Sevgili arkadasim Gokcen’in annesi buradayken , ondan sekerpare istemistik, oda sagolsun bize gelirken hazirlayip gelmis tadina doyamamistik.
Tarifi asagidaki gibi, sonradan ogrendim ki tarifini
portakal agaci ndan almis. Denemenizi tavsiye ederim, yumsacik, insanin agzinda dagiliyor.
Ben her ne kadar kati yag kullanmayi sevmesem de, tereyagi ile yapilan yiyeceklerin de hakkini vermek lazim.
- 250 gr tereyagi
- 1 su bardagi pudra sekeri
- 4 yemek kasigi irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardagi un
- 2 yemek kasigi hindistan cevizi
- 2 yumurta
Serbeti:
- 3 su bardagi seker
- 4 su bardagi su
- 1 tatli kasigi limon suyu
Oncelikle serbet hazirlanip, ilinmasi icin bekletilecek.
Hamur icin , butun malzemeler karistirilip yogurulacak ve kucuk kucuk kurabiyeler hazirlanip tepsiye dizilecek. Ustlerine arzunuza gore findik veya tuzsuz badem konacak, Sehriban teyzem badem koymustu, ve 180 C'de ustleri pembe pembe olana dek firinlanacak.
Firindan cikan sekerpareler 3 dakika kadar dinlendirilecek ve ilimis olan serbet ustune dokulecek.
Puf noktasi, firindan cikan kurabiyelerin dinlendirilmesi ve 3 dakikanin sonunda sicak kurabiyelere, ilik serbetin dokulmesi.
Daha sonra ikram saatine dek tepsinin ustunu baska bir tepsi ile kapatip dinlendirin ve afiyetle yeyin.
Sehriban teyzecim hem sekerpare icin, hem de diger yapip tatdirdiginiz seyler icin coook tesekkurler.
13 yorum:
Aybikeciğim,
ellerine sağlık çok severim şekerpareyi.mmmmmmmmm nasıl canım çekti
Sevgili Sevdamavisi,
Cok tesekkuer ederim, cok lezizdi gercekten. Sevgiler
Tatlılardan en sevdiğim şekerparedir. ellerine sağlık.
http://www.yemeksitesi.de/
Nukhet'cim tesekkurler, kardesim, esim ve bende cok severiz. Birde Naz kizim.
Sevgiler
Sevgili Aybike,
Canim nasil gidiyor blog isi:)alistin sanirim:)Tariflere bakilrisa super gidiyor:)insallah daim olsun cnm...
Bu arada sekerpare tek ve tek favorimdir serbetliler icinde.Gerisi bos:)
Aybike'ciğim,
Kendin gibi tatlı bir tarif koymuşsun bugün bloğuna .Şekerpareyi sevmeyen pek yoktur herhalde ben onu daha değişik bir şekilde hindpare olarak yapıyorum ara sıra hindistan ceviziyle Naz kızına yapayım eminim onu da sevecektir.Nil'ciğim sevmiyor mu?
Merhaba aybike benim herzaman yaptığım şekerparem vardı portakal ağacınınkini yaptıktan sonra değiştirdim tarifimi çok daha güzel oldu çünkü ellerine sağlık canım
Sevgili Gulenay'cim,
Sagol, baya alistim sanirim ama degisik seyler yapip denemek ve bloga koymak biraz vakit aliyor. Birde kilo aliriz korkusu tabii :))
Ziyaretine tesekkurler, hep beklerim.
Sevgiler
Canim Hulya'cim sagol,
Gelince zaten dedim ya, galiba mutfaktan cikamayacagiz. Nil kizim cikolatali tatlilari, kekleri seviyor, birde bulursak baklavayi :)).
Naz icin pek farketmiyor, tadi guzel olan herseyi yer o. Cok optum canim, sagol.Selamlar ailene.
Ozlemhan Merhaba,
Gercekten cok guzeldi sekerpare, her zaman beklerim. Sevgiler
Aybike'cim ;
özellikle sabahları aç karnına çok severim bu tatlıyı...nefis görünüyor seninkilerde...ellerine sağlık :)
sevgiler
Nilay'cim sagol,
Gercekten tatlilar acken daha guzel gidiyor cunku daha cok yiyebiliyorsun maglesef :))
Sevgiler
Merhaba canim ellerine saglik cok guzel bir blogun var ,ve seker parelerin cok guzel gorunuyor eminim lezzeti de oyle guzeldir.Ziyaretlerin icin de cok tesekkur ederim.
Yorum Gönder