Mucveri eminin ki hepimiz cok seviyoruz dur. Ama isin icine kizartma girince, ben kendi adima konusacagim pek yapmiyordum ki, bu tarifi bulana dek. Firinda kendi kendine pisen en hafif mucver bu olsa gerek. Tarifimiz soyle:
- 1 yumurta
- 3 adet rendelenmis kabak
- ½ demet dereotu
- ½ demet maydanoz
- 1 adet rendelenmis kuru dogan
- 3-5 adet minik minik dogranmis taze sogan
- 1 cay bardagi zeytinyagi
- 1 kucuk su bardagi un, ben tam bugday unu kullandim
- Bolca rendelenmis kasar veya mozzarella peyniri
- 1 yemek kasigi kuru nane
- Yeterince tuz ve karabiber Yukaridaki malzemeler iyice karistilir ve bir borcama duzgunce yayilir. 170 C’de ustu kizarana dek pisirilir. Afiyet olsun.
17 yorum:
merhaba aybikeciğim,
fırın mücver yapıyorum bende... Yağda kızartınca leziz ama ağır...
Ayrıca yayla çorbası misss gibi olmuş. eline sağlık
sevgiler
Aybike merhaba! Mücver kızartılınca pek güzel oluyor da,kalorisini düşünmek gerek.Ama böyle fırınlanınca korkmadan 2 dilim yiyebiliriz değil mi?Bu arada bende de yoğurtlu bir çorba var,tesadüf.
Her ikisi için de eline sağlık.
Sevgiyle,Nane Limon
Zerrin'cim,
Cok tesekkurler, firinda olunca da insan daha rahat yiyiyor.
Sevgiler
Sevgili Munevver,
Tesekkurler ziyaretine, kizartmanin tadi hic birsey de yok ama saglikli olsun diye boyle yapiyoruz, boyle olunca da istediginiz kadar yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sevgiler
Firinda ben de yapiyorum Aybike, ama bizimkiler sevmiyor, illa da kizartip kilo alacagiz, sevgilerle,
Tuba'cim, boylesi hem hafif hem de kolay oluyor aslinda.Ama kizartma daha baska tabi ki.
Iyi haftalar
Aybike'cim mücverin ve çorban nefis olmuşlar, ellerine sağlık..
Aybikeciğim, fırında mücver hafif oluyor. Bende önceleri kızartmasını yapardım, şimdi fırında yapıyorum. Ellerine sağlık...
Aybikeciğim, teriflerin hep pratik ve lezzetli ki bu da onlardan biri. Mücverin her halini severim. Eşim askerden dönsün, şu göçebeliğim bir bitsin, daha senin krem karamel tarifini deneyeceğim :). Ellerine sağlık! Sevgilerimle.
Aybikecim
Haklisin kizartma oldugu icin insan fazla yapmak istemiyor ama ev de cocuklar olunca gene de yapiliyor. Firinlanmisi da hafif oluyor gercekten. Bu arada belki biliyorsundur ama ben mucveri havucluda yapiyorum harika oluyor. Ellerine saglik. Sevgiler
evlendiğimden beri hem yiyemediğim hem de yapmaya cesaret edemediğim bir lezzet.annem onu kızartarak yapardı yanında da mis gibi yoğurt.bana o günleri hatırlattı bu yemek ellerine sağlık...
Aybikecim, tam da evdeki kabaklarla ne yapayım diye düşünürken.. İlaç gibi geldin valla. Sağol:))
Zaten mücver çok yağ çektiği için yapmıyordum bunu denemeli.
Ebru'cum,
Cok tesekurler, sagol.
Nukhet'cim,
Firinda gercekten hafif oluyor, birde kizartmanin temizligi yok bunda. Hic bir yer batmiyor:))
Sevgili Bircan,
Cok tesekkurler.
Defne'cim,
Tarifleri begenmene cok sevindim, bildiklerim paylasmaya devam edecegim.
Nukhet'cim,
Hic havuc koymak aklima gelmemisti, birde oyle denemeli, sagol fikrin icin.
Sevgili Kamis'cim,
Tam kabaklari degerlendirmenin en guzel yolu.Afiyet olsun
Sevgili Lounge Time,
Bu kizarmadigi icin cok hafif oluyor, tavsiye ederim.
Herkese sevgiler, selamlar
Aybike'2cim ben de fırında hiç denememiştim.
En kısa zamanda kabak alınıp, mücver yapılacak, yani fırında mücver yapılacak...
Hulya'cim, tadinda pek bir fark olmuyor gercekten, ben de tavsiye ederim denemeni. Cok sevgiler
Aybike'ciğim,
Buradaki arkadaşlarım hayret ediyorlar bize anlaşmış gibi aynı şeyleri yapıyoruz diye.İkinizin evinde de aynı şeyler pişiyor ne ilginç bir tesadüf diyorlar.Ben de kalplerimiz bir ondandır diyorum.Senin fırın mücverin eminim benimkinden güzel olmuştur çok güzel kızarmış.Ellerine sağlık canım arkadaşım
Hulya'cim, olur mu seninkide guzel oluyordur, ama gercekten cok ilginc kac keredir ayni seyleri yapiyoruz. Cok optum
Yorum Gönder