AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: GULLAC, EN SEVDIGIM TATLIYA, TEXAS'DA KAVUSTUM :)

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

01 Kasım 2011

GULLAC, EN SEVDIGIM TATLIYA, TEXAS'DA KAVUSTUM :)


Soyle bir adet var degil mi? "gullac ramazan tatlisidir", vallahi bana gore, o, su ayin, bu, bu ayin, diye bir ayrim yapmak dogru degil, insan neyi seviyorsa, cani neyi cekiyorsa istedigi zaman yapabilmeli :) tipki benim gibi. Hele bir de gurbetdeyken, yazlari gittigimizde genelde Turkiye'de denk gelemiyorum gullac tatlisina ki o kadar da cok severim. Burada, yani Austin,Texas'da bir iki tane, Turk urunlerini bulabildigimiz bir market var. Orada bulunca, hemen, hem de stoklayarak aldim,  koca bir tepsi gullaci, neredeyse tek basima yedim :)aman allahim, o ne tad, ne guzellik, cok sukur ki agiz tadiyla yiyebildik.:)

Tarif aradim, bana en uyan tarifi, Yemek Zevki dergisi eylul 2008 sayisinda buldum.

 Soyle ki:

  • 6 yaprak gullac :)
  • 1 litre sut
  • 1/2 kg toz seker, ben biraz daha az koydum, belki 350 gram kadar
  • 250 gr ceviz ici, iri kiyilmis

Sut ve seker birlikte ocakta kaynatilir. Yapacaginiz tepsiye bir miktar sut dokulur, ustune gullac yapragi konur, 3 tanesi dizildikten sonra bolca araya ceviz dokulur, ustune gene gullac yapragi ve sekerli sut karisimi gezdirilir ve bitene kadar boyle devam edilir. Gullacin, sekerli sutu cekmesi beklenir, ve de afiyetle yenir.

Cumartesi gunu, burada cok guzel bir kutlama yaptik.Yani kutlama derken, dansoz oynatmadik, bazi cevrelerce kutlamalarin kaldirilmasi gibi, abuk subuk bir durum olmadan, ismine layik bir sekilde gecirdik gecemizi. "Cumhuriyetimizin 88. yilini" burada ki Turk arkadaslarimizla kutladik, oncesinde saygi durusunda bulunup, sehitlerimizi ve depremde olen canlarimizi andik. Sonrasin da Istiklal Marsimizi, hep bir agizdan okuduk. ATA'mizin emanetini, CUMHURIYET'imizi, canimiz pahasina da olsa koruyacagimiza ant ictik.

Hepinize cok guzel bir hafta diliyorum, sevgi ve selamlar yolluyorum. Umarim, kasim ayi, ulkemiz icin, milletimiz icin guzelliklere, hayirlara vesile olsun. Hic bir yasak olmadan, iptaller olmadan, guzel gecsin.

17 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım bende bayılırım güllaça onsuz Ramazan asla düşünemem.Gözün aydın diyeyim kavuşmuşsun sende ellerine
sağlık sevgiler.

Eya dedi ki...

Aybikecigim...bende cok severim...ellerine saglik, sevgilerimle

zehra

Gönülünce dedi ki...

Gurbette her şeye hasret kalıyorsunuz bizim her zaman elimizin altında yapmaya üşeniyoruz galiba:))...Harika yapmışsın afiyetler olsun arkadaşım...
Sevgiler...


www.gonuluncelezzetler.com

Adsız dedi ki...

Güllaç çok güzel bir tatlıdır, ben de bayılırım, ama nedense ramazandan kalan yarım paketi bir türlü elim varıp tatlı haline dönüştüremem. ama gurbette olunca kıymeti biliniyor demek ki.
Cumhuriyet bayramı için yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Cumhuriyet bayramını kutlamayanlar herhalde kurban bayramını da kutlamazlar artık. sizi tebrik ediyorum.

demet

Adsız dedi ki...

Merhaba Ben de Austin de yasiyorum blogunuzu buldum ve cok sesi dim Caaba gulls I hangi markette buldunuz ogrenebilir miyim ? Tesekkurler

Unknown dedi ki...

Kanada'da da Turk marketinde satiliyor ama fiyati 15 CD Esim bu sene Turkiye'de 3 liraya gordugunu soyleyince da "olur ama bu kadar da olmaz ki" demeden gecemedim dogrusu...
Size afiyet olsun, sevgiler...

Pasta sarayim dedi ki...

Güllac sevilmezmiii?Bende bayiliyorum
afiyet seker olsun.
Sevgiler

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Aybikecigim,
Hayirli Bayramlar dilerim.
Tatlin harika olmur ellerine saglik, blogumdaki listemdeki tüm arkadaslara selam verip, bayram kutlamaya yola ciktim:::))
Sevgiler...

nesrin dedi ki...

Güzel oluyor böyle dükkanlar. Gerci biz Berlin`de sansliyiz. Bayraminiz kutlu olsun. Sevgiler...

çeşnici Handan dedi ki...

Bayramın kutlu olsun canım sevgilerimle.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

nice güzel bayramları paylaşmak üzere çok sevgiler canım..

EMC dedi ki...

Afiyet olsun.Açıkçası annem hazır güllaç yaprakları ile güllaç lezzetli olmuyor dediği günden beri hiç denemedim ama siz öyle bir anlattınız ki sanırım bende deneyeceğim

http://denizaslim.blogcu.com

yeni tariflerinizde görüşmek üzere

Betül İnce dedi ki...

Afiyet olsun, her zaman sağlıkla ve neşeyle tüketin Aybike'ciğim.

Sevgilerimle.

LeylaK dedi ki...

şu güllaçtan oturup 1 tepsi yesem bana mısın demez, bayılıyorum. ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Hatice dedi ki...

güllacı ben de çok severim, ellerine sağlık canım...
güzel bir hafta sonu diliyorum, sevgilerimle...

Esma dedi ki...

Ben de gullaca bayilan biri olarak tarifinizi hemen okudum ama heralde burada gullac yapragi bulmamin imkani yok, ramazani bekliyecegiz artik :) ellerinize saglik

durutarifler dedi ki...

Ne büyük şanssss. İnsan ne kadar olsa bir tarhanayı, can eriği özlüyor değil mi?
Ben de bayılırım güllaca
Sevgiler

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...