AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: AYCA"NIN ISLAK KEKI

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

26 Ocak 2007

AYCA"NIN ISLAK KEKI

Ayca benim, cok ozledigim, cok hasret oldugum, cok sevdigim, her zaman yanimda aradigim ve dusundugum biricik kizkardesim. Bu yaz bize sik sik bu keki yapti, inanilmaz hafif ve gercekten islak. Kizlarim bayiliyorlar. Eminim herkesin bildigi bir islak kek tarifi vardir ama bu benim kardesimin keki.

  • 3 yumurta
  • 2 su bardagi seker
  • 1.5 su bardagi un
  • ½ su bardagi sivi yag
  • ½ su bardagi sut, kek hamuru icin
  • 3 yemek kasigi kakao
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Ayrica 1 nescafe fincani sut, keki islatmak icin

Once yumurtalar derince bir kapta cirpilir ve daha sonra seker katilir, tekrar sekerler iyice eriyene dek cirpilir. Iyice cirpilmasi lazim yoksa sekerler agza kitir kitir geliyor. Ayrica bir kapta, siviyag icinde kakaoyu iyice ezip ve yumurtali karisima ekleyin. Bu karisimdan ¾ su bardagi bir kenara ayirin. Sonra sutu, unu, kabartma tozunu, vanilyayi ekleyin. Kek kalibina dokun. (Kek harci eger cok kucuk bir su bardagi ile yaparsaniz cok fazla olmuyor.) 170 derecede pisirin. Pisip pismedigini bir kurdan veya sivri uclu bir bicak ile kontol edin. Firindan cikip biraz ilidiktan sonra kek kalibindan cikartip, 1 fincan soguk sut ile kekin her yerini islatin ve ayirdiginiz sosu islanan kek ustune gezdirin. Arzu ettiginiz sekilde susleyin.

Agzinizin tadi hic bozumasin.

11 yorum:

Tuba dedi ki...

Aybike'cigim, tamamdir calisiyor canim. Ayca'nin keki de nefis olmus, ellerine saglik, sevgilerle,

Unknown dedi ki...

Cocukları olan sevgili arkadaşlar mutlaka bu keki yapın.Hem yapımı kolay hem de cok lezzetli.Ayrıca tatlı krizleri icin de birebir.Sıvı yag ile yapıldıgı icin margarinli keklere gore daha saglikli.Afiyet şeker olsun:)

umran dedi ki...

yorumu yazarken kucuk kizimin tusa basmasiyla cumleyi tamamlamadan yorum gitti.buyuk bir zevkle adini linklerime yazacagim diyordum sevgiler arizonadan texasa...

Aybike Ceylan dedi ki...

Benden de size sevgiler ve selmlar, sik sik gorusmek umuduyla.

Adsız dedi ki...

Sevgili Aybike yapimini bilmem ama yemesi doyumsuz. Ankara'dan sevgilerle.

Aybike Ceylan dedi ki...

Zafer'cim sensin degil mi? Safiye teyzenin oglu? Cok sevindim yazmana, herkese selamlar ve sevgiler. Daha sonra o meshur coregimide yazacagim,Akcay'da ki.

Beyhan dedi ki...

Sevgili Aybike,
Sayfana Ümranın'a yazdığım yorumdan ulaştım.Hoşgeldin aramıza,siten hayırlı olsun.Görüşmek dileğiyle...

Adsız dedi ki...

aybikecigim,once tebrik ediyorum harika bir site hazirlamissin...islak kekin tarifi icin tesekkurler...denedim harika oldu;)sevgilerimle
kurtulus

Aybike Ceylan dedi ki...

Kurtulus'cum tesekkur ederim, cok opuyorum hepinizi.Selamlar

Defne dedi ki...

Sevgili Aybike, hosgeldin, blogun hayirlki olsun. Kek benim favorilerimden :), fotografi da cok cezbedici. Bundan sonra takipteyim.

HULYA dedi ki...

Aybike'ciğim,
Birbirinden nefis o kadar çok tarif eklemişsin ki hangisine yorum yazyım şaşırdım ama ayça'cığımın keki olunca kesinlikle nefistir diye düşündüm.Eh ne de olsa ablasına çekmiş.İkinizin de ellerine sağlık.Ayça'cığımı da çok öpüyorum.

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...