AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: HAVUCLU MOZAIK PASTA

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

27 Haziran 2008

HAVUCLU MOZAIK PASTA

Son zamanlarda blogumu cok yenileyemiyorum. Nedense eskisi kadar vakit ayirip, ne birseyler deneyebiliyorum, ne de yazabiliyorum. Umarim gecicidir. Sadece bende mi var bu hal, yoksa sizlerde de mevcut mu? Blogumun uzun sureli olmasini hep arzu ederim ama bakalim kismet....

Daha once yaptigim bir pasta, Emine Beder'in bir tarifi, yayinlamak bugune kismet oldu. Bizler severek yiyiyoruz, ama fazlaca kacirmadan, umarim sizler de begenirsiniz.

Tarifimiz soyle:

  • 1 su bardagi toz seker

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket petit beurre biskuvi

  • 1/2 kg. rendelenmis havuc

  • 30 gr. irice dovulmus ceviz

  • 125 gr. erimis yag,(ben kati yag sevmedigim icin mumkun oldugunca az kullandim, gayetde guzel oldu, benim kullandigim miktar 50 gram kadar)

Rendelenmis havuc, seker ile birlikte, suyunu salip cekene dek, bir tavada cevrilir. Ocaktan alinir, icine ufalanmis biskuviler ilave edilir, eriyen ilik yag, vanilya ve ceviz eklenir. Guzelce karistilirilir ve strec film serilmis baton kek kalibina, harc guzelce dokulur ve uzeri duzeltilerek, tekrar strec film ile kaplanir, buzluga atilir. Buzlukta iyice donduktan sonra afiyetle yenir.

Kucuk bir not:

Yemeden hemen once buzluktan cikartip biraz oda sicakliginda bekletirseniz daha kolay kesiliyor.

Yukarida ki malzeme miktarlari orjinal tarifin yari miktarlari alinarak yapilmistir.

Hepinize guzel bir hafta sonu diliyorum, sevgilerimi gonderiyorum.

45 yorum:

Ferkay dedi ki...

Aybike cim harika limonlusunu ve klasik kakaolusunu çok yaparım ama hiç havuçlu denememiştim. hemen deneyeceğim ellerine sağlık canım.

Aybike Ceylan dedi ki...

Feray'cigim,
Cok tesekkur ediyorum.
Sevgiler ve guzel bir hafta sonu dilegimle.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Aybike'ciğim:)
Bugünlerde bende blogumu ihmal etmeye başladım. Dediğin gibi umarım geçici bir durumdur.

Bu arada tanışalı bir yıl oldu. Geçen yıl bu zamanlarda tanışmıştık. Bu yıl Türkiye planı yok mu?
Sevgiler...

Mine

http://drmine.blogspot.com/

Mine

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Havuçlusunu yapmak hiç aklıma gelmemişti...Güzel olduğu belli ellerine sağlık canım...İyi hafta sonları...

Sevgiler...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

sevgili aybike istanbuldan sevgiler.
haklısınız bloglardaki gönülsüzlük ,sadece yaz rehaveti değil,bercestede konuşmuştuk bunu. ama amatör ruhumuza daha çok sarılıp sadece sevenlerimizin beklediğini düşünmemiz yeterli bence.emekleri çöpe atmıyalım,yazık olur.ziyaretçilerimizi küstürmemek gerekli.mesela ben sizi yıllardır çok keyifle takip ediyorum.kısmetbugünlereymiş.
sizin o gülen aydınlık yüzünüz yeter.
ve ayrıca ellerinize sağlık,zarif tatlınız için.tşk.
sevglr. NunU.

NOT: bloğum güncellendi.

Adsız dedi ki...

Lokumum bunun üzerine biraz da hindistancevizi döksek senin gibi lokum olur değişik ve güzel bir fikir

ellerine sağlık
sevgiler tatlım

egeli dedi ki...

AYBİKE'CİM,NE KADAR DEĞİŞİK BİR MOZAİK PASTASI,ELLERİNE SAĞLIK CANIM ,HARİKA OLMUŞ...SEVGİLER

bir dilim bir tutam dedi ki...

Aybikecim ne güzel bir sey bu böyle.....Hic böylesini yapmamistim.ben hep minik toplar yapardim.Dur bir bakayim evde biskuvi ,havuc varmi?
aksamada misafir var!tesekkürler ve Berlinden kocaman sevgiler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canım ellerine sağlık, havucun bisküvi ve cevize çok yakıştığına eminim, hiç denememiştim ama not alıyorum tarifi..

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Aybike'ciğim,inan blogla ilgili sorun bende de var üstelik aranıza yeni katılmış biri olarak.Sanırım yaz rehavetindeyiz,canımız birşey istemiyor galiba:)))))Mozaik pasta çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Sizlere de iyi hafta sonları diliyorum.Sevfiler.....

zarpandit dedi ki...

kakaolusuna alışmışız ya aybike abla rengarenk capcanlı geldi bir anda havuçlusu:)
katı yağı bazen bende azaltıyorum ama kimi zaman berbat edebiliyorum gerçi yine de yediriyorum zorla evdekilere:):):):)
ellerine sağlık margarini az kullandım demişsin ya hay allah razı olsun su sıcakta katı yag cok fena bence...

Adsız dedi ki...

Sevgili Aybike inan bütün blogcular aynı dertten muzdarip,yalnız değilsin üzülme...Tarife gelince çok değişik olmuş, eline sağlık..Sevgilerimle..

Hatice dedi ki...

rengine bayıldım, nefis görünüyor...
sevgiler...

Unknown dedi ki...

Merhaba Aybile'cim mozaik pastan enfes olmuş ellerine sağlık,havuçlu denememiştim en kısa zamanda deneyeceğim paylaşımın için teşekkürler,iyi hafta sonları...

Hülya dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

Üzülme canım benim hepsi yaz'ın suçu.O rehavet bende de var.Gitmek bilmiyor:)

Ferhanca dedi ki...

Aybikecim, öyle vazgeçmek yokk.Ben de senin gibi oldum ama sunu fark ettim yemek blogları bir süre sonra kendini tekrarlıyorlar her gün yei tarfi nerden bulayım yaptığım keki beş kere dah yapıyorum her defasında ekleyim mii.Bu geçiçi bir durum .zamn zaman bıkkınlık gelsede bu bloglar bizlerin emeklerinin değer buldupğu yerler .daha öncede yapıyordum ama bu kadar kişi tarfından paylaşmıyordum şimdi çok kişlere ulaşıyor ve tarifler yapılıyor değer buluyor fikir soruluyor veya teşekkür edliyor bunlar çok güzel şeyler.bizler ayrıca yılanmış kadınlar olarak gençlere her konuda yol göstermeliyiz yıllanmış derken egnç kalan yaşalmayan:)))ben öyleyim sen de öyle gösteriyorsun.
sevgiler çok öptüm..

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Aybike'ciğim,

Bloğu güncelleyememe problemi sadece sende değil, nedense ben de son günlerde bir hayli aralıklarla yazabiliyorum. Şimdi de tatil zamanı geldiğinden ara daha da açılacak. Umarım bu problem geçicidir.

Çikolatalısını yaparım ama havuçlusunu hiç görmemiştim mozaik pastanın. Çok lezzetli ve çikolatılıya göre daha hafif bir tatlı gibi geliyor, değil mi?
Ellerine sağlık canım.
Güzel bir yaz ve tatil geçirmen dileklerimle...

bir dilim bir tutam dedi ki...

Süper oldu.Misafirler parmaklarini yediler desem yeridir.....Kalanida ertesi gün kahve esliginde biz bitirdik.Aybike'cim tesekkürler....

uygarimizlahayat dedi ki...

Aybikeciğim görüntü süperrrr olmuş ellerine sağlık, sevgiler...

butterfly dedi ki...

Aybikecim sendeki durum çoğu blog yazarında var sanırım. Ben de bu aralar öyleyim ama ben durumumu evliliğe adapte olma dönemime bağlıyorum. Zamanı bir türlü kontrol edemiyorum, blogumu da haliyle çok ihmal ediyorum.
Havuçlu mozaik pastayı ilk sende duydum. Hem çok lezzetli hem de besleyici bir tatlı olduğunu düşünüyorum.
Ellerine sağlık canım:).
Sevgilerimle...
aslı

Adsız dedi ki...

aybike merhaba.ellerine sağlık..turuncu turuncu içim açıldı:)bezelye görmekten azcık sıkılmıştım:)
sanırım blogcu hastalığına tutuldun sen de :) bütün blogcular muzdarip bu dertten..ama gelip geçici muhakkak..

ev perisi;) dedi ki...

Renk ve sunum harika ellerine sağlık...

Canım şu google reklamları konusunda sorum olacaktı: bende kayıt oldum lakin kabul edilmediğimi sölediler bu konuda bir bilgin varsa şayet sevinirim;)

Öpüyorum...

Adsız dedi ki...

aybikecim,
leziz tatlarla hepimizin mutfagina renk katiyorsun. ama hak da vermiyor degilim kisa araliklarla yemek tarifi yazmak ve buradan paylasmak bazen yorucu olabilir.
hatta bu is artik "yazmak" zorunda oldugunu hissettirdiginde keyif vermeyebilirde. Ancak senin cok farkli ilgi alanlarin da var. Onlari da paylasirsan bu blogunda belki yaz rehavetinin ustune bir serinlik gelir. Mesela takilari ne kadar sevdigini biliyorum.Cicek yetistirme konusunda da cok hunerli ellerin var. Gezmeyi seven birisin. Bunlar ilk aklima gelen ozelliklerin. Eminim benim gibi dusunen pek cok arkadasin cikacak , ve senin degisik ve cok renkli kisiliginin yansidigi bilgilerinden , deneyimlerinden ve gozlemlerinden faydalanmak isteyecektir.
Bize Denizli'yi anlat diye baslasam:)....

Adsız dedi ki...

aybikecim,
leziz tatlarla hepimizin mutfagina renk katiyorsun. ama hak da vermiyor degilim kisa araliklarla yemek tarifi yazmak ve buradan paylasmak bazen yorucu olabilir.
hatta bu is artik "yazmak" zorunda oldugunu hissettirdiginde keyif vermeyebilirde. Ancak senin cok farkli ilgi alanlarin da var. Onlari da paylasirsan bu blogunda belki yaz rehavetinin ustune bir serinlik gelir. Mesela takilari ne kadar sevdigini biliyorum.Cicek yetistirme konusunda da cok hunerli ellerin var. Gezmeyi seven birisin. Bunlar ilk aklima gelen ozelliklerin. Eminim benim gibi dusunen pek cok arkadasin cikacak , ve senin degisik ve cok renkli kisiliginin yansidigi bilgilerinden , deneyimlerinden ve gozlemlerinden faydalanmak isteyecektir.
Bize Denizli'yi anlat diye baslasam:)....

Adsız dedi ki...

Yazmaya, bloğunuzla ilgilenmeye bilinçli (ve daha uzun) aralar verin... O zaman daha uzun soluklu olacaktır blog hayatınız... Sürekli ilgilenmek (çok iyi bilirim) bıkkınlık/ tiksinti yaratıyor insanda...ve blogtan uzaklaştıyor insanı (zaman öğretmeden bunu size, tedbirinizi alın; böyle bir belirti varsa)

havuçlu mozaik pasta herkese ve siz(ler)e afiyet olsun... (tamam söz... eğer yaparsam buzluktan sonra oda sıcaklığında biraz bekletirim :=)) )

İyi sabahlar!

Adsız dedi ki...

Aybike'ciğim,bu durum sanırım hepimizde var..(bulaşıcı galiba..))) Yaz aylarında ise iyice bir uzaklaşma söz konusu oluyor bloglarda.Galiba sıcakların etkiside söz konusu..))Zamanla geçeceğini düşünüyorum canım..

Mozaik pastan çok değişik ve şık göünüyor.Eminim havuçlusuda kakaolusu kadar leziz olmuştur.Ellerine sağlık tatlı Aybike'ciğim..

Sevgilerle..

meleginmarifetleri dedi ki...

Aybikecim sorma bendede var o rehavet ama ben burasının sıcağından sanıyordum demek öyle değil.
Sıcak çok sıcak ve dahada sıcak olacağı söyleniyor Allah hakkımızda hayırlısını versin demekten başka bişey gelmiyor elimizden.
Pasta harika olmuş bence ellerine sağlık heralde biraz cezerye tadıda vardır.
Sevgiler hemşerim bekliyorum denizliye öptüm bay.

yaban mersini dedi ki...

seni okumak bizim için büyük bir zevk,umarım sıkıntın kısa sürede geçer.havuçlu pasta çok güzel olmuş,ellerine sağlık.slmlar

pelince dedi ki...

Değişik güzel bir tarif,hiç böylesini görmemiştim...
Ellerine sağlık....

Sevgiler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Aybike'cim kandilin mübarek olsun, duaların kabul olsun..

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Allah'ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Kandiliniz mübarek olsun.

zarpandit dedi ki...

hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)

Damak Tadı dedi ki...

Aybike'ciğim,Regaib kandiliniz mübarek olsun canım..



Kocaman sevgilerle..

ebrulitatlar dedi ki...

Aybike'cim iyi kandiler canım. Sevgiler..

daimamutfak dedi ki...

Aybike'ciğim ellerine sağlık gerçekten değişik bir mozaik pasta olmuş.

Hülya dedi ki...

Fotoğraf nefis eminim tat da öyledir.
Gerçekten de lokum olmuşlar...
Sevgiler

Unknown dedi ki...

♥ Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz hayırlı olsun!

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim,
Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

egeli dedi ki...

KANDİLİN MÜBAREK OLSUN CANIM...SEVGİLER

rümeysaninrüyasi dedi ki...

Günler bize dostların güzelliği ile, geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Kandiliniz mübarek olsun..

Cafe Gusto dedi ki...

Aybikeciğim havuca bayılan oğlum eminim bu pastaya da bayılacaktır.Ellerine sağlık..sevgiler...

Adsız dedi ki...

ben simdi bunu yapiyorum hemde bu aksam

Tijen dedi ki...

Herkeslerde var galiba bu haller, yazdan, sıcaklardan, tatil havasındandır belki Aybike'ciğim.

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Arkadaslarim,

Tekrar cevap yazamadim ama bu aliskanlik olmayacak:))

Sevgilerimi gonderiyor, hepinizi simsacak kucakliyorum.

Unknown dedi ki...

canim ellerine saglik bayildim havuclu hic denememistim öpüldün canim...

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...