AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: Gezdim, gordum, geldim :)

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

11 Eylül 2012

Gezdim, gordum, geldim :)



Benim canim, guzel ve cok ozledigim arkadaslarim. Cok uzun surdu bu sefer ki gidisim, kusuruma bakmayin. Ama telafi edecegim hem de en iyi sekilde.

Turkiye'ye gidip geldim, ama kendime inanin daha yeni gelmeye basladim. Cok dolastik, cok gezdik, kah ortaokul arkadaslarimi kah yillardir gormedigim halalarimi gormus oldum. Ailem ile doyasiya yaz tatili yaptim. Yedigimi ictigimi kendime biraktim, sizlere gezdigim yerlerden kucuk birer ani getirdim. Blog arkadaslarimi ise ne arayabildim, ne de gorebildim, o kadar yogun ve kosturmacali gecti ki yaz, " hic mi 5 dakikan olmadi arayacak" derseniz, inanin olmadi,  olamadi. Seneye yaz tatilinde onu da telafi edecegim umarim.

Oncelikle ilk duragimiz Istanbul'du.



Sonra Zonguldak'a ugradik kardesimin yanina. Seviyorum ben bu Karadeniz sehirlerini, sessiz, sakin, herkes herkese cok iyi, seviyorum cok seviyorum.




Bursa ise 2-3 gunluk de olsa kisa bir gezi oldu. Kardesimin semineri dolayisiyle bulundugum Bursa'yi da seviyorum. Hele o " gercek" Iskender'i yok mu, nefis nefis. Ulu cami'si, kapali carsisi...




Izmir'de ise diger sevdiklerim, ailem var. Orada da gezindik, Alacati, Cesme, cok guzeldi hersey, teyzem ve kuzenler ile olmak ise daha baska.




Akcay ise baska sevdigim, gene sakinlik, temiz hava, Kaz daglari, annem, babam, hersey orada. 3 guzel hafta gecirdik, deniz, kum, gunes, doya doya..




Denizli, Pamukkale ise, hem kizlarima, hem kendime ve de hem de halalarima sozumdu, cok sukur yerine getirdim.  Insanin memleketi gibisi yok, carsilari, kebabi, Pamukkalesi, nefisti.


Son duraklardan birisi ise Bodrum, ailemin diger yarisi da oradalar yaz boyunca, ustte ki fotograftakiler ise, Bodrum, Mado calisanlari. Ben fotograflarken poz verdiler, soz verdim bloguma koyacagim fotografinizi diye, buyrun efendim fotografiniz...




Bodum, Gumusluk ise baska bir durak. Manzara harika...



Ve gelelim su sahane, teyzemin ellerinden cikan lezizi mi lezizi pisi'ye. Her Izmir'e gidisim, eminim bu pisi yuzunden birkac kilo ile sonlaniyordur. Eminim pek cogunuz biliyorsunuzdur, soyle ki:

Ekmek firinindan, ekmek hamuru alinir, elinize zeytinyagi surulup, hamurdan kucuk kucuk parcalar kopartilip, kizgin yagda kizaraana dek pisirilir. Vallahi, cay ile, caysiz, domates ile ya da peynirle, her turu makbul, afiyet olsun.






Vee cok kisa bir surede olsa, buyudugum, evlendigim sehirolan Ankara'ya ve de okulum ODTU'ye de ugrama firsati buldugum icin cok sansliyim. Benden kisaca boyle, 2012 yazim dolu dolu gecti, sizlerin nasildi?

Umarim arayi uzatmadan yazarim, ki oyle olacak, guzel tarifler de getirdim gelirken. Her birinize kucak dolusu, sevgi, selam ve agiz tadi diliyorum.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım harika bir tatil olmuş hoşgel
din sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

süper bir tur olmuş ablacım:))
memleket hasretini dindirememiştir ama değil mi doyamamışsndır:(
tekrarlarını dilerim..

FİLİZ'CE dedi ki...

çok güzel bir yaz olmuş,niceleri gelsin inşallah..

Hülya dedi ki...

Gelmişsin , hoşgelmişsin...
Dönmüşsün , yine hoş gelesin .

Kızlar çok büyümüş...O kadar çok oldu mu görüşmeyeli ?Hayat ne hızlı değil mi ?

Sule dedi ki...

Hosgeldin Aybike. Hep benim sevdigim yerleri ziyaret etmissin. Ne mutlu sana. Darisi benim basima ama ancak onumuzdeki sene insallah. Resimler de harika. Simdi Turkiyemizden getirdigin yeni tariflerini sabirsizlikla bekliyoruz. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Hep beraber donduk yine kurkcu dukkanina :) Hosgeldiniz, yeni tarifler bekliyoruz...

Sevgiler,
Asuman

Aybike Ceylan dedi ki...

Cok tesekkur ederim, Deniz'cigim, Derya'cigim, Sule'cigim, Filiz'cigim, Arnavut cigerim, ve Hulya'cigim, sag olun var olun.

hepinize selam ve sevgiler...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

canımm canımmm
HOŞGELDİN..
Dünyalar kadar tatlısın..

www dedi ki...

Guzel bir tatil olmus. :-) demek sen de benim gibi ODTUlu'sun. Kac mezunusun?

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...