AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: TAZE FASULYE

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

09 Şubat 2007

TAZE FASULYE

Oncelikle herkese, saglikli, mutlu ve huzurlu bir hafta sonu diliyorum. Yeni haftaya, yeni tariflerle gorusmek uzere. Hepinize sevgiler.

  • ½ kg taze fasulye
  • 4-5 rende domates
  • 1 buyuk, kup kup dogranmis sogan
  • 1 yemek kasigi salca
  • Yeterince tuz ve sizma zeytinyagi
  • 1 tatli kasigi seker

Herkesin bir taze fasulye yapma tarzi vardir. Bu da benim en kolay ve en lezzetli yonuyle bildigim bir tarif. Sizlerle de paylasmak istedim hepsi bu. Gerci ben cali fasulyesini cok severim ama artik Amerika'da bununla idare ediyoruz :)), afiyet olsun.

Oncelikle tencerenin tabanini kaplayacak kadar zeytinyagi koyun ve dogranan soganlari olene dek kavurun. Daha sonra domatesi, salcayi, fasulyeleri, sekeri ve yeterince tuzu ekleyin. Soyle bir iki kez karistirin ve fasulyelerin ustunu ortecek kadar su koyun. Fasulyeler suyunu cekene dek, tencerenin agzi kapali olarak pisirin.

16 yorum:

Hulya dedi ki...

turk lokumu demek sitenin ismi ne guzel:)hakketen lokum gibi olmus,herhalde ayni sene geldik amerikaya sizinle,2003 yazinda geldik biz,postlarini okudum ,sobelenmis yazini okudum,ins, bol bol gorusmek uzre..

Aybike Ceylan dedi ki...

Merhaba Hulya,

Ziyaretin icin tesekkurler. Evet bizde, 2003- 6 mayis'da geldik Amerika'ya. Bende bol bol gorusmegi cok isterim.Paylasacak cok sey vardir eminim.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Fasulye harika görünüyor. Ellerine sağlık...

Aybike Ceylan dedi ki...

Sagol Nukhet'cim,
Ikram etmek isterdim,
Sevgiler

Tuba dedi ki...

Ellerine saglik Aybike, ve sana da mutlu bir hafta sonu, sevgilerle,

Hülya dedi ki...

Taze fasulye de çok güzel olur.Ellerine kollarına sağlık...Yazışmaların nasıl hasret kokuyor.Sevdiklerine kavşman dileğimle...

Nukhet dedi ki...

Merhaba Aybike
Masallah hic bir gunu bos gecmiyor hemen bir seyler yayinliyorsun aman nazar degmesin. Ben de taze fasulyeye bayilirim. DOlaptan cikarilip yenen zeytinyagli fasulye gibisi var mi? Sevgiler
Aksam Menusunden NUkhet

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Tuba'cim,
Sizlere de iyi hafta sonlari diliyorum.
Sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Hulya'cim,
Cok tesekkur ederim, evet cok ozluyoruz ama daha yaza cok var. Yaz olsun, kizlarin okulu kapanir kapanmaz solugu Turkiye'de alacagiz.
Sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Nukhet'cim,
Hergun birseyler yapmaya calisiyorum, ama her zamanda olmuyor. Bende cok severim zeytinyaglilari ama burada bazen insanin her istedigi bulunmuyor.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba, sitenize Özlemhan'dan geldim. Amerikada yaşayanların kaderi bu sanırım.:) Ben de çalıyı severim ama sırığın tadı başka oluyor. Arada Orlando pazarından sevdiğim sırık fasulyelerini buluyorum, güzel domatesler de getiriyorlar. Tam pazar hasretimi gideremesemde yine de çok daha hesaplı oluyor ve taze oluyor sebzeler.
Sizi ziyaret ettiğim için kendi kendime sevindim :)
Selamlar

Aybike Ceylan dedi ki...

Merhaba Ayseyaman,

Ziyaretiniz beni cok sevindirdi, hemen sitenize geliyorum galiba sizde Amerika'dasiniz. Bari hep bir arada olabilseydik :((

Sevgiler

ebrulitatlar dedi ki...

Aybike'cim linklerine benide eklediğin için tşk. Aslında benim Eylül'den beri blogcuda yazdığım bir sitem vardı. Fakat sorun yaşadığım için kendime yeni bir site açtım. Bu sitede herşeye yeniden başlıyorum. Senide diğer sitelerdeki yorumlarda görüyordum. Yazılarını ve tariflerini çok beğendim ve linklerime eklemek istedim. Bundan sonra sık sık görüşmek ümidiyle, sevgiler..
Ebru
http://www.ebrulitatlar.blogspot.com/

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Ebru'cum,

Cok tesekkurler. Her zaman gorusmek uzere.
Sevgiler

BaharYeli dedi ki...

ellerine Saglik Aybike, Taze fasulyeye bayilirim. Cok nefis görünüyorlar :))

http://baharyeli.blogspot.com

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Sevgi,

Tesekkur ederim, bende cok severim zeytinyaglilarin her turunu.

Sevgiler

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...