AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: SOMON IZGARA VE KARIDES

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

23 Ocak 2007

SOMON IZGARA VE KARIDES

SOMON IZGARA

  • 6 parca somon
  • 8 dis sarimsak
  • ½ cay bardagi zeytin yagi
  • ½ cay bardagi soya sosu
  • 1 tatli kasigi biberiye
  • 1 cay kasigi karabiber ve kirmizi biber
  • 1 tatli kasigi lemon-pepper mix ( limon-biber karisimi, burada hazir satiliyor, et’e ve baliga lezzet veriyor, ama sart degil)

Sarimsaklari ezerek zeytinyagi, tuz, biberiye, kirmizi ve kara biber, biber limon karisimi ve soya sosu ile karistirin.Somonlari en az 5-6 saat kadar bu sosta bekletin. Daha sonra mangalda pisirerek bol salata ile servis yapin.

KARIDES

  • ½ kilo karides
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 8 dis sarimsak
  • tuz, karabiber
  • Pisirmek icin ½ cay bardagi kadar zeytinyagi
  • ½ cay bardagi su

Karidesleri yikayip kurulayin. Zeytinyagini tavada kizdirin ve karidesleri icine atin. 5 dakika kadar yagda cevirdikten sonra salca, sarimsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Sarimsaklarin kokusu cikana dek biraz daha pisirin ve suyu ekleyin. Suyunu cekene dek tavada pisirmeye devam edin.Suyunu cekip hafif kizarmaya basladimi yemek icin hazir demektir. Burada "Thai Sweet Chili Sauce" adi verilen aci- tatli bir sos var. Bunu ozellikle balik ve karideste kullaniyorum. Eminim Turkiye'de buyuk marketlerde de vardir.

Afiyet olsun

6 yorum:

Tuba dedi ki...

Merhaba Aybike, blogun hayirli olsun. Aramiza hosgeldin. Cicekler arasinda ki resmine bayildim. Ben mutlaka yine gelecegim. Sevgilerimle,

Unknown dedi ki...

Sevgili Aybike bendende bir hayirli olsun temennisi...Insallah uzun omurlu olur.Sevgilerimle...

Nihal Isiklar dedi ki...

Sevgili Aybike, blogun hayirli olsun. Hosgeldin!!! Bundan sonra keyifle takip edecegim seni. Blogumu tabi ki bloginun linklerine ekleyebilirsin, cok memnun olurum. www.corekotu.blogspot.com. Ben seninkini ekledim bile... Bu arada ben de odtu kimya mezununuyum:) Bak, amerika'dan sonra bir ortak nokta daha:)

Unknown dedi ki...

Aybike'cim evdeki karidesten ne yapayim diye dusunuyordum. Bugun senin karidesi deneyecegim. Cok opuyorum.

patiska dedi ki...

Canim Aybike'cigim,
Her zaman lezzetli guzel seyler yapmayi seversin ve ozenle, sevgiyle hazirlarsin, bu zevkini herkesle paylasman cok guzel. Blogon hayirli, ugurlu ve bol lezzetli olsun :) Biz cok uzaklarda oldugumuz icin o guzel sofranda birlikte olup guzel yemeklerinden tadamiyorduk. Artik bizde buradan katılacagiz sofraniza :) Ama boyle tarif verip resim gostererek falan kurtulamazsin ! geldigimde ilk olarak somon izgara-karidesden ve 3 peynirli borekten istiyorum mutlaka. Ellerine saglik. Agbicigim blog da cok guzel olmus senin de ellerine saglik. Sizi cok cok seviyorum. Sevgiler

Kardesiniz SEBNEM

gülriz dedi ki...

Aybikecigim, bu balik fikirleri super oldu bana. Bana balik dendi mi aklima lufer, palamut, cipura, istavrit, levrek vs vs vs gelirdi. Kisa bir suredir Seattle'dayim; nasil burnumda tutuyor soyle guzel bir balik bilemezsin. Fish and chips yemekten baligin tadini unutacagim neredeyse =( Su tariflerinle en kisa zamanda halibut ya da somon deneyecegim, sonuclari mutlaka yazarim.

Not: Ben karidesi donmus aliyorum. Teflon tavada biraz tereyagini eritip karidesleri ilave ediyorum. Karidesler suyunu salip cekene kadar pisiriyorum, ocaktan indirmeye yakin icine biraz salca koyuyorum. Sonra firin kalibina alip uzerine kasar ya da mozarella vs serpip peynirler eriyene kadar firinliyorum. Buradaki Turk arkadaslarim cok begeniyorlar, belki sen de denemek istersin.

Tesekkurler paylasimin icin.

Kocaman sevgiler

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...