@tarifkolik.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Haydi hazırlanması ve pişmesi 45 dakikayı geçmeyecek pratik tariflerinizi 25 Nisan'a kadar gönderin ve ne kadar hızlı olduğunuzu gösterin.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
SEVGİLER..
ÖZNUR

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

çayın yanına atıştırmalıksız olmaz diyenlere olmuş tam :) ellerine sağlık

kristalkelebek(aslı) dedi ki...

Aybikecim aynı isteksizlik bende de var, sonuçta yazıların arası açıldıkça açılıyor..Umarım tekrar eski şevkimiz gelir, dediğin gibi hayatlarımızda herşey güzel ve umut verici olur:)..
Simitlerin şekline bayıldım..Ellerine sağlık:).
Sevgiler..
aslı

Tuğba dedi ki...

Ben mahlepli yapıyorum ,tarçın ve vanilyalı hiç denemedim.Gerçekten çok güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık..

LaMa dedi ki...

nasildi Lady Gaga konseri?:)

SerpiL dedi ki...

aybike abla bu kadar ara vermesen artık.bekliyorum yeni post:)

Zehra Gürgen dedi ki...

Aybikecim al benden de o kadar..internete giresi bile gelmiyor bazen...
çok seviyor benim kızım bu simitleri..iyiki yatmış yoksa yap yap diye beni yeri :))
ellerine sağlık
sevgiler canım

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...