AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: DEGISIK BIR ENGINAR VE MAKARNA SALATASI

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

01 Nisan 2007

DEGISIK BIR ENGINAR VE MAKARNA SALATASI

Bu enginar yemegini bu sene Zafer annemden ogrendim. Klasik enginar tarifinden farkli ve cok lezzetli. Esim ve ben enginari mecburen saglik acisindan yerken, bu tariften sonra sofralarimizin vazgecilmez bir zeytinyaglisi oldu. Denemenizi tavsiye ederim, gercekten degisik bir lezzet.

Ben bu yemegi yaparken hep goz karari ayarladim herseyi, sizlere yaptigim olculeri vermeye calisacagim ama gene de yaparken enginar buyukluklerine gore ayarlamaniz gerekebilir. Ben burada hazir konserve enginar kullandim. Simdiden afiyet olsun.

  • 8-9 adet enginar
  • ½ demet dereotu
  • ½ demet maydanoz
  • 2-3 tatli kasigi kuru nane
  • 1 tatli kasigi esmer seker
  • 1 -2 adet kuru sogan
  • ½ cay bardagi su
  • Yeterince tuz ve zeytinyagi
  • Her enginara1 tatli kasigi olacak sekilde pirinc

    Bir tavaya bolca zeytin yagi konur ve kup kup dogranan soganlar eklenir ve sogan olene dek kavrulur. Sonra, ince ince kiyilan dereotu, maydanoz, tuz, seker ve nane eklenir. Sonra yikanan pirinc de ilave edilir ve soyle bir kavrulur. Icine ½ cay bardagi su ilave edilir ve kisik ateste 5 dakika kadar pisirilir.

    Sonra bir tencerenin dibine zeytinyagi gezdirilip enginarlar yerlestirilir ve hafif pisirilen icten, enginar buyuklugune gore 1-1.5 tatli kasigi konur. Ayrica 1-2 cay bardagi kadar daha tencereye su ilave edilir ve kisik ateste suyunu cekip pirincler yumsayana dek pisirilir.

    Afiyet olsun

KARIDESLI VE TON BALIKLI MAKARNA SALATASI

Kardesim Sebnem, esimin kardesi ama benim de gercek kardesimden bir farki yok, makarna salatasini cok guzel ve cok da lzzetli yapar. Ilham kaynagim Sebnem, ama biz esimle biraz degisklik yaptik. Degisiklik yaptigimiz haliyle buyrun deniz mahsullu makarna salatamiz. Simdiden afiyet olsun, ama kilo olmasin:)

  • 1 paket esmer makarna,
  • 2 kutu ton baligi
  • 10 adet karides
  • ½ paket mantar
  • 1 adet kup kup dogranmis kuru sogan
  • 10 adet kadar salatalik tursu
  • 4-5 dis sarimsak
  • Yeterince zeytinyagi
  • 1-2 limon suyu
  • Tuz, karabiber
  • 2-3 yemek kasigi mayonez
  • Biraz feslegen, biberiye ve kuru maydanoz

    Makarna haslanir ve suzulur. Makarna beklerken bir tavada az zeytinyaginda kuru sogan oldurulur, sonrasinda kucuk kucuk dogranmis mantarlar ilave edilir. Istediginiz kadar karabiber eklenir. Karidesler ilave edilir, kucuk kucuk dogranan 2 dis sarimsak konur ve hepsi birlikte bir kac dakika tavada cevrilir.

    Cukurca bir kaba alinan makarnalara bu karisim ilave edilir. Ton baliklari ile karistirilir. Kup kup dogranan tursular ilave edilir. Baska bir kapta ise kalan sarimsaklar veya daha cok sarimsak arzunuza gore, iyice ezilir ve icine 1 limon suyu, mayonez, yeterince zeytinyagi eklenir. Bu sos makarnaya ilave edilir ve afiyetle yenir.

    Kendi damak tadiniza gore bazi malzemeleri arttirip azaltabilirsiniz. Afiyet olsun.

25 yorum:

aslı dedi ki...

AYBİKE'cim ellerine sağlık yine boş durmamışsın harika lezzetler çıkarmışsın ortaya....iyi haftalar,Sevgiler....

limoncicegi dedi ki...

Mrhaba,
bloguna ilk defa ugradim, ellerine saglik, saglikli bir sofra olusturmussun, bunu amerikalarda yapmak biraz zor olsa gerek, malum tatlara alismissan hele ki. afiyet olsun

patiska dedi ki...

Canim Aybikecim,

Ellerine saglik cok guzel olmustur eminim. Karidesli versiyonundan gelince ben de istiyorum. Artik hangi birini yaparsin bilemiyorum siraya koyalim. Sanirim mutfaktan cikamayacaksin bu gidişle :)) Bu seferki gelisimde yuz yil yagmayan kar falan yagmazsa gezelim biraz yemek falan istemiyorum vazgectim. :))

optum.

canan kufer dedi ki...

sevgili aybike,
enginar tarifine bayildim. bende cumartesi günü türk marketinden hazir enginar aldim ve ilk kez yaparim diye düsünüyordum. simdi tarifini görünce pek heveslendim. sevgili papatyada da bir tarif gördüm. almanya dan usa'ya selamlar,
canan
http://www.canansculinaria.blogspot.com/

HULYA dedi ki...

Canım,
İkisi de birbirinden nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Ben Cumartesinden beri oldukça rahatsızlandım bu yüzden nete bugün anca girip şöyle bir bakıyorum.Yeni post yazacak halim pek yok ama belki sonra yazmaya çalışırım.Kendine iyi bak.öptüm

Özlem dedi ki...

Aybike' ciğim merhaba,
Ne güzel tesadüf ikimiz de senin de dediğin gibi enginar pişirmişiz. Senin yaptığın gibi pirinçli olanını hiç denememiştim. İlk fırsatta deneyeceğim. Enginarın bol olduğu şu günlerde bol bol ve farklı şekillerde tüketmek lazım zira. Ellerine sağlık.

Ben de seni listeme ekledim. Çok naziksin. Teşekkur ederim. Sevgiler.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Aybikecim enginar tarifin harika, en kısa zamanda deneyeceğim de senin bu güzel tariflerin birikti de birikti hangisini yapacağımı şaştım. Salata da süper, içine biraz da kalamar koysam mı acaba? Ellerine sağlık...
Sevgiler,
Esra

ebrulitatlar dedi ki...

Aybike'cim yine nefis tarifler, ellerine sağlık ben hiç enginar yapmadım böylesini denemek lazom çok hoş görünüyor, kolay gelsin, sevgiler...

Tuba dedi ki...

Aybike'cigim, enginara bayilirim ben. Tarifin de cok guzel gozukuyor, ellerine saglik canim, sevgilerimle,

Nukhet dedi ki...

Aybike gene siralamissin tarifleri. Enginar tarifini cok merark ettim. Hemen yapilacaklar dosyasina aktariyorum. Sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

İkiside nefis olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler…

Bir Derin Masalı dedi ki...

Aybike' ciğim bu enginarlar kereviz dolmasına benzemiş. Yapılışı zeytinyağlı biber yada yaprak dolması gibi değil mi? İç harcı yani... Çok ilginç. Çok beğendim ve denenecekler listeme ekledim. Seni ve kızlarını da öptüm. İyi bakın kendinize :))

Adsız dedi ki...

MERHABA
AYBİKECİM
HARİKA ENGİNARLA ARAM PEK HOŞ OLMASADA
MAKARNA KISMI BENİ CEZBETTİ
AYNI SALATADAN BENDE YAPARIM AMA KARİDES EKLEMEMİŞTİM HİÇ
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER

Selen dedi ki...

Sevgili Aybike,
Enginarı ben de bu şekilde yaparım. Bence de çok lezzetli oluyor. Keşke sen de TR'de olsaydın da tazesinden yapabilseydin. Tazesi çıktı son 1 aydır falan. Bu arada babanın kuru fasulye kebabına da bayıldım. Ya ben sana yorum yazmışmıydım bilemedim. İlk kez yazıyorsam da hayırlı olsun atrık :)) Herkesi ziyaret etmeye çalışırken kendi yorumlarımı takip edemiyorum :)
Mutlu günler

Safran dedi ki...

Karidesli ve ton balıklı makarna salatasını çok merak ettim Aybikeciğim, güzel olduğu muhakkak ellerine sağlık :)

munevver dedi ki...

Aybike,enginar değişik olmuş,bir de böylesini deneyeyim.Eline sağlık.
Sevgiyle,Nane Limon.

Adsız dedi ki...

Aybikecim, enginar çok sevdiğim bir sebzedir. Burada hiç yapmadım. Salata ve enginar çok güzel görünüyorlar canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Lokum,
Tiramisu tarifinden kopya çekmeye geldim. Baktım burda enginarlar değişik soslu makarnalar götürülüyor. :)Eline sağlık canım..
Geçen gün Olive Garden da görüpte tadına bakamağım tiramisu rüyalarıma girmeden evde yapmam lazım :)) harıl harıl tarif bakıyorum canım..Seninki de güzelmiş ama daha afilli birşey bakıyorum ben he he! :)) Bulamazsam gene sana gelirim :))
öptm sevgilerle

Adsız dedi ki...

aybike nasılsın :)

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Arkadaslarim,
Hepininze tek tek yazip tesekkur etmek isterdim ama bir takim sebeplerden dolayi olamadi. Kusuruma bakmayin, hepinize guzel yorumlariniz icin tesekkurler. Sevgilerimi gonderiyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Sebnem'cim canim benim,
Bir turlu olamadi, biliyorsun butun gece onlardaydim cok zor. Canim tesekkur ederim, kendine cok iyi bak hepinizi opuyorum selamlar.

Defne dedi ki...

Enginar tarifi çok hoş.
Eşim karidesi sevEmediğinden, Amerika'da o karides bolluğunun içinde bile ağzına sürmedi, buralarda hiiiç yaklaşmaz. Ama sadece karidesleri çıkarırsam tariFten, ton balığıyla bayıla bayıla yer muhakkak.
Ellerine sağlık!

Adsız dedi ki...

Aybikecim ellerine sağlık, iki tarifte lezzetli görünüyor.

Hesna dedi ki...

Aybikeciğim yine lezzetli yemekler yapmışsın. Her ikiside çok güzel olmuş. bende enginarı denemek istiyorum değişik olmuş. Ellerine sağlık canım.

Hesna

Adsız dedi ki...

Her ikiside çok lezzetli olmuş canım ellerine sağlık..Özellikle Enginar dolman nefis olmalı..

Sevgiyle kalın..

Damaktadı

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...