- 2 adet kemiksiz tavuk gogsu, uzunlamasina kesilmis
- ½ paket mantar
- 1 adet iri iri dogranmis kirmizi biber
- 1 adet iri iri dogranmis yesil biber
- Yeterince brokoli
- 1 adet ay ay dogranmis kuru sogan
- 5 disiri iri dogranmis sarimsak
- 1 adet uzunlamasina kesilmis havuc
- 3 yemek kasigi soya sosu
- 1 tatli kasigi bal
- Tuz, karabiber
Oncelikle tavuklar ½ cay bardagi su ile, buyuk ve derice bir tavada suyunu cekene dek pisirilir. Tum suyunu cektikten sonra biraz zeytinyaginda, soganlar eklenerek orta ateste kavrulur. Soganlar oldukten sonra yukarida yazan, veya arzu edilen baska sebzelerde, tum sebzeler dogranarak tavaya konur. Hepsi beraber arada bir karistirarak kavrulur. ( Once suyunu salacak sebzeler daha sonra cekecekler.). En son kiyilmis sarimsak, soya sosu, bal, tuz ve biber ilave edilir. Bir iki kez daha sarimsak kokusu gelene dek kavrulur.Tadlarini, sebze cesidini ve miktarini keyfinize gore ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun
6 yorum:
Sevgili Aybike,
aramıza hoşgeldin öncelikle. Tariflerinle yeni fikirlerinle neşe getirdin. Tariflerin de çok güzel
Tam sevdiğim türden bir yemek, çok da güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
Seda
tarifname.blogspot.com
selam
canım tavuk ve mantar ne kadar güzel bir ikili dimi
birde tavuğu bende uzunlamasına kesilmiş seviyorum
daha lezzetli gibi geliyor bana
afiyet olsun sizeeeee
http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/
Sebzeli tavuk yemeklerini çok yaparım. Soya sosuna bayılırım. Yemek çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
ellerine sağlık Aybike'cim :)
sebzeli tavuk yemekleri hem hafif hemde çok şık oluyor...senin yemeğinde nefis görünüyor
sevgiler
Sevgili Seda Tesekkur ederim.
Sevgili Sevda mavisi, iyi dileklrin icin sagol.her zaman beklerim.
Sevgil Esra sagol., gercekten tavuk daha lezzetli oluyor.
Sevgili Nukhet cok tesekkurler. Birazdan bende ugrayacagim size.
Sevgili Nilay cok tesekkurler.
Hepinize uzaklardan sevgiler.
Yorum Gönder