AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: HINDISTAN CEVIZLI KEK

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

09 Nisan 2008

HINDISTAN CEVIZLI KEK

Sevgili arkadaslarim, hepinize o kadar alismis ve ozlemisim ki, neredeyse 10 gun olmak uzere, ben ne sizleri ziyaret edebildim ve ne de sayfama bakip sizlere cevap yazabildim, kusuruma bakmayin lutfen. (fakat bu arada merak edilmek de cok guzel laf aramizda:) ) Ama cok guzel bir sebebim vardi. Son 4-5 gunumuz, canimiz arkadaslarimiz ile birlikte gecti. Onlar da Amerika'dalar ama San Diego, CA, da yasiyorlar. En son 2.5 yil once gorusmustuk, o kadar keyifli ve kaliteli gecti ki gunlerimiz, herkese bizimki gibi bir arkadaslik dilerim. Daha dogrusu bizim arkadasligimiz artik aile gibi oldu, onlar gidince ev bombos kaldi :(

15-16 yildir taniyoruz birbirimizi, cok sik, yuz yuze gorusemesek de kalplerimiz bir. Insanin her konu da guvenebilecegi bir dostunun olmasi cok muhim. Iyi ki geldiniz Ozlem'cigim, Bulent'cigim ve Hakan'cigim.

Simdi de unutmusmuyum bakalim tarif yazmayi, yavas yavas tarifimize gecelim.

Tarifimiz soyle:

.

Ne zamandir denemek istedigim bir tarifdi, Sofra dergisi,temmuz 2007 sayisina ait. Eger hindistan cevizini seviyorsaniz, leziz ve kolay bir kek. Bir o kadar da hos gorunumlu.

Tarifimiz soyle:

Kek icin gerekenler:

  • 3 adet yumurta

  • 3 Turk kahvesi fincani seker

  • 3 Turk kahvesi fincani un

  • 1 paket vanilya

Sos icin gerekenler:

  • 1 cay bardagi siviyag

  • 1.5 su bardagi hindistan cevizi

  • 1/2 su bardagi sut

  • 2 adet yumurta

  • 1/2 su bardagi toz seker

Kek icin, oncelikle yumurta ve seker cirpilir. Icine vanilya ve un eklenir. Orta boy, yaglanmis, yuvarlak bir kaliba dokulur ve onceden isitilmis 170 lik firinda hamurun ici pisene dek bekletilir. Firindan cikan kek sogumaya birakilir.

Sos malzemelerinin hepsi bir cirpma teli karistilir ve pisip soguyan kekin ustune yayilir. Tekrar onceden isitilmis 170 derece ki firina verilir ve ustu kizarana dek tutulur. Soguduktan sonra servis edilir.

Kucuk bir hatirlatma benden:

Iki kez denedim ben bu keki ve ikinci daha guzel odu, dikkat etmek gereken sadece keki gereginden fazla firinda tutmamak, sert olabiliyor fazlaca tutunca ve bir gece onceden pisirip, kapali bir kek kalibinda tutup, ertesi gun servis yapmak.

Afiyet olsun, sevgiler ve guzel bir hafta sonu dilegimle.

38 yorum:

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Aybike'cim,
hindistan cevizini okuyunca hemen geldim canim, hemde nasil severim onun o güzel aromasini, ellerine saglik diyorum, bu keki mutlaka deneyecegim.

Selamlar ve kocaman öptüm..

Adsız dedi ki...

Aybike'cim canim sende mi yoktun ne guzel vakit geçirmisiniz dostlarinizla allah mutlulugunuzu dostlugunuzu bozmasin, hindistan cevizli kek te muhtesem gorunuyor bayilirim been, insanin istahini kabartiyor ellerine saglik, bende bu aralar bir sapikla ugrasiyorum yaa ondan ugruyamadim ama iyi olduguna sevindim, optum seni canim.

Minik Kus dedi ki...

Ooo super bi 4-5 gun gecirmissiniz. Kesinlikle dostlar cok onemli. Hel ebizim gibi uzaklarda yasayanlar bunun kiymetini dah acok bilir. Insallah ben de Tr'ye gidince dostlarla hasret gidericem bol bol. Kek d ecok guzel gorunuyor ama acaba cok mu hindistan cevizli olur diye korktum. H.cevizini hem severim hem de bazen bayar. Bakalim kismet olursa bir gun denerim belki. Gorusmek uzere...

ayseyaman dedi ki...

Aybikecim
"Minikkuş ve Paresi senide mi ziyarete geldiler?:)" Yazını okumadan önce aklımdan geçenler buydu, hehe muzukluk düşüneceğim ya, resmide büyültemeyince top sakallı arkadasi Pare sandim..:) Saka bir yana sizin adiniza cok sevindim boyle mutlu beraberlikler güzel oluyor ev sonra bomboş kalıyor ama her gelişin bir dönüşü oluyor :( bende annemlerin ardindan yas tuttum sanki arka odadan ya annem ya ablam cikivericekmis gibi geliyordu..Allahtan cabuk toparladim..Yani senin ne demek istedigini oyle iyi anliyorumki..canim ben sohbete geldim ama kekte cok guzel gorunuyor..ellerine saglık demeden gecemem. Tarifi aldim gidiyorum..Optm sevgilerimle..

pelince dedi ki...

Arkadaşlarınızla güzel vakit geçirmiş olmanıza sevindim.Sohbet etmek gibisi varmı..
Kek ise çok güzel gözüküyor,hemde çok şık sunumlu olmuş.
Ellerine sağlık..

Sevgiler.

HULYA dedi ki...

Canım arkadaşım,
Ben de yine ne oldu bu kıza diye düşünmeye başlamıştım tam ki tarifini gördüm yazdıklarını okudum da rahatladım.Ben de yoğunum bu aralar kimseye uğrayamıyorum.Sana kısa bir mail attım sonra inşallah daha uzununu yazacağım.Hindistan cevizine bayılırım.Nefis olduğu görüntüsünden belli.ellerine sağlık canım.Seni ve canlarımı çok çok öpüyorum.Kendine çok iyi bak.Sevgiler

rümeysaninrüyasi dedi ki...

günaydınnn ellerinize sağlık kek nefiss gözüküyor çok da güzel kabarmış inşallah bende deneyeceğim sevgiler

Hülya dedi ki...

Ne nefis bir kek olmuş öyle.Ellerine sağlık.Hele resminiz daha dagüzel.Tekrarı olsun dilerim;)

Adsız dedi ki...

selam aybikecim.. çok hoş görünüyor kek. mis kokulu hindistan cevizli..eline saglık canım...sevgilerimle.

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Dostlarınla güzel vakit geçirmene sevindim...Dostluluğunuz bir ömür boyu sürsün canım...Kekde nefis görünüyor ellerine sağlık canım...

gülizar dedi ki...

Bende merak etmeye başlamıştım seni,Allahtan güzel bir şey için bizden uzak kalmışsın :) canım benim keke bayılırım hele hindistan cevizli olunca daha bir bayılırım.Sevgilerimle....

ev perisi;) dedi ki...

Tam yorum yazarken bizimki başladı ağlamaya...

canım ellerine sağlık neffis gözüküyor hadi ben kaçtım durum çok feciiiiiii...

tamam kızım ağlama geldiiiiiiim;)

ebrulitatlar dedi ki...

Aybike'cim kekin nefis görünüyor. Hindistancevizinide çok severim. Ellerine sağlık. Arkadaşlığınızda her dönem daim olsun canım. Sevgiler..

bir dilim bir tutam dedi ki...

Aybikecim geliyorum, bakiyorum,gidiyorum.Allah Allah! ciddi bir sey yoktur insallah diyorum.Bizi bayagi merakta biraktin.
Neyse sebebi anlasildi.
Bu arada bende 5 gün devre disi kaldim.Evde bir grip salgini varki sorma gitsin,ben kalktim beyim yatti,o kalkti simdide kizim yatakta...

sana iyi bir hafta sonu diliyorum.

emineninemekleri dedi ki...

Aybikecim, canim ellerine saglik inan nefis görünüyor.

Kocaman öpüyorummmmmmmm
Emos

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Aybike'ciğim,

Hindistan cevizi kokusu alınca hemen koşup geldim. Harika olmuş kekin. Fotoğrafda çok başarılı, o dilimi oradan çekip yiyesi geliyor insanın.
Ellerine sağlık canım.

Arkadaşlarınızla güzel vakit geçirmenize de çok sevindim.

Kucak dolusu sevgiler,

Baharcicegi dedi ki...

Hindistan cevizini cok severim,hem hafif oluyor hemde nefis bir aroma veriyor keke eline saglik canim

Selcen Şenocak dedi ki...

Aybike'ciğim bende bakıyorum yoksun, haber vermeden bu kadar ara vermezdin diye düşünüp merak ettim ama sevdiğin arkadaşlarınla birlikte güzel günler geçirmene sevindim. Arkadaşlarına en yakın zamanda kavuşman dileğiyle:)
Kek ise nefis görünüyor değişik bir kek ellerine sağlık canım.

Sevgiler...

Mutfaknotlari dedi ki...

eline sağlık şekercim çok güzel görünüyor

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. çok lezzetli görünüyor. afiyet olsun.

GANNE dedi ki...

Aybikeciğim ne güzel dostlarınızla özel günler geçirmizsiniz. Böyle güzel dostlukları yakalayabilmek kolay olmuyor. Kıymetini bilmek lazım.
Bu arada kekin süper görünüyor. Bayılırım hindistan cevizine. Deneyeceğim. :)
Sevgiler. İyi haftasonları. :)

Yaren dedi ki...

Aybikecim öyle güzel dostlarin olmasi cok harika bir sey.Illede akraba kardes olmak gerekmiyor.Dostlugunuz daim olsun,ve daha cok busluma imkaniniz olur insal.Pasta süper üstü süper canim.Hindistan cevizli olunca akan sular durur.Benim bu pastadan mutlaka yapmam lazim,yoksa iflah olmam:)))Ellerine saglik canim,sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Dostlarla zaman gecirmek inanilmaz guzeldir eminim burdan harika gozukuyorsunuz. Dostlugunuz daim olsun.. hINDISTAN CEVIZLI KEKINDE BEN BURDAYIM DIYOR MIS GIBI KOKTU SIMDI DUSUNUNCE ELLERINE SAGLIK..iYI HAFTASONU DILIYORUM...

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim,
ellerine saglik hindistan cevizli kekin harika görünüyor, bende cok severim böyle tadlari muhakak deniyecegim. Hatirlatman icin de cok tesekkürler, bir gün evel den yapacagim.
Ayrica cok güzel gercekten böyle güzel dostluklar, insanin cook ihtiyaci var iyi arkadaslarla konusup bulusmaya helese bizm gibi gurbetcilerin, dostlugunuzun bir ömür boyu olmasini dilerim, sevgiler...

MUTFAKISTAN dedi ki...

ne guzel arkadaslarla bulusmak hele uzaklarda cok farkli olmali,bende 14 mayista insallah amerikaya ucuyorum.
kek harika olmus hindistancevizi cok severim ellerine saglik sevgiler canim

Selin dedi ki...

Canım Aybikem,
Sizleri çoook özledim. Hasret gidermek için bloğuna konuk olayım dedim. Gerçi ben bloğumu yenileyemedim daha ama en azından uğrayıp selam vermek istedim. Canım, arkadaşlarınla çok güzel vakit geçirmişsin. Ne mutlu sana. Umarım ben de kısa süre sonra aranıza dönerim. Bu arada kek harika görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...

reality dedi ki...

Dostlarla birliktelik,içilen çaylar
ve yenilen kekler...Ne güzeldir
geriye kalan anılar...

Ailece iyi bir hafta sonu dilerim.
Sevgiler,
sunny

hatice dedi ki...

Aybike'ciğim böyle güzel ve uzun süren arkadaşlıklar herkezin başına, uzun yıllar sürmesi dileğimle...kekse muhteşem..ellerine sağlık..güzel bir hafta sonu diliyorum..sevgiler....

ozlemhan dedi ki...

Canım bende çok ihmal ettim sitemi uzun zamandır sanada yorum bırakamadım.Çoook güzel bir kek kesinlikle benimde denemem lazım çünkü hindistan cevizli olan herşeyi severim Ellerine sağlık.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ozlem'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, bu siralkar bahar yorgunlugumudur nedir, herkes ihmal ediyor. Sevgiler.

Hatice'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, selamlar.

Sevgili Reality,
Cok tesekkurler guzel yorumunuza.

Selin'cigim,
Aslinda cok ozlettin kendini, seni ve tariflerini cok ozledik, haydi gel artik.

Filiz Hanim, Yolunuz buralara duserse beklerim, cok memnun olurum, iyi yolculuklar simdiden.

Sevgili Ayse,
Cok tesekkur ediyorum, sevgiler.

Sevilay'cigim,
Cok tesekur ediyorum, sevgiler yoluyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Yaren'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgiler.

Ganne'cigim,
Cok tesekkurler, sevgiler, selamlar.

Sevgili Gulten,
Cok tesekkur ediyorum, sagolun.

Melisa'cigim, Cok tesekkurler.

Selcen'cigim,
Cok tesekkurler, sevgiler, selamlar

Bahar'cigim,
Cok sagol, tesekkur ediyorum.

Isil'cigim,
Cok tesekkurler, sevgiler, selamlar

Aybike Ceylan dedi ki...

Emine'cigim,
cok tesekkur ediyorum.

Serap'cigim,
Tabii hazirliklar falan araya girince, sayfa ile ilgilenemdim, sana ve ailene de cok gecmis olsun.

Ebru'cugum,
Guzel dileklerine cok tesekkur ediyorum.

Sukran'cigim,
Cok seker olmus notun, opuyorum yavrunu.

Gulizar'cigim,
Merak ettirmisim kusura bakmayin, hic firsat olmadi bakmaya, sevgiler.

Gonul'cugum,
Cok tesekkur ediyorum, sevgiler yolluyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgiler.

Hulya'cigim,
Guzel dileklerine cok tesekkur ediyorum.

Sevgili Rumeysa, cok tesekkur ediyorum.

Canim Hulya'cigim,
Iyiyiz iyiyiz, cok tesekkur ediyorum. Opuyorum.

Pelin'cigim
Cok tesekkur ediyorum, sevgiler.

Ayse'cigim,
Keske onlarda gelseler.Siz de guzel vakit gecirmissiniz ne guzel.
Cok tesekkur ediyorum, ben de bekliyorum:))

Minik Kusum,
Ben de bekliyorum ona gore, sevgi ve selamlar.

Huriye'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sana da cok kolayliklar.

Kevser'cigim,
Cok sagol, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Cok harika görünüyor,ellerine saglik canim.Sevgilerimi yolluyorum.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Kat be kat olmuş bu kek .)) Nefis görünüyor ellerine sağlık Aybike :)) Dostluğunuz daim olsun...

Eya dedi ki...

Sevgili Aybike...bence herşeyden daha değerli paylaşılan dostluklar.
Ne güzel olmuş dostlarınızla buluşmanız, pasta da ayrıca bir güzel.Ellerine sağlık,Güzel bir hafta diliyorum,sevgiler

zehra

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Kizilcik Surubu,
Cok tesekkur ediyorum.

Sevgili Evcilik lezzetler,
Tesekkurler, sevgi ve selamlar.

Zehra'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgilerimi gonderiyorum.

limonlu dedi ki...

Merhabalar,

Soole guzel bir hindistan cevizli kek tarifi ariyordum, anneminki gibi mis gibi koksun, yiyenleri mest etsin diye, sizinkini buldum, super gozukuyor, hemen deneyecegim, umarim benimki de resimdeki gibi guzel olur..

ama asil enteresan olan, ayy burda baska bir suru guzel tarif varmis diye sitenizde dolasirken alt taraftaki resmi gorup ugradigim saskinlik, ayni sehirde yasiyormusuz, birden dunya kucuk dedim kendi kendime, sevgilerimi yolluyorum, ve hemen kekime basliyorum:))

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...