Esimle canimiz birgun su boregi istedi, tabii Turkiye'de olsak is kolay, hemen cikip bir yerden alabiliriz ama gurbetde olunca, hele bir de Amerika'daysan durum biraz farkli. Cok caniniz isterse, oturup yapmaniz gerekiyor bir takim seyleri. Beni takip edenler bilir, ben hamur acmayi bilmem, hamur acmak gerekirse hep esim yapar. Su boregi icin de hamur acmak yerine, egg roll hamuru kullanalim dedik, yani esime kiyamadim:)). Daha once bir kac site de gormustum, biz de yapalim istedik ve cok guzel oldu.
Egg roll hamuru, bilmiyorum Turkiye'de var mi? varsa isiniz cok kolay. Belki Uzak Dogu marketleri varsa oralarda olabilir, cunku egg roll hamuru genellikle Cin'lilerin kullandigi bir hamur turu. Dedigim gibi, gayet guzel oldu, aslinda tamamen tereyagi kullanmak gerekirdi ama biz biraz yagi azaltip bir de icine zeytin yagi ekledik.
- 1 paket egg rol hamuru
- 100 gr eritilip ilinmis tereyagi tereyag ve biraz zeytin yagi, toplamda 150 gram kadar
- bolca ufalanmis beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- kaynatilmis su
Yapilisi:
Ufalanmis peynirin icine, maydanozlari ince ince kiyip karistirin, ve bekletin.
Buyukce bir tencerede su kaynatin.
Egg roll hamurlari kaynayan suya ikiser, ucer atin ve 10 dakika kadar haslayin. Kevgire alip soguk suyun altina tutun. Bir miktar suyunu suzdurun. Suzulmus hamur parcalarini borcama sirasiyla dizin. Her bir kata kasikla erimis tereyag ve zeytinyagi karisimini gezdirin. Hamurun yarisini serdikten sonra peynirli harci da yayin. Hamurlari yeniden yerlestirin ve her hamur katina gene yag karisimindan surun.Tum malzeme bitince uzerine tekrar tereyag, zeytinyagi karisimi gezdirin. 200 C de uzeri kizarana kadar pisirin, ve bir taraftan cay demeleyin, sonra da keyifle yeyin, afiyet olsun.
Cok guzel, keyifli, mutlu, huzurlu ve saglik dolu bir hafta diliyorum.
Bazi arkadaslarim, egg roll hamurunu merak etmisti. Asagida ki sekilde, ilgilenenlere duyurulur:))
66 yorum:
Sempatik sef Oktay Usta her zaman hamur islerinin yaninda cay icin ki , sicak bir icecek vucudun karbonhidratlari depolamasini engelliyormus. Ne kadar engellerse artik :) Egg roll hamurunu bilmiyorum, yakinimizda bir Cin marketi var gidip bakayim. Ben baklava yapmak icin kullanilan ince yufkalara benzettim. Sonuc memnun ediciyse ne ala. Hamur acarim ama cok fazla pratigim olmadigi icin perisan oluyorum. Su boregini Kolombiyali sinif arkadaslarima gotumustum, daha once ikram ettigim pizzalardan farkli degilmis gibi davranip beni bozguna ugratmislardi.
canım aslında çok farklı değiliz...bizde türkiyede yaşıyor olmamıza rağmen sizin orda kullandığınız malzemeleri buralarda bulamıyoruz....
ellerine sağlık....canının istediği anda bununla bastırmışsın oda güzel....
öpüyorum canım seni...
selam canım.valla süper olmuş bu börek...su böregini aratmayacak kadar harika görünüyor.elinize saglık.afiyet olsunn..sevgilerimle.
Aybike'ciğim oldukça lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Aslında malzeme yokluğu, çoğu zaman yeni şeyler üretmek için bir fırsat olabilir. Sanıyorum sizinki de öyle olmuş. Bu hamurdan Türkiye'de olup olmadığını bilmiyorum ama şimdi hazır su böreği yufkaları çıkmış. Henüz denemedim ama merak ediyorum, sanıyorum yakın bir zamanda bende denerim. Hep sen bana yazarsın bu günde ben sana yazayım ve mutlu bir hafta dileyeyim, Sevgilerimle...
Aybike'cim ellerine saglik canim ah su böreginin yapimi bu kadar oyalayici olmasa herhalde hergün yapar yerdik:))
ama hazir yufka ve senin kullandigin hamurda olunca yinede canimiz isteyince yapabiliyoruz,senin ve esinin ellerine saglik bu arada börek nefis görünüyor nar gibide kizarmis canim,sevgiler...
Aybikecim, inan böregin süper pufuduk pufuduk olmus.Ellerine saglik canim benim.
Kocaman öpyüorummmmmmmmmmm
Emos
Aybikemm, diyetteyim diyorum senin yaptığına bak, aşkolsun :)))
Harika bir börek olmuş, enfesssss..Ellerin dert görmesin canım benim,
Öpüyorum seni...
Çok güzel duruyorlar tepside aybikeciğim, şimdi özendirdin beni..afiyet olsun..kızları öptüm..sevgiler
Aybikeciğim ne kadar lezzetli bir görüntü, feci şekilde canım istedi.
Ellerine sağlık !
Aybike'ciğiiimmmm,
Ben şu tepsiyi alıp kaçsam:))) Ne kadar güzel kızarmış böreğin üstüüü....
Ellerine sağlık canikom,
Sımsıcak sevgilerr....
Ego Roll hamurunuda ilk kez duydum yalnız su böreğini her babayiğit yapamaz bravo. Ayrıca yorumuna cevaben; ne incesin güzelim bende dert ediyorum kendime yetişemedim diye dedim şimdi alınan olur mu kız tvlere çıktı bize gelmiyor artık derlermi diye kahroluyorum
birde takı siparişlerm var onlarada yetişmeye çalışıyorum da
çok teşekkür ederim Aybike'cim anlayışın ve güzel desteğin için
sevgiler canım edi :)
Aybikecim merhaba canim,
Egg rol hamurunu duymustum bazi fransizlar onlarla yaparlar, ama ben hiç denemedim ve almadim buldugumda denemek isterim ama goruntu ayni su boregi bu sekilde tadi da lezzetli olmustur eminim Aybikecim, senin ve esinin ellerine saglik, en azindan guzel bir sekilde su boregi isteginizi gidermis oldunuz, kim yemez ki bunu mukkemel harika kizarmis, afiyetler olsun sizlere, sevgiler canim ve guzel bir hafta dilerim, opuyorum.
Şu sıralar ruh halime vermeye çalıştığım çeki düzen ve duygu ve düşüncelerimi formda tutma, daha ileri taşıma gayretlerim, fiziksel görünümümü de dikkate almama yol açtı farkına varmadan; yediklerime içtiklerime çok dikkat (başta hamur işlerinden ve ekmekten uzak durmak geliyor) ve daha iyi bir dış görünüme sahip olmak için gayret eder hale geldim ki normalde bu tür şeylere çok özen göstermem... Çok garip ama iyi de yani:=)
O yüzden ben almayayım Aybike Hanım böreğinizden... Belki başka zamana :=))
Görüşmek dileği ile; eşinize selamlar!
"degirmenlerekarsi"
ankarada böyle şeyler olmaz ama istanbulda görmüştüm
çok da pratik olmuş
fazla yemeeee
ellerine sağlık
kocaman sevgilerrrr
Aybike'cim,
görüntü harika, eminim tadı da öyledir...
İnsan gurbette olunca ne çareler buluyor değil mi?
Biz de İngiltere'deyken cezve götürmediğimizi fark edip kepçe içinde türk kahvesi yapmaya çalışmıştık!...
Sen hamur acamiyorsun ama esin sagolsun yinede acan biri var.
Burdada var bu hamurdan,ben hic denemedim ama iyi fikir.
Citir citir nefis olmus eline saglik canim
cok guzel gorunuyor ben hic su boregi denemedim sanki cok zor gibi geldi bana,aslinda boylesi daha pratik eline saglik nefisss olmus canim
Aybike'ciğim,
Harika olmuş su böreğiniz.İnsanın canı isterse neler yapabildiğini bizlere gösteriyorsunuz.Eşinin ve senin ellerine sağlık. Böyle yufka açmayı bilen eşin olduğu için de çok şanslısın canım. Nerden öğrenmiş böyle bizlerin bile yapamadığı işi? Kutlarım vallahi.
Güzel bir hafta diliyor kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.
cnm ellerine sağlık ta bu eggroll hamuru nasıl bir şey,baklava hamuru gibi mi,yoksa daha mı kalın,gerçi tr de şu anda su böreği yufkası da satılıyor ama ben evde yaptım biriki kere hamur açarak şahane oldu,ama senin börekte çok güzel görünüyor slmlar.
mmmmm....canımcım hamuru hazırda olsa süper bir börek olmuş...ellerinize sağlık...afiyetler olsun:)
Oy oy yapılırmı? ya bu bana aybike hemde diyetdeyken.Nasıl canım istedi nar gibide kızarmış.Ellerine sağlık canım.
aybikecim anladığım kadarıyla zaten bol yumurtalı bir hamur
su böreği hamurununda özelliği yumurtalı olması ki suda dağılmasın zaten görüntüye diyecek yok aynen orjinal su böreğine benzemiş
ellerine sağlık canımcım tatilde gel birlikte açıp yapalım su böreği gözlemeee
Sevgili Aybike, biz su börekçisinin dibinde oturuyoruz, ama şimdi senin yaptığından istedi canım:) çok iştah açıcı görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler...
Ne güzel olmus,demek illede elle acmak gerekmiyormus.Almanya bu konuda alternativi daha cok,imkanlari daha iyi,eskisi gibi degil.Ama börek harika görünüyor,ellerine saglik canim,sevgiyle kal.
Nagehan'cigim,
Cok pratik oldu ama gene de ugrastik. tesekkurler sevgiler.
Disal'cigim,
Cok sagol.
Sevgili Hunerli eller,
cok tesekkur ediyorum.
Ufuk'cugum, cok sagol yazdigin icin.Sevgiler.
Seval'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, gercekten oyle, hergun olsa yeriz gibi:))
Sevgili Emine,
Cok tesekkurler.
Feyza'cigim,
Haftada bir kere yeriz artik ya, hep mi dikkat edecegiz:) hele sen ne guzel seyler hazirliyorsun, imkansiz birsey diyet.
Neriman'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgilerimi gonderiyorum.
Burcin'cigim,
Hemen gonderiyorum, sevgilerimle birlikte.
Sevgili Rapunzel,
Hepsini alabilirsin, afiyet olsun, sevgiler.
Eda'cigim,
cok tesekkurler, siparislerinde kolayliklar diliyorum.
Sevgili Nihat,
Ziyaretlere basladigina sevindim, bu biraz daha iyi olduguna isaret. Bosanmanin esiginde veya ayrilmis kisiler genelde kilolarina da dikkat ediyorlar, cok sahit oldum. Sana tekrar kolayliklar diliyorum.
Huriye'cigim,
Cok tesekkurler arkadasim, sagol.
Yok yok yesim'cigim,
Vallahi korkudan yiyemiyoruz, zaten genelde hep yarim olcu yapmaya calisiyorum, sevgiler.
Damla'cigim,
Cok tesekkurler, hosgeldin ayrica.
Bahar'cigim,
Cok sagol.Sevgiler.
Filiz hanim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgilerimi gonderiyorum.
Isil'cigim,
Cok sagol. Esim vallahi bir tanedir. Herseyi yapar ve bilir, herhalde kayinvalideme borcluyum:))
Sevgiler.
Suheyla'cigim,
Yok hayir baklava ve borek hamuru gibi degil, daha kalin ve nemli bir yapisi var. Sevgilerimi gonderiyorum.
Inci'cigim,
nerelkerdesin, ozlettin kendini, sevgilerimi gonderiyorum ailene ve sana.
Gulizar'cigim,
Zaten hepimiz diyetdeyiz her zaman, arada kacamak yapmakdan zarar gelmez diyorum, sevgiler ve selamlar.
Aybikeciğim valla Türkiye'dekiler kadar güzel olmuş su böreğiniz. Ellerinize sağlık. :)
Ne diyorsun Aybike? Ne kadar yaratici bri fikir, hic aklima gelmezdi valla. Harikasiniz...
Gecen gun biz de Turk marketten aldik su boregi ve nasil yapamayacagimiz uzerine uzun uzun konusmustuk.
Ha ha simdi yaparim ben bunu. Cok teskkurler...
Merhabalar canim, ellerine saglik cok degisik adi var burda almanyada bu hamur varmi bilmiyorum, keske hamuruda bir gösterseydin, cok merak ettim bak simdi. Ama böregin harika olmus, su böregini andirmis, tadida muhakkak harikadir, segiler...
Canim ayrica kandilinde hayirli olsun, Allah gönlünüze göre versin, sevgiler...
Aybikecim bak ben bu hamuru çok merak ettim yaa acaba bunun türkçe bi açıklaması varmı sence:))
Nasıl oralarda türk yemekleri çok özleniyor sanırım..
Süper olmuş bence hiç bir fark yok sanki buradaki su böreğinden ellerine sağlık.
Sevgiler canım öptüm bayyy
Dayımın kızı gitti amerikaya kız ölmüş bizim yemeklerin hasretinden annesi bir koli yolladı:)
Öylemi oluyor nerak ettim
Aybike,
Egg roll hamurundan yaptığın su böreği tarifini okurken, birden gurbetteki günlerimizi hatırladım. Ben ve kardeşim henüz doğmamışken annemle babamın bir gün canı börek istemiş. Yetmişli yıllarda, Türk marketlerinin bile sayılı olduğu Almanya'da hazır yufka bulmak da mümkün değil. İş başa düşmüş, evde oklava olmadığı için kalın bir cam şişe ile yufkaları babam açmış ve annem ise içini hazırlayıp, tepsiye yerleştirmiş..
Ama belki de bu durum annemi sonraki yıllarda bir börek ustası haline getirmiş olabilir.
Senin yazını okuduğumda, birden annemlerin bu börek anısı geldi aklıma. Zordur gurbet, bilirim. Ama gurbette dahi Türk'ün elinden hiç bir şey kurtulmaz.
Ellerine sağlık, su böreği çok nefis görünüyor.
Sevgiler..
Sevgili Aybike...hangi yufka olursa olsun bu börek bir harika görünüyor ve eminim lezzeti de öyle.Nefiiis...ellerine sağlık
zehra
Canım, harika olmuş, kesinlikle elde açma konusunda bir çok kere kötü tecrübe sahibi biri olarak , bu hamurdan bulmalıyım, ellerine sağlık ..sevgiler..
Egg roll hamurunu bilmiyordum,bende ilk kez gördüm..Ama görüntü çok güzel,eminim tadıda öyledir.
Ellerine sağlık...
Sevgiler
Canım arkadaşım,
bu aralar kimseye uğrayıp yorum bırakamıyorum.Eşimin böbrek sorunuyla uğraşıyoruz çünkü.Yine de seni çok fazla ihmal etmek istemedim ve iki satırcık da olsa bir yorum gireyim dedim.Börek harika.Eminim gerçek su böreğinden bile güzel olmuştur.Ellerine sağlık canım arkadaşım.Çok çok öpüyorum.Sevgiler
Harika görünüyor böreğin Aybike'ciğim,ellerine sağlık canım..Egg roll hamurundan bazı denemelerde bulunmuştum ben orada iken..)Bana çok değişik ve lezzetli gelmişti..Burada halen yok canım,varsa da benim haberim yok..))Ellerine sağlık diyorum Aybike'ciğim..Afiyetler olsun sizlere..Aşağıdaki Elmalı pay ise ayrı bir lezzet bombası gibi..))
Sana ve güzel ailene hayırlı kandiller diliyorum canım..
Sevgilerle
Sevgili Aybike, yeni resmin de çok güzel. Sevgiler. Hülya
becerikli yoktan var eden sevgili aybike :-) ne kadar ilginc egg roll hamurundan böregin, ellerine saglik. ayrica bir iltifatim daha var, profilindeki yeni resmin harika!
öpüyoruz,
sera-mina & canan
Canım,
ellerine sağlık sahici su böreği olmuş. çok lezzetli görünüyor. gerçekten gurbette zor olur canın birşey çektiğinde bulamamak. sevgiler
Hayırlı kandiller canım....
yaa ben egg rollu hep sigara boregi gibi deerlendiriyordum, hic bilmiyordum su boregi de yapilabildigini ! hemen deniycem !! cok tesekkur edelim bu guzel tarif icin :)
bilsile kandilin mubarek olsun :)
Aybikecim cok nefis gozukuyor hic bu sekilde denemedim bir ara denemek lzaim ellerine saglik.
Hazreti Muhammed ahlakı,
Hazreti Süleyman saadeti,
Hazreti Eyyubun sabrı,
Hazreti Yusufun güzelliği,
Hazreti Hamzanın cesareti,
Hazreti Ömerin adaleti,
Hazreti Alinin bilgisi ve
124 bin peygamberin duası sizinle olsun.
ve kandiliniz mubarek olsun. rabbim butun gecelerimizi kandil geceleri gibi bereketli feyizli, bol ibadetli , sukurlu kilsin.
Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle kandiliniz mübarek olsun.
Bu arada börek enfess ellerinize sağlık.
Sevgiler...
yusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller
Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldigi bu mübarek geceni kutlar, hayirlara vesile olmasini dilerim.
Sevgilerimle
Aybikecim benim böyle bir hamurdan hiç haberim yoktu. Metroda gördüğüm ithal ürün olan fajita lavaşlarından börek yapmayı kuruyordum artık kafamda. Şimdi bunun çincesini bulup markete sorayım hemen. Nasıl teşekkür edeceğim sana bilmem. Çok sevindim ben bu post'u okuyunca.
Ellerine sağlık canım gerçek su böreği gibi olmuş. Bizde su böreğini çok seviyoruz ama açmak zaman azlığı ve yorucu olmasından hazır yufkalara koşuyoruz. Egg roll hamuru daha çok su böreğine benzemiştir haşladığınız için hazır yufkalar pek gerçek su böreği tadı vermiyor.
Afiyet olsun canım.
Sevgiler...
Görünümü harika su böreğini hiç aratmıyor.Hamur çok değişik geldi ama sonucun güzel olmasına sevindim.Ellerinize sağlık misler gibi olmuş...
Geçmiş kandilin kutlu olsun arkadaşım...
harika görünüyor çıtır çıtır
ellerine sağlık canım
sevgiler
hande
aybike'cim bilirim bu boregi pek gusel olur:)ellerine sglik cnm.Resminde pek hos bencede.
Cok güzel,nefis bir su böregi olmus,ellerine saglik.Gecmis kandilin mübarek olsun canim.(Ben de seni linklerime ekledim)
Süper fikir şahanesin arkadaşım;9
ellerinize sağlık ve de afiyet olsun...
muhabbetle...
ellerine saglik enfes gorunuyor canim kandilin mubarek olsun
Ganne'cigim,
Cok tesekkurler.
Hatice'cigim,
Ne yapacaksin, burada insanin cani birsey isteyince ne yapamali diye dusunuyorsun. sevgiler.
Ayse'cigim,
Sen dedikten sonra hamuru gosterdim, sevgiler.
Melek'cigim,
Aslinda arayip bulunca hersey var burada, bilmem kac cesit mantar, sogan, biber ve patates gibi...binlerce cesidi var Turkiye'de bilmedigimiz. Fakat bazen lahmacun, pide gibi seyler, Turk lokantasi olmadigi icin ozleniyor, bir de baklava. gerci baklava da yapiliyr ama, nerede gulluoglu, sevgi ve selamlar.
Ebru'cugum,
Cok guzel bir ani, insan zorda kalinca bir de cani cekince neler yapiyor, sevgi ve selamlar.
Zehra'cigim,
Cok tesekkurler, selamlar.
Hatice'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgiler.
Pelin'cigim,
Cok sagol.
Hulya'cigim,
Gorusemedikde, merak ettim Omer'i. Umarim ciddi birsey degildir, selamlar.
Gul'cugum,
Sen de bulundun mu buralarda. Keske gene olsaydin hem de burada:)
Sevgiler.
Sevgili Hulya,
Cok tesekkur ediyorum.
Canan'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgiler.
Sevda'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgilerimi gonderiyorum.
Oya'cigim,
Cok tesekkur ediyorum.
Sevgili Tatli hatiralar,
Cok tesekkurler. Biz bir de pacanga boregide yapiyoruz egg roll ile, bilgine:))
Sevilay'cigim cok tesekkurler.
Mutfaktayim,
Sagolun, sevgi ve selamlar.
Emine sagol, hepinizin ben de gecmis kandilini kutluyorum, sevgilerimi gonderiyorum.
Bahar'cigim cok tesekkur ediyorum.,
Esra'cigim, Ne demek, bulurda denersen afiyet olsun, kolay gelsin.
Selcen'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, sevgiler.
Gonul'cugum ,
Sagol arkadasim, selam ve sevgiler.
Sevgili Sari mutfak, cok tesekkur ediyorum.
Gulenay'cigim,
Cok tesekkur ediyorum, yakin olmaloiymisiz:))
Kizilcik surubu,
Cok tesekkur ediyorum, sevgiler.
Sukran'cigim,
Cok sagol arkadasim, sevgiler.
Nihan'cigim, Sagol.
tekrar hepinizin gecmis kandilini kutluyorum, nicelerine sagloikla.
Burada gorunce canim acayip su boregi cekti. En son arkadasimin annesi Turkiye'den yolladigi zaman tatmistik. Ama marketten egg roll hamuru almayi unuttum. Sonra aklimiza buzluga attigimiz pismemis tortilla hamurlari geldi. Onlari haslayip tarifini uyguladim ve cok guzel oldu. Tesekkurler tarif icin. Pismemis tortilla hamuru da oluyormus bu arada test ettik ve ogrendik :)
Aybikeeeee, super bu boreeeekkkkk. Evet evet kesinlikle ben de yapmaliyim. Hemen tarif defterime kaydediyorum. Ilk alisveris'te egg roll'lardan alip senin tarifini kullanicam. Ellerine saglik seker. Opuyorum.
Merhabalar,
Ellerinize saglik!
Degisik ve cesitli tariflerden olusan paylasimlariniz icin tesekkurler.
Dikkatimi ceken bir Turkce hatasini duzeltmek istiyorum izninizle.Bu iletinizde son paragrafta gecen asagidaki sozcugunde "ki" ayri yazilmamali,ayrica bir alttaki iletide de yanimizdaki sozcugunde ayni durum sozkonusu.Umarim bu duzeltmemden dolayi kirilmazsiniz.
Guzel bir hafta sonu dilegiyle.
Nagehan
merhaba super bir fikir bizim gibi gurbetciler icin denedim hemen super oldu...gercek su boreginden hic bi farki olmadi .fakay pisirme konusunda bocaladim biraz dereceleri ABD ye gore verirseniz cok sevinirim .birde benim boregimin ust taraficok sert oldu keserken baya zorlandim belki bu konuda bana bir tavsiyeniz olur diye dusundum...sevgi ve saygilar
Sevgili Aslihan,
Cok memnun oldum begenmenize. Firin sicakligi genelde 350-360 F oluyor. Ustunun cok kurumasini tam anlayamadim ama belki cikar cikmaz firndan, bir kapak kapatilirsa, cok sert olmayacagini dusunuyorum.
Sevgile.r..
Tesekker ederim cevabiniz icin,boregin en ust tarafi kuru oldu keserken baya zorlandim ama soylediginiz mantikli kapakla kapatilirsa duzelir galiba birdaha ki sefere isallah saygilar sevgiler
Aybike hanim, ben boregi bugun denedim, ama 10 dakika haslanmiyor bu eggroll wrapler :) 4. dakika da paramparca olmuslardi... Bu isin sirri nedir?
Tesekkurler, ellerinize saglik.
Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.
Yorum Gönder