AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: GUZEL BIR TATILIN ARDINDAN VE SUSAMLI SIMIT

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

28 Ağustos 2007

GUZEL BIR TATILIN ARDINDAN VE SUSAMLI SIMIT

Biliyorum, geleli bir haftayi gecti ama ben hala oturup, resimleri duzenleyip, bir iki satir yazip, sizlerle tatil anilarimi paylasamadim.

Cok guzel, doya doya bir tatil yasadim ailem ile, hemde baya uzun, 2.5 ay kadar, sevdiklerimi gordum, kimi blog arkadasim ile tanistim, kimiyle telefonda konustum, kimiyle ise bir turlu ayarlayip da bulusamadim.

Ozledigim tadlari yedim, yedim, yedim, yedim… Ve sonuc: alinan kilolar ile geri dondum. Tamam cok almadim ama gene de 2-3 kilo koyup gelmisim. Gunlerdir korktum terazi tepesine cikmayi, ama bugun basardim tartilmayi, fakat sonuc husran.Gecelim bu tadsiz konuyu.

Kimlerle mi tanistim? Ankara’da, emeklilik hobilerinden, Hulya ile, Kuzey bebek, Aynur ve Mine ile. Fakat Hulya ile resim cekemedik. (arkadan gecen beyi ise tanimiyorum)

Akcay’lara kadar beni gormege gelen ve cok mutlu eden gunebakan tarlalarinin Hulya’si ile, gene Hulya’nin sevgili arkadasi Zerrin ile Istanbul'da tanistim, artik benimde arkadasim.

Izmir’de ise universite arkadasim, Mutfakta biri mi var? Hulya’yi gordum, gene Hulya’cigimin ablasi Ozay’i gordum. Birde su aralar bloguna ara veren kulkedisi Aydan’i tanima firsatim oldu.

Istanbul'da da Handece'nin Hande'si ile tanistim, oturup konustum. Fakat resim cekemedim.

Keske daha cogunuz ile tanisma ve gorusme firsatim olabilseydi. Ama sayili gun olunca, insan bazen yapacagi seylere bile vakit ayiramiyor. Umarim bir dahaki senelerle daha cok arkadasimi tanima firsati yaratabilirim.

Herneyse, nerelere mi gittim? Oncelikle Istanbul’daydim, Istanbul’da en ozledigim tadlardan olan Beyoglu Sampiyonda, kokorec, midye dolma ve midye tava ziyafeti cektik kendimize.

Izmir’e gittim 3-4 gun kadar, oraya gidipte Izmir’in Boyoz boreginden yemeden gelmek olur mu, olmaz, Alcati’ya ugranmadan gelinir mi gelinmez.

Sonra Ankaraya gittim. Sakarya’sinda doner keyfi yaptik, gene Sakarya’sinda ekmek arasi balik, ve Ankara simiti yemeden gelinir mi tabii ki hayir, Ankara’lilar bilir o citir citir mis gibi simiti. Ve kizlarim ikinci kez ATA'larini ziyaret icin Anitkabir'e gittiler. Ankara kale'sini gezdik, Anadolu Medeniyetleri muzesini de gorduk.

Oradan 1 ay kadar Akcay’da serin sularda ve o guzelim esintide yuzdum. Akcay’da birsey yemedim mi? tabii ki yedim, o leziz hosmerim tatlisindan ve Asos kebabindan ve Ayvalik tostundan yedim. Oradan Bodrum’a uzandik, o guzelim manzarada ne kahvaltilar ve yemekler yedik ailecek ve en son gene Istanbul, ve bir bakmisiz ki gitmemize bir kac gun kalmis.

Gezmek, yemek, icmek guzel de, en guzeli insanin ailesi, onlarla birlikte gecirdigi vakit ve annesinin yemekleri. Cok zor ayrildik, insanin ayaklari havaalanindan geri geri gitmek istiyor, gozlerin sulaniyor ama agliyamiyorsun, hele birde geri biraktiklarini aglarken gorunce, insanin bogazi dugum dugum oluyor.

Herneyse, simdi gene buradayim, sizlerle yeni yeni tadlar ve tarifler paylasmayi, yorumlarinizi okuyup gulumsemeyi cok ozledim. Daha sonra tatil resimlerinden gene basacagim.

Artik daha cok gorusmek uzere deyip, daha once arkadasimda yedigim simiti, bu kezde ben denedim ve agizda dagilan kiyir kiyir simitlerim oldu. Denemek isteyenler tarifi icin bu linke bakabilir, yaninda cay ile oneririm. Afiyet olsun, ama ne olur kilo olmasin.

20 yorum:

Nalan Kaplan dedi ki...

Aybike'ciğim hoşgeldin!
Ne güzel anlatmışsın tatilinin güzel geçmesine çok sevindim canım.Sayılı gün olunca çabucak geçiyor zaman ve insan ailesine doyamadan veda vakti giliveriyor...Allah sıhhat sağlık versin inşallah bir dahaki yaz geldiğinde tanışma fırsatımız olur :)Bu arada şeker kızlarınında yanaklarından öpüyorum!

sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Nalan'cigim,
Cok tesekkur ederim canim. Umarim tanisabiliriz. Sevgilerimi gonderiyorum,

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Aybike
resim çekmeyi de, çekilen resimlerede bakmayı çok seven biriyim.
Hele bloglardaki buluşma resimlerini daha bir keyifle inceliyorum.
Hülyalı resimlerin çok güzel! :)
Hepiniz çok güzelsiniz çok içtensiniz.
Güne bakan Hülya seni sabah erken saatlerde yakalamış sanırım, saçların orada daha ahenkle dans ediyor...:) he he! :) yani öyle böyle değil zoomlu mumlu bakıyorum resimlerinize haberiniz olsun.:)
Aranizda olsam ben nasil poz verirdim acaba! :)))
Neyse canim cok uzattim,kusura bakma!
Ama gercekten cok özeniyorum bu bulusmalara, pikniklere...
Optm
sevgilerle

Selcen Şenocak dedi ki...

Aybike'ciğim çok güzel bir tatil olmuş nede güzel anlatmışsın canım.
Ellerine sağlık simit çok güzel görünüyor sevgiler...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Aybike gerçekten de dopdolu bir tatil yaşamışsın, harika :))
Sen o kadar yer gez yolun Tokat'a düşmesin :P Pek imrendim blogcu buluşmalarına :)) Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim çok hoş ve güzelsin ;)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

lokum Aybikem, ne güzel geçmiş tatil, ne güzel dostlar edinmişsin..

Canım benim sımmsıcak sevgiler...

serinmavi dedi ki...

Ne güzel dostluklar kurmuşsun,çok sevindim senin adına canım....Devamlı olur inş.

Selamlar..

NiNo dedi ki...

canim ne guzel cikmissiniz ya bayildim sana cok sekersin harika bulusmalar olmus susamlilarda enfes gorunuyor ben corek otu atmiyordum ama harika olmus birde boyle denerim artik miniklerin okula seruvenlerini merakla bekliyorum canim opuldunuz hepiniz...

Hülya dedi ki...

İyi ki de gelmişim 2 saatliğine bile olsa ve iyi ki sen ve ailenle,dünya tatlısı kızlarınla tanışmışım...
Resimde her ne kadar yoğurtlu patlıcan(Sen epey yanıp,ben güneş görmediğimden)gibi çıksakta;))olsun di mi?
SEVGİLER CANIM....

Bir Derin Masalı dedi ki...

Aybike ciğim hoşgeldin canım. Özlettin kendini. Kızlarının ilk okul deneyimlerini hoş anılarla bitirmelerini temenni ediyorum. Sevgiyle. GÖrüşmek üzere.

Age35 dedi ki...

Aybike Ablacım,kızlarına bayıldım ben..Maşallah onlara..Merak da ediyordum fıstıkları çok...

Aybike Ceylan dedi ki...

Yaman Aysem,
Oyle cok inceleme resimleri, yamuk bir yerlerimizi falan gorme:)
Eee tatil yeri, saca basa bakilmiyor oralarda tabii ki denize girmekten:)
Sevgilerimi gonderiyorum, asagida kizlarimin resimlerini inceledin mi?
Sevgilerimi gonderiyorum.

Almula'cigim,
Cok tesekkur ediyorum canim. Sevgilerimi gonderiyorum.

Sevgili Burcu'cugum, dogru hatirliyorum degil mi?,
cok tesekkur ederim, ne guzel seyler yazmissin, okuyunca hos hos gulumsedim, sagol. Sevgilerimi gonderiyorum Tokat'a.

Zerrin'im Misssim,
Keske seninlede tanisabilsek, hepinizle cok guzel oluyor dostluklar arkadasliklar. Biraz da merak ediyor insan, nasil birisiyle karsilacagim acaba diye.
Sevgilerimi gonderiyorum yavru vatana.

Serinmavi,
Cok cok tesekkur ederim. Bende arkadasliklarin devamindan yanayim. Umarim hep gorusmek firsati olur.Sevgilerimi gonderiyorum.

Nihan'cigim,
Cok tesekkur ederim. Kizlarin okulu devam ediyor bakalim, paylasmaya calisirim anilarimizi. Sevgilerimi gonderiyorum canim.

Hulya'cigim,
Bende sana ne kadar tesekkur etsem az,senin gibi harika bir insani tanidim,onumuzdeki yil gene bulusup daha cok gorusmeyi umuyorum.Esine ve ogluslarina cok selamlar.

Bu arada gelirken yaptigin kurabiyeleri kizlar cok begenmislerdi ya, onu deneyecegim bakalim seninki kadar guzel olacaklar mi?



Hande'cigim,
Cok tesekkur ederim, bende hepinizi cooook ozledim. Artik bundan sonra beraberiz. Opuyorum kuzucugunu.

Leziz Sofralar dedi ki...

Aybike'cim ne güzel uzunca ve dolu dolu bir tatil gecirdin ama kendinide cok cok özlettin:))2,5 aya ne kadar cok arkadaslik sigdirmissin canim ya kiskanmadim desem yalan olur hani:)susamli simizleri görmedim sanma görülmeyecek gibi degilki nefis olmus ellerine saglik canim kuzularina ve size afiyet olsun sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
ne güzel buluşmalarla doldurmuşsun tatilini. çok güzel fotoğraflar, dostluklar. duygulansdım birden. sevgiler

Müge Hüner dedi ki...

Aybike şekerim;
Evine hoşgeldin. Çok istedim Türkiye'de iken görüşmeyi ama kısmet olmadı, ne yapalım sağlık olsun, bir yıl daha ekranlardan konuşacağız demektir bu. Seneye inşallah geldiğinde görüşürüz. Tatilin çk güzel geçmiş dolu dolu, senin adına çok sevindim.
Simitler çok güzel görünüyor, ama en güzeli aşağıdaki şekerler. Yaklaşık 20 yıl sürecek eğitim hayatları başladı desene:) Hayırlı olsun diyorum canım, sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Seval'cigim,
Cok tesekkur ederim, ne guzel seyler yazmissin, sagol.
Sevgilerimi gonderiyorum.

Canim Age35'im,
Bende senin mercimek hanimi cok merak ediyorum, umarim seneye gorup, konusabiliriz, opuyorum seni.
Sevgilerimi yolluyorum.

Muge'cigim,
Cok tesekkur ederim. Inan bende hep uzuldum durdum, bir gorusebilsek cok iyi olacakti. ama seneye daha onceden plan yapalim ki birbirimizi kacirma sansimiz olmasin. Sevgilerimi gonderiyorum.

Mine dedi ki...

Güzel bir tatil geçirmene ve de mutlu anılarla dolu olarak dönmene çok sevindim.
Seninle tanıştığım için ben de çok mutluyum. Her gelişinde görüşmek dileğiyle...

Mine

Aybike Ceylan dedi ki...

Mine'cigim,
Bende oyle. Cok tesekkur edrim, sevgilerimi yolluyorum.

YILDIZNAF dedi ki...

Eda'dan gorup geldim sayfalariniza. Tanismak guzel oldu, sevgilerimle...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Aybikecim ne kadar da dolu dolu geçmiş Türkiye ziyaretin... Zaten bir türlü dönmemenden belliydi :) Buluşmalarınızı hayran hayran izledim, ne mutlu size...

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...