AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: SURPRIZ KURABIYE VE CANIM KIZARTMA

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

02 Ocak 2008

SURPRIZ KURABIYE VE CANIM KIZARTMA

Simdi efendim, bu kurabiyenin, daha dogrusu orjinalinin cok guzel bir anisi var. Sevgili Hulya'cigim, Canakale'den beni gormeye gelirken, bu mis kurabiyelerden yapmis ve onlarida bir guzel suslemis, bizde cay yapmisiz, Akcay'in o guzel esintisinde balkonda oturup icip yemisiz,konusup, gulmusuz ve kizlarim bu kurabiyleri hapur hupur yeyip bitirmisler...

O kadar guzel bir gundu ki, tadi hala damagimda, zihnimde...

Canim Hulya'cigim, tekrar tesekkur ederim, beni gormek icin onca yolu geldin ve tekrar ellerine saglik, arsivime bu harika kurabiye tarifini kazandirdin. Tarifi icin buraya bakabilirsiniz. Ben Hulya'nin tarifini harfiyen uyguladim. Simdiden afiyet olsun, gercekten guzel ve cocuklar icin degisik bir kurabiye, biraz kalorisi var ama, nasil olsa her zaman yemiyoruz deyip, yuregimize su serpelim:)

BILDIGINIZ O GUZELIM KIZARTMA

Eminim benim gibi cogunuz kizartmayi cok seviyor ama saglikli olmadigi icin arada yapipda agiz tadi ile yiyemiyorsunuz degil mi? Ben de oyle devamli yapiyor degilim, senede ya bir oluyor ya iki. Ama tadi inanilmaz, biberler, patlicanlar, patatesler guzelce yikanir, ayiklanir, dogranir, fazla sulari alinir ve kizdirilmis siviyagda onlu arkali kizarttilir. Ustune bolca sarimsakli yogurt dokulur ve sindire sindire yenir, afiyet olsun.

32 yorum:

Selcen Şenocak dedi ki...

Canım ellerine sağlık ikisde nefis görünüyor. Bende kızartmayı çok az yaparım ama şu görüntü muhteşem canım çekti valla:)
Sevgilerimle iyi yıllar...

Adsız dedi ki...

Evet ya çok seyrek yiyoruz kilo alıcaz diye :) Nasıl imrendim şimdi. Ama kışın yapmam ben kızartma. Hepsi hormonlu...
Öpüyorum canımcığım...

Leziz Sofralar dedi ki...

Canim benim bu kilolardan korktugumuz kadar baska neden korkuyoruz aceba yapiyoruz ama agiz tadiyla yiyemiyoruz sana sonuna dek katiliyorum:))ama kizartmada bayila bayila yenmeyecek gibi degilki yapanda böyle güzel olursa artik deymeyin esinin keyfine:)) kurabiyelerde nefis olmus ellerine saglik canim kucak dolusu sevgiler...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Kurabiyelerde kızartmada enfes olmuş.Arada da olsa yemek lazım ama değilmi.Ellerine sağlık canım harikasın...

Adsız dedi ki...

canim merhaba, arkadasinin ve senin ellerine saglik kurabiyeler harika olmus; kizartma da muthis hepimiz severiz ama dedigin gibi pek malesef saglikli olmuyor, surekli yiyemiyorsun, o'da harika gorunuyor, optum kizlarini da, kendine iyi bak.

Adsız dedi ki...

canım benim ya bak şimdi yaz olsun balkon sefası yapalım kurabiye yiyelim istedim
kıskandı mı neeee ;)))
kızartmaya ne diyim ki ellerine sağlıkk
afiyet bal şekerrr olsunn

NiNo dedi ki...

ayy ben yerim o kizartmalariiiiiiiiiii cok guzeller ya kurbislerde sahane ellerine saglik canim

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Aybike,
Elleriniz dert görmesin,hem kurabiyeye hem kızartmaya bayıldım.. Nasılda severim kızartmayı.. Bu gün rejimimin ilk günü (kaçıncı ilk ) ama sağolsun tüm blogcu arkadaşlar nispet yapmış bana :))
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok çook nefis olmuş, kurabiye de kızartmalar da, bu hafta sonu her ikisini de yapacağım, nasılsa kilo sorunum yok...:)))
Ellerinize sağlık...

uygarimizlahayat dedi ki...

Yaaaaa ne yalan söyleyim, kızartma harika olmuş, eve gidip yapmak için sabırsızlanmıyorum desem yalan olur, ellerinize sağlık...Valla 2 gün istediğimi yemek istiyorum, daha sonra dietmaxımı takıp, kilo vermek için uğraşacağım...Ellerinize sağlık tekrar, sevgiyle kalın...

Mutfak Havlusu dedi ki...

kesinlikle haklısın kızartma nefis bir lezzet:))
ama zararları sebebiyle resmen boğazımıza diziliyor yaa::((
genede nefisler nefisss:)


kurabiyeler de çok tatlı duruyor herkesin elcağızlarına sağlık.

Adsız dedi ki...

Bol sarimsakli ve domates soslu kizartmalar nefis kim sevmezki ellerine saglik. Bu haftasonu kizartma yapayim . Kurabiyende agizda dagilandan sanki oda cok guzel gozukuyor. Bende senin tekrar yeni yilini kutlarim.

HULYA dedi ki...

Ah ah Aybike'ciğim, o kadar istedim ki yiyip yiyip kilo alamayım ama nerde?Su içsem yarıyor valla canım arkadaşım.Kurabiye canavarı gibi birşey sayılırım ben.Bunlardan da olsa şimdi hiç hayır diyemezdim valla.Seni çok çok öpüyorum.ellerine sağlık canım.

Yaren dedi ki...

Aybikecim kurabiylerde kizartmada harika görünüyor canim,ellerine saglik,afiyetler olsun canim.

nilay dedi ki...

Aybike'cim ;
kurabiyenin tadını merak ettim :) özellikle durdukça güzelleşmesini en çok...
kızartmaya gelinceee...hem yoğurt hem domates sosu üzerine ,benim favorim. Canım çekti :)
Oyuna davet etmişsin beni arkadaşım ,teşekkür ederim... Yazmaya başlıyorum hemen :)

sevgilerimi gönderiyorum...

Tatli Hatiralar dedi ki...

Annem der ki zorlanarak sevilmeden yenen seyler saglikli degildir ve kilo yapar , sevilerek yenen seyler (mesela kizartma) hic kilo yapmaz :P ;)) oyle diyelim oyle inanalim mi :))

ben de bayilirim kizartmaya, bir egeli olarak hele de zeytinyaginda kizarmissa, hele de yogurt sarimsakliysa, hele de uzerine biraz da domates sosundan konmussa :) oofff off :))

Yeni yil size ve ailenize guzellikler getirsin Aybike hanim :)) sevgilerimle :)

Hülya dedi ki...

Ellerine sağlık.Yazınla ve kurabiyelerinle bir koşu vardım Akçay'a ve o balkona...Çok keyifli saatlerde canımın içi.Eşim bile hiç sıkılmadı ya aramızda bu şaşılacak bir durum.Sizin müthiş evsahipliğinize bağlıyorum herşeyi;)

Kızartmalar da almış başını gidiyor yalnız.Ahhh Aybike ne yaptın sen?;)

Unknown dedi ki...

Canımcım......
Ben geldim nihayet...
Beni merak ettiğin için sana tekrar tekrar teşekkür ederim...,
2008 yılı sana ve güzel ailene sağlık ,mutluluk,ağız tadı ve huzur getirsin dileklerimle....Nerelerdeydim hepsini bloguma yazdım.....Kurabiyelerin harika gözüküyor ama kızartman adeta ağız sulandırıcı...sevgiye kal kısa zamanda görüşmek üzere öptüm çokkkk

Unknown dedi ki...

aaaay benimde o kızartmadan alasım geldi. canım aybike bak ne diyeceğim, yakın evlere taşınmaya ne dersin, meşakkatli olur ama en azından uzanıp kapabiliriz ha ne dersin ;-)

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Aybike'ciğim,
Onca yoğunluğunun arasında sorularımı cevaplamışsın, zevkle okudum canım teşekkür ederim.Kurabiyelerin çok güzel
Sevgili Hülya ile arkadaşlığınızın sanal olmanın ötesine geçmesi de ayrı bir güzellik.Ne hoş bir duygu değil mi? Sanal alemde tanıştığın onun tariflerinden birini uygulayıp yerken onu anmak, geçirdiğiniz güzel saatleri düşünmek...
İnan ben de çok mutluyum aranıza katıldığım için.
Şu an İstanbul'da çok güzel kar yağıyor ve ben de penceremin önünde çayımı yudumlarken sizleri düşünüyorum.
Sevgi ve mutluluklarla kal arkadaşım.

yesim`in sofrasi dedi ki...

canim bakiyorum hicte tembel filan degilsin :-) kurabiyeler kizartmalar bende dun okul notlarimi aldim onume degisik olanlari not ediyorum Turkiyeye gidince yapariz annemle diye... sevgilerrr

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Dost sohbetlerine eşlik eden kurabiyeler daha bir lezzetli oluyor sanki değil mi? Kızartmaya ise söylenebilecek hiç bir şey yok. Her şey ortada.
Sevgiler kocaman,

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Aybikeciğim dün gece yaptım kurabiyeleri nefis oldular sanada Hülyayada teşekkürler :)

GANNE dedi ki...

Aybikecigim ellerine sağlık. Bak şimdi nasıl çekti kızartma. Maalesef biz de çok sık yemiyoruz ama insan çok ozluyor. Kurabiye tarifini de not aldım. Deneyecegim mutlaka.Sevgiler...

meleginmarifetleri dedi ki...

Aybikecim kızarma mmmm harika bende bayılırım kızarmaya ama ben odun ateşinde yada biz çırpı kızartması deriz öyle yaparım ki lezzete lezzet katar canım ellerine sağlık kurabiyelerde pek güzel öpüyorum canım baaay

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar, ikiside harika görünüyor ellerinize saglik, selamlar...
bu yaz akcayda belki görüsütüz!!! Akcaylilarla dünür oluyoruz!!!

bir dilim bir tutam dedi ki...

Ahh o kizartma yokmu! Korkudan yanina yanasamiyoruz.Ama yaz gelince baska....Türkiyemin o patlican ve biberleri......annemin nefis elinin tadi......ehhhh 11 ayda yememisiz birde onun verdigi rahatlik ile birz günaha giriyoruz...

Leziz Tarifler dedi ki...

Aybike'cim, mutlu yıllar diliyorum canım. Kızartmaya bayılırım. Kurabiye de çok güzel gorunuyor. Sevgiler canım.

Melek* dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş bayıldım:)

Damak Tadı dedi ki...

Aybike'ciğim,
Her ikiside çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..Sanaldan çıkıp gerçek olan bu dostluğunuz uzun yıllar devam eder canım..Hülya'cığımıda ellerine ve gönlüne sağlık..

Sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Her birinize cok tesekkurler, bu siralar pek bir tembelligim ustumde, istedigim halde tek tek cevap yazmiyorum, kusuruma bakmayin lutfen.

Sevgilerimi gonderiyorum her birinize.

Hülya Konar dedi ki...

hem diyette olduğum hemde mutfakta bıraktığı koku yüzünden,mutfağım salonumun içinde çünkü:)pek yapmak istemiyorum kızartmayı ama sayfanızdaki görüntü süper. elinize sağlık,canım çekti:)
hülya / hulyadabulusalim.blogspot.com

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...