AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: HAFTA SONU ICIN TARIFLER

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

26 Ekim 2007

HAFTA SONU ICIN TARIFLER

SOSISLI EKMEKLER

Bu tariflerim biraz biricik kizkardesimden, biraz benden. Sosisliler kardesimden, bu arada onu ne kadar ozledim bir bilseniz :(

Simdi nasil anlatmali bilemiyorum, cunku bilirsiniz bu tur tarifler hep goz karari yapilir. Bende goz karariniza birakarak, icindeki malzemelerden baslayarak anlatmaya calisacagim.

Sosisli ekmekler icin, 8-9 adet sosis dogranir. Bir tavada biraz zeytinyaginda hafifce kizartilir, kizardiktan sonra icine biraz domates salcasi ve1-2 rende domates ilave edilir. Soyle bir karistirilir, bir iki dis sarimsak rendelenir, arzunuza gore, kekik, feslegen, kirmizi pul biber ilave edilir ve cok az bir su ilavesi ile sosiler 5-10 dakika pismeye birakilir.

Ekmekler dilim dilim kesilir, ekmekler gevrek olsun istenirse, ustlerine biraz bir firca yardimiyla zeytinyagi surulur ve firinda onceden biraz kizartilir. Gevrek istemezseniz bu islemi yapmaya gerek yok, daha sonra pisen sosislerden ekmegin ustune konur ve sosisinde ustune kasar veya mozarella rendesi eklenerek, ustleri kizarana dek firinlanir.

DOMATESLI PEYNIRLI EKMEKLER

Bu tarifimizde soyle:

Bir kac adet domates rendelenir, icine biraz kasar veya mozarelle ve beyaz peynir ufalanir. Bir iki yesil biber kucuk kucuk dogranir. Biraz tuz, kekik, isterseniz kirmizi biber eklenir. Bir iki yumurta kirilir ve guzelce karistirilir, yukarida dedigim gibi gevrek isterseniz ustteki gibi yapmalisiniz, yani onceden biraz ekmekleri firinda kizartmalisiniz, sonra bu karisimdan dilimlenmis ekmeklerin uzerine koyup, firinlarsiniz ve bir guzelde cay demleyip, hafta sonunda evinizde, mis gibi yersiniz.

Afiyet olsun herkese, ve cok guzel bir hafta sonu, agzinizin tadi hic bir zaman bozulmasin.

16 yorum:

NiNo dedi ki...

ellerine saglik enfes olmus kesin denicem bu hafta sonu oglusum bayilir :D

hayat dedi ki...

Hemşerim ekmeklerin görüntüsü bile iştah kabartıyor birde yersek herhalde size kalmayacak:)) Ellerine sağlık afiyetler olsun.

Aybike'ciğim sizin de ağzınızın tadı hiç bozulmasın ve günleriniz hep güzel geçsin. Sizleri çok öpüyorum.
Allaha emanet olun...

meleginmarifetleri dedi ki...

offf hrika bir manzara heleki şu sosisli ekmekler tam oğluma layık olmuşlar ellerine sağlık canım çok öpüyorum iyi haftasonları dilerim hoşçakal

Adsız dedi ki...

Görüntü harika.....

Yaren dedi ki...

Cok harika görünüyor.Bizimde hafta sonlari bazen soframizda bulunur,cok ta severek yenir.Ellerine saglik canim .

Serpil dedi ki...

Lokumcum; Harika görünüyorlar. Kardeş kadar güzel bir şey yok gerçekten işallah cesaretimi toplarsam oğlumada kardeş istiyorum ama işte tamamen cesaret...

serinmavi dedi ki...

Tam kahvaltılık tarifler olmuş,elinize sağlık canım....Sevgiler.....

MUTFAKISTAN dedi ki...

Dogum gununu kutlarım canım .Iskenderundan kizkardesim geldi sayfalari gezemiyorum sana geldim ekmekler nefis gorunuyor elinize saglik kahvaltida bayat ekmeklerde degerlenmis oluyor sevgiler

Adsız dedi ki...

Aybike ciğim bu peynirli ekmeği biz de çok yaparız. Çayın yanına favorimizdir. Hem de acil misafirlik değil mi? :)

Hülya dedi ki...

Tarifler pek güzel....Müzik de ne iyi geldi bir bilsen;)

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık ne de güzel görünüyor. tam pazar sofralarına yakışan cinsten. sevgiler

Adsız dedi ki...

tam pazar kahvaltısına göre bir tarif .malum okul olunca ailece hafta sonu beraber kahvaltı yapabiliyoruz..elinize saglık..

Selin dedi ki...

Aybikecim,
Nefis görünüyor ekmekler. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Aybike'ciğim,
Ekmeklerin çok nefis görnüyorlar.Her sabah sevilerek yenir bu ekmekler.Ellerine sağlık canım.Bu tür kahvaltılar oldum olası güzeldir..))

Sevgilerle

Adsız dedi ki...

Afiyet olsun canim harika gozukuyor ellerine saglik.

Selin dedi ki...

Selam Aybike,
Nasılsın diye hatır sormak için uğradım. Sevgilerimle...

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...