AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: PACANGA BOREGI

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

28 Ocak 2007

PACANGA BOREGI

Amerika’da bizim alisik oldugumuz gibi yufka yok. Borek yapmak icin ya Fillo dough veya egg roll hamuru kullaniyoruz.

  • 1 paket eggroll hamuru veya 3 yufka
  • 100 gr Pastirma
  • 250 gr Kasar peyniri ya da dilim peynirlerden
  • 2-3 dilimlenmis domates
  • Kizartmak icin sivi yag
  • Karisim icin 1 yumurta, 1cay bardagi sut ve 2 corba kasigi zeytin yagi

Yufka ile yapiyorsaniz, ucgen olarak bir tam yufkayi 8 esit parcaya bolun. Karisimdan bir cay kasigi ile yufkanin genis yerine dogru surun. Kasar peynirini, ince dilimlenmis bir domates ile 1 dilim pastirmayi genis yere koyun. Yufkalari kenarlari iceri gelecek sekilde kivirin. Bol kizgin yagda arkali onlu kizartin, yaglarini almak icin kagit havlu serilmis tabaga alin, sicak sicak servis yapin.

Afiyet olsun

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Annem canim kizim,
aman aman ne guzel olmus siten.Tayyar'ın dedigi gibi restorantlar zincirine insallah.Yemeklerin cok guzel gorunuyor,lezzetleri de bir harikadır.Becerikli,marifetli kızım hic usenmez.Hic sıkılmadan yaparsın herseyi,sizleri cok ozledik ve de cok seviyoruz.Kavusmak umidiyle.Sana yeni tarifler,sitene bol katilimcilarin tiklamasi umidiyle sizleri opuyoruz.Annen-Baban.

HULYA dedi ki...

canım aybikecim,
Bu börekler çok nefis görünüyor keşke olsa da yesem şimdi.Ellerine sağlık.Serpil teyzem ve İlyas amcamla konuşursan selam ve sevgilerimi ilet

Adsız dedi ki...

Canim Hulya'cim sanada hersey icin tesekkur edrim canim arkadasim. Bu yaz gorusecegiz insallah, senin mutfaginda doktururuz artik. Sevgiler ve hurmetler annenlere

Adsız dedi ki...

Canim annem, canim babam,
Yaptiginiz hersey icin binlerce tesekkurler, sizleri cok seviyorum ve coook ozledim. Kendinize iyi bakin.

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...