AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: TAHINLI NOHUT SALATASI, OTLU COREK VE MAYALI MAHLEPLI COREK

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

04 Nisan 2018

TAHINLI NOHUT SALATASI, OTLU COREK VE MAYALI MAHLEPLI COREK

 Eski blog gunlerini ozlemiyorum desem yalan olur, yorum yazmalar, yeni yeni tarif aramalar, fotograflamalar, ne guzeldi! geldi gecti gibi geliyor ama canlandirmak da istiyorum, blogum gecen ay 11. yilini kutladi, ama ne yazik,  ne eskisi gibi, en az haftada bir tarif eklemek, neredeyse senede bir kac tarife kadar dustum, Neyse diyelim, sizlere kendimi affettirmek icin, cok yaptigim 3 tarifle geri geldim, diyelim :) herkesin bir tarifi vardir nohut salatasi icin, inanin bu tarif yiyenlere parmaklarini da yedirtiyor :)

Her birinin tarifi asagidaki gibi:


TAHINLI NOHUT SALATASI



 


  • 1 cup haslanmis nohut
  • 5-6 adet ince kiyilmis taze sogan
  • Ince kiyilmis maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 3-4 dis ince ezilmis sarimsak
  • 4-5 yemek kasigi tahin
  • yeterince zeytinyagi
  • 1 limon suyu
  • 1 -2 yemek kasigi kimyon tohumu
  • 2-3 yemek kasigi kapari
  • 1/2 adet kirmizi lahana
  • 5-6 adet salatalik tursusu


Kirmizi lahanalar ince ince kiyilir, once tuzla ovulur, yikanir ve az sirkeli suada yumsayana dek bekletilir, haslanan nohutlar tabaga alinir, yumsamis lahanalar, taze sogan, maydanoz, kapari, ince dogranan tursu, kimyon tohumu  guzelce karistirilir, ayri bir kapta sarimsaklar ezilir, limon suyu, zeytinyagi ve tahinle karistirilip, nohutlarin uzerine dokulur, tabii ki limon, yag ve tahin miktari damak zevkinize gore degiskenlik gosterebilir, afiyet olsun :)




OTLU COREK




Daha once de yaptigim, her yaptigimizda daha da begenerek yedigimiz bir tarif, soyle ki:








  • 1/2 su bardagi zeytinyagi
  • 3 yumurta, birinin sarisi uzerlerine
  • 1 su bardagi yogurt
  • 2-3 su bardagi un, ayarli koymakta fayda var
  • 1 cay kasigi karbonat
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 8-10 dal taze sogan
  • 200 gram beyaz peynir
  • kirmizi pul biber




MAYALI MAHLEPLI COREK



Her zaman teirlerini severek yaptigim, sevgili Ufuk'tan bir tarif, onun anlatimiyla, tekrar tesekkurler Ufuk'cugum paylastigin icin.Benimkilerin sekilleri biraz farkli oldu :)






  • 1 su bardagı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldıgı kadar un
  • Arzuya bağlı olarak hamuruna lor peyniri de karıştırabilirsiniz
  • 1 yumurta
  • üstüne çörekotu


Hazırlanışı:

Yaş mayayı 1 bardak ılık su ile ezin.
Daha sonra süt, sıvı yağ ve şekeri karıştırıp,yumurtanın beyazını ve erimiş mayayı ekleyin.
Mahlep, tuz ve aldığı kadar un ekleyiniz çok yumuşak bir hamur hazırlayınız.
Hamuru elinizi yağlayarak yine yağladığınız tezgah üzerine küçük bezelere ayırın.
Bezeleri istediginiz sekilde sekillendirin.
Tepsiye dizip 15 dakika kadar bekleterek biraz mayalanıp kabarmasını bekleyin.
 Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
 Fırından Çıkarınca üstlerini mutfak havlusu ile örterek kurulamalarını önleyin. mümkünse sıcak veya ılık servis yapın., afiyet seker olsun.

Hiç yorum yok:

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...