AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: 30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

30 Ağustos 2008

30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

30 agustos ZAFER bayramimizi kutluyor, bu vesile sevgili ATA'mizi bir kez daha saygiyla aniyor, ona sukranlarimi iletiyorum.

Gunun anlami ve onemi ile ilgili olarak, tr.wikipedia.org'dan aldigim kisa bilgiler asagida ki gibidir, unutmus olanlarimiz icin guzl ve kisa bir hatirlatma.

Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayramı. Her yıl 30 Ağustos günü yurt çapında törenlerle kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terketmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Ankara ve İzmir'de kutlanmıştır. Resmî olarak Zafer Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur. Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanır. Devlet erkânı ve bir çok vatandaş, Ankara'da Anıtkabir'i, diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk'e, silâh arkadaşlarına ve komutasında savaşmış askerlere şükranlarını sunar.

8 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Hepimizin kutlu olsun canim..Cok guzel aciklamalar yapmissin yuregine saglik..


Sana ve ailene hayirli ramazanlar diliyorum canim..


Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canım benim ne kadar iyi yapmışsın bloğunda bu konuyu paylaşmakla çok teşekkür ederim,öptüm...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Aybike'cim çok teşekkürler bu önemli paylaşımın için.. Ben de hem Zafer Bayramını hem de ramazanını kutlarım.. Herşey gönlünce olsun..

pelince dedi ki...

Aybike sevgilerimi yolluyorum..

Hayırlı Ramazanlar..

Unknown dedi ki...

Bembeyaz yagan bir karin, ne yasanmissa yasansin, gecmisin tüm hatalarini örtügü gibi Ramazan ayinin da senin tüm hatalarini örterek hayirli yeni bir gelecek umud dolu yeni bir baslangica vesile olmasini dilerim ....

:)den dedi ki...

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bu vesile ile size küçük bir bilgi aktarmak isterim Sevgili Sunay Akın'dan;
"Biz kitap sevgisi nedeniyle savaş ertelemiş bir toplumuz. Atatürk Büyük Taarruz öncesi Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanını okuyormuş. Ordular hazır olduğu halde 28 Ağustos’ta savaşabilecekken iki gün kitap okumuş, sonra çıkıp savaşmış. Bu pek bilinmiyor. Bilinse Türkiye bugün farklı olurdu..."
Ne kadar haklı değil mi?

Adsız dedi ki...

merhaba aybike

:)
aynur

Adsız dedi ki...

Aybike'ciğim hayırlı ramazanlar ,bereketli sofraların olsun sevgilerimle canım...

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...