AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: IRMIK HELVASI VE UZUUUUUN BIR ARADAN SONRA DONUS :)

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

25 Ağustos 2016

IRMIK HELVASI VE UZUUUUUN BIR ARADAN SONRA DONUS :)








Oncelikle soze nasil baslamali, neler demeli bilemiyorum, ulkemizin basindan gecen onca olay olurken, vatan topraginin her bir karisinda hemen hemen hergun sehit verilirken, bir de araya Turkiye tatlili girmisken, inanin elim ne birsey yazmaya, ne de basmaya variyor, Dilerim bundan sonra ulkemin yuzu guler, aydinlik yarinlar bizlerin, en onemlisi de cocuklarimizin olur.



Burada her yaptigimda tarifi istenen, ovguler alan, ozel gunlerde arkadaslarima yaptigim, canim annemden irmik helvasi tarifi, hem tatli yiyelim ve hem de tatli konusalim diye, soyle ki:



Helva icin gerekenler :


1/2 kg. irmik

250 gr. kadar tereyagi

100 gr kadar cam fistigi



Serbet icin gerekenler:


1 lt. sut
1/2 kg. toz seker



Oncelikle genisce bir tencereye, fistigi, yagi ve irmigi koyarak, yavas yavas fistiklar koyulasip kavrulana dek kavurun, 40 dk. kadar suruyor.


Ayni zamanda da baska bir tencerede sutu ve sekeri kaynatiun, kaynadiktan sonra da kisik ateste birakin.


Daha sonra kavrulan irmik ustune, kaynamis serbeti yavas yavas dokun ve ayni zamanda da tahta bir kasik ile karistirin. Serbeti cekmesi icin, ocagin altini arada bir, azaltip yukseltin. Serbeti cektikten sonra demlemeye birakin, kisik ateste. Daha sonra ocagi kapatin. Helva dinlentikten sonra gene tahta bir kasik ile, helvayi karistirark topklasmasini onleyin, dagilana dek yavas yavas karistirin, daha sonra da afiyetle yiyin, Agzinizin tadi hic bozulmasin!

2 yorum:

bir dilim bir tutam dedi ki...

Hosgeldin Aybike,
Bende özlüyorum tarif paylasmayi, sonrada o tariflere gelen "eline saglik" yorumlarini -hele takip ettigim kisilerden gelince duydugum mutlulugu- Sonra baska bloglardan yeni tarifler denemeyi..! Ama artik basla platformda bazen bir "tik"a kaldik maalesef.Is böyle oluncada hevesim kalmadi acikcasi...Eski blogcularin cogu suskun...Berlin'den selamlar

Aybike Ceylan dedi ki...

Merhaba Serap'cigim,
Inan ben de cok ozluyorum, ne guzeldi dedigin gibi eskiden, 15-20 tarif bastigimiz aylar olmus, cok tesekkur ederim.
Kucak dolusu selam ve sevgiler.

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...