AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: PAZI KAVURMASI VE BROKOLI SALATASI

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

07 Şubat 2013

PAZI KAVURMASI VE BROKOLI SALATASI




Benim bribirinden degerli sevgili arkadaslarim, sevgi dolu bir ayi, saglik ve mutlulukla karsilamak ne guzel, keske insanlar, birbirini uzmese, kimse kimseyi kirmasa, henuz firsat varken, her an sevdigini dile getirse ne guzel olur, olurdu degil mi? Cunku, birakin yarini, bir kac saniye sonra ne olacagimizi, ne olacagini, Allah'imdan baska bilen yok, bu nedenle birakin darginliklari, kalp kirmayi, henuz firsat varken, sarilin birbirinize, sevdiginizi soyleyin...

Genelde saglikli olmasina dikkat ediyorum mutfagimin, bunlardan arada yaptiklarimdan ornekler asagida, pazi kavurmasi ve brokoli salatasi. Eminim hepimizin ayni salata ile farkli soslama yontemimiz vardir, bir de benim ki aklinizda olsun istedim, ve de hepsi goz karari yapildi, benim gibi muhendis olan biri icin cidden zor, olcmeden, goz karari ile birseyler yapabilmek, afiyetle....

Pazi Kavurmasi:

Pazilar guzelce yikanir ve kiyilir, bir tavada az zeytinyaginda kiyilmis kuru sogan sote edilir, bol karabiber, kirmizi biber ve tuz eklenir. Pazi ilave edilir, pazilar da bir sure kavrulduktan sonra, pazi miktarina gore yumurta kirilir, yumurtalar pisene dek kavrulur. Sonra da afiyetle yenir...




Brokoli salatasi:

Haslanan brokoliler, ama cok haslamadan, hafif diri birakarak,  kucuk kucuk dallarina ayrilir, kurur sogan, yesil sogan, bolca dereotu kiyilir. Ben icine kuru cranberry, (kizilcik),   ilave ediyorum, bizim hosumuza giden, cok hafi,f tatli bir tad oluyor.

Salatanin sosu icin, bir kapta, birkac dis sarimsak ezilir, biraz hardal konur, limon ve sizma zeytinyagi, karabiber ve tuz eklenir, iyice karistirilarak, brokoliye ilave edilir, ve de afiyetle yenir.

Guzel bir hafta sonu olsun, hepimize, saglik ve mutluluk ve de sevgiyle...


7 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Brokoliiii bol bol yenmeli; salatası, çorbası, yemeği hepsi hepsi... Ellerine sağlık canım...

Sevgiler
Evren

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım her ikiside birbirinden güzel:)
ellerine sağlık..
hayırlı cumalar dilerim :)

FİLİZ'CE dedi ki...

pazınında brokolininde her türlüsünü severim..salatada kavurmada nefis gözüküyorlar.Ellerinize sağlık.Ankaradan kucak dolusu sevgiler Aybike hanım..

balböcükleri dedi ki...

yine mis mis tarifler bende ev yapımı hamburger tarifini almaya gelmiştim.güzel bir sürpriz oldu.ellerinize sağlık.evet hayat birilerine küsecek yada kıracak kadar uzun değil.bunu son 1 aydır daha iyi anladım.ellerinize sağlık diyeyim ve kaçayım.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Üç günlük dünyada bu söyledikelriniz o kadra önemli ki herkes anlasa keşke..

Pazı kavurmasnı bende çok severim ..,brokoli ile hala sorunlarımız var

sevgilerimle

daimamutfak dedi ki...

Sevgili aybike ne güzel yazmışsın..ellerine sağlık.Dünyada neyi paylaşamıyoruz?.Ömür dediğin hızlıca geçip gidiyor.Geçen zamanın kıymetini bilelim.Birbirimizi kırmayalım, üzmeyelim..Benimde temennim bu..sevgiler canım..

LeylaK dedi ki...

pazı kavurmasınız çok severim :)

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...