AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: BULGUR PILAVI

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

15 Şubat 2007

BULGUR PILAVI

Sevgili babamin yaptigi pilavdan esinlendim, sadece bir iki kucuk degisiklik yaptim. Bu arada bizim ailenin butun erkekleri mutfaga girer ve de cok ozel yemekler yaparlar. Babam, Kayinpederim, Esim ve Kardesimin esi. Fakat esim haric hic biri yemege duskun oldugunu gostermezler :) esim biraz gobek bolgesine calisiyorda. :)

  • 1 su bardagi bulgur
  • 2 su bardagi su veya et suyu
  • 5 yemek kasigi kiyma
  • 1 kup kup dogranmis sogan
  • 1 kucuk kucuk dogranmis havuc
  • 2 sivri biber
  • 1 kirmizi biber
  • 1 domates
  • 2 yemek kasigi salca
  • 1 cay kasigi tuz
  • 1 cay kasigi karabiber, azda olabilir cok aci sevmeyenler icin
  • 5 yemek kasigi zeytinyagi

Pilav pisirilecek tencerede once kiyma ½ cay bardagi su ile, suyunu cekene dek pisirilir ve daha sonra 5 kasik zeytinyaginda biraz kavrulur. Sonra kup kup dogranan soganlar ilave edilir ve sogan olene dek pisirilir. Daha sonra kucuk kucuk dogranan biberler, domates ve halka halka dogranan havuc eklenir. 5 dakika kadar kiymayla pismesi beklenir ve salca eklenir. Soyle bir cevrildikten sonra tuzu, biberi ve bulguru ilave edilir. 1-2 kez kasikla karistirilip suyu ilave eklenir. Bir tasim yuksek ateste kaynadiktan sonra alti kisilir, kapagi kapatilir ve suyunu cekene dek pisirilir. Ve yaninda tursu ile afiyetle yenir.

Afiyet olsun.

10 yorum:

HULYA dedi ki...

Şu an için ilk yorumu ben yazıyorum gibi görünüyor ama benden önce yazılıp henüz onaylanmamış yorumlar vardır kesin.Bulgur pilavını pirinç pilavından daha çok seviyorum.Üstelik kıymalı hiç denememiştim daha önce .Tadını çok merak ettim.Yarın öğle menüme eklemeyi düşünüyorum.Ellerine Sağlık canım.Eminim nefis olmuştur.

Adsız dedi ki...

Aybike'cim pilav çok güzel görünüyor, hiç kıymalı denememiştim eminim böylede çok lezzetli olmuştur,ellerine sağlık, sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Hulya'cim,
Kiymali da cok degisik oluyor, bizim evde hep boyle pisirilir. Cok optum

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili ebru'cum,
Demin Hulya'ya da yazdigim gibi kiymali yapariz biz hep, denemenizi tavsiye ederim. Sevgiler

Tijen dedi ki...

Sevgili Aybike,
Zeytinyağlı bulgur pilavını gördüm ya bir mutlu oldum bir mutlu oldum. Sorma. Zeytinyağlı pilav mı olurmuş diyenlere harika bir yanıt bu. Ellerine sağlık.
Tijen

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Tijen Hanim,
Ziyretinize cok sevindim. Zeytinyagli pilav birde guzel oluyor ki sormayin, tavsiye ederim. Tesekurler,
Sevgiler

Hülya dedi ki...

İlk mutfağa girmeye başladığım dönemlerde ki yemeğimdir bulgur pilavı.Domatesli de çok güzel olur,eminim ki siz de yapıyorsunuz.Ellerine sağlık.Ne vakittir yapmıyordum bu yemeği.İyi ki aklıma getirdiniz;)

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Hulya,
Bulgurun her turu gercekten guzel oluyor, hem de saglikli. Tesekkurler
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba Aybike'cim,
Canım bulgur pilavına gelmeden önce, diğer yazılarına bir göz gezdirdim. Gurbet yazısını kim yazdıysa mükemmel gözlem ve dile getirme yeteneğine hayran kaldım. Sen de son sözle noktayı güzel koymuşsun, sonrada sebzeli tavuk yemeğine geçtim tam da buralara özgü olmuş.:) Bu yemeğe bayılırım ama hiç yapmadım. Sen den püf noktalarını öğrendiğim süper oldu canım. Nokta atışı yapıyorsun hep :))
Bulgur Pilavinda nefiss ellerine sağlık canım. Bulgurlar nerden? Arap yada Türk bakkalı var mı çevren de? :))
sevgilerle

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayse'cim, oncelikle guzel yorumlarin icin tesekkur ederim. Bulgur konusuna gelince, burada whole foods diye, dogel urunler satan bir market var, oaradan temin ediyorum fena olmuyor. eger hic bulamazsam internetten siparis ediyoruz.
Sevgiler

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...