AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: YALANCI KABAK TATLISI :) , ANNEMIN KREP'i VE DE BEN HOSGELDIM :)

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

03 Mart 2017

YALANCI KABAK TATLISI :) , ANNEMIN KREP'i VE DE BEN HOSGELDIM :)

YALANCI KABAK TATLISI :) TATLI PATATESTEN!





 Gene ne kadar uzun bir ara oldu sevgili arkadaslarim,inanin istemeden, elde olmayan sebeplerden, arada gene bir Turkiye kacamagi yapmamdan, daha neler neler, sagligimiz ve agzimizin tadi yerinde ya, cok sukur! 

 Tekrar sizlerle, yeniden kavusmama vesile olan canim arkadasim Ozlem Erol' cugum, facebookunda sayfami basinca,, hadi dedim silkelen ve kendine gel :)  


Bu arada blogumun 10 yili bitti, ama eskisi gibi yenileyememenin rahatsizligi var, neyse bundan sonrsi daha iyi olur umarim.


Tatli patatesin tadi ayni tatli kabagi gibi, kabak tatlisini nasil yaptiysam ayni sekilde uyguladim, uzerine tahin ve cevizle nefis oldu, denemeyenler icin tahini tavsiye ederim, tarif kisaca soyle:


  • yarim kilo tatli patates
  • ustunu ortecek kadar toz seker
  • cok az su, 1/2 cay bardagi kadar
  • uzerine tahin ve ceviz

Kisik ateste, patatesler yumsayana kadar pisirilip, sogutularak servis edilir, dedigim gibi, tahin ve cevizle mukemmel bir tatli, afiyet olsun.


   ANNEMIN KREP'I


Annemin kucuklugumuzden beri yaptigi, benimse onceleri tutturamazsam diye korkup, hep esimin denedigi, ve asgida gordugunuz hali de benim denedigim, hic yaniltmayan bir tarif, sagol varol annem :)


Tarifimiz soyle:

  • 3 fincan un
  • 3 yumurta
  • 250 ml. sut
  • 30 gr. kadar teryagi

Yag ve sut berbaerce kaynatmadan yag eriyene dek isitilir, un deince bir kaba konarak ortasi acilir, yumurtalar oraya kirilir, daha sonra azar azar sutlu karisim ilave edlir, bir taraftandan el cirpicisiyla karistirilir, yapmak istediginiz tavay az tereygi konur, eridikten sonra krep harscindan konur ve arkali onlu, cevirerek, cok kizartmadan pisirilir, arasina istediginiz bir malzeme konarak afiyetle yenir. Kizlarim daha cok nutellali tercih ediyor, bense peynirle...


Afiyet seker olsun, en kisa zamanda tekrar bulusmak dilegiyle...





2 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...


Seni görmekten her daim mutluyuz Aybikecim
Nice 10 yıllarda hep berabere olsun Can'ım

Krep en sevdiğim , tatlı patates nicedir yapmadığım !!
Ellerine sağlık :))

Adsız dedi ki...

Tatlı patatesi ilk yediğimde ben de baslkabağına benzetmiştim. tuzlu olarak kullanılmasından hiç hoşlanmamıştım. Tarifinizin çok güzel olduğuna eminim. Sevgiler
pelin

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...