AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: HURMALI- PECAN'LI ALT UST KEKI, ROM SOSLU

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

22 Şubat 2012

HURMALI- PECAN'LI ALT UST KEKI, ROM SOSLU




Bu keki, sevgili arkadasim Tulin, dogum gunum icin hazirlamisti. geen sene ki dogum gunum, cok kutlamali, cok neseli gecti. Sagolsun tum arkadaslarim, deyim yerindeyse, seferber oldular :). Bir gun oglen yemegine ciktigimizda, restoranin birinde, bu keke neredeyse ayni diyebilecegim tatda bir kek yemistik, sagolsun Tulin, cok sevdigim icin o keki, tarif aramis bulmus ve yapmis. Buradan tekrar Tulin'cigime cok tesekkur ediyorum, ve seni seviyorum Tulin diyorum. Ben de o zaman cektigim, fotograflariyla, size bu cok   hos ve lezzetli kekin tarifini vermek istiyorum. tarifde ki pecan yerine ceviz de mutlaka olacaktir, tarifimiz soyle:

USTU ICIN:

  • 1 cup seker
  • 1 cup kirilmis pecan ya da ceviz ici
  • 1 cup kesilmis hurma
  • 1/2 limon suyu
  • 2 yemek kasigi su

Seker oncelikle bir kaba konarak eritilir, yanmadan, daha sonra icine hurma, ceviz ve limon suyu ve su eklenir, soyle bir karistirlarak, kenara konur.

KEK ICIN GEREKENLER:

  • 1 cup yumsamis tereyagi :(
  • 1 cup seker 

Yag ve seker, krema kivamina gelene dek iyice cirpilir ve icinne sirayla 4 yumurta eklenir, her seferinde bir tane kirilir ve iyice yedirilir, krema kivamina gelkene dek.

  • 3 cup un
  • 1 cay kasigi kabartma tozu
  • 2 cay kasigi tuz
  • 2/3 cup sut
Bu malzemeler de eklenir ve iyice cirpilir.

Kek kalibi guzelce yaglanir, hurmali karisim, kabin icine konur ve birazcik sogumasi bekletilir, 10 dakika kadar. Sonra kek hamuru ilave edilir ve 170 C'de onceden isitilmis firinda, 50-60 dakika kadar pisirilir.

ROM SOSU:

  • 1/4 cup su
  • 2 yemek kasigi seker
  • 1/4 cup tereyagi
  • 3 yemek kasigi da rom

Kucuk bir sos tenceresinde, rom haric digerleri kaynayana dek pisirilir, ocaktan alinir ve rom ilave edilir. Pismis olan kek, alt-ust olacaka sekilde tabaga alinir, ustune rom sosu kasik yardimiyla gezdirilir.
Biz cok severek yedik, degisik bir lezzet. Begeniceginize eminim.

Ben daha sonra tereyagi yerine, zeytinyagi ile denedim keki, o da fena olmadi, tabii, tereyaginda ki yumsaklik yoktu ama, o da guzeldi :) Ben zaten hep zeytinyagli yaptigim icin, daha da icimize sinerek yedik ;) Bir de rom sosunda ki yagi eklemeden yaptim, vallahi az yagli da cok guzeldi, bilgilerinize...

Hepinize guzel bir hafta ve hafta sonu diliyorum, sagilar ve sevgiler...


16 yorum:

ilahi tatlar dedi ki...

aybike
nefis görünüyor:))
ellerine sağlık

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim ellerine saglik nefis görünüyor hayirli aksamlar sevgilerimi gönderiyorum .

lezzet sefasi dedi ki...

Harika olmus Tuline de buradan tesekkur edelim
Ellerine saglik Aybike cim

NarincE dedi ki...

Off Aybike, dehşet bir şey olmuş bu kek, hemi de romlu!

Ben de seni seviyorum, uzaklardan:)

derya dedi ki...

Canım enfes görünüyor ellerine sağ
lık sevgilerimle...

defneylebirlikte dedi ki...

sevgili aybike bloğunu geç keşfeetiğim için üzgünüm.lezzetlerin nefis...ellerine sağlık.daha sık görüşmek dileğiyle...

Tombul Tarifler dedi ki...

sevgili aybike bloğunu yeni keşfettim çok sıcak ve güzel bir bloğun var. tariflerin ve resimlerine bayıldım. seni izlemeye aldım ben de beklerim sevgilerimi gönderiyorum...

Gönülünce dedi ki...

Değişik güzel bir kek olmuş...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com

Betül dedi ki...

Enfes görünüyor, arkadaşının ellerine sağlık.

elma şekeri dedi ki...

Muhtesem bir görüntü ellerinize,emeginize saglik...

Hepimiz dedi ki...

bu tarifi bulduguna coks evindim hemsirecim, cok guzel bir tatli idi.
sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

kesinlikle değişik olmuş ellerine sağlık.. desteğin içinde ayrıca çok teşekkür ediyorum sevgilerimle seval

sare dedi ki...

Aybikecim, kek nefis görünüyor.
Hurma ve pecan cevizi olunca bir ayrı olmuştur.
Ellerine sağlık ,canım.
Sevgiler.

Aybike Ceylan dedi ki...

Hepinize cok tesekkurler ediyorum, sagolun var olun. Selam ve sevgilerimi gonderiyorum.

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...