AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: MERCIMEK CORBASI

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

24 Ocak 2007

MERCIMEK CORBASI

Canim annemden ogrendigim her haliyle saglikli bir corba. Ama annecigimin yaptigi kadar lezzetli oluyor mu ? bilemiyorum.
  • 1 su bardagi kirmizi mercimek
  • 7 su bardagi su
  • 1 havuc
  • 1 buyuk patates
  • 1 buyuk sogan
  • 2 dis sarimsak
  • tuz, kirmizi biber ve nane

Buyukce bir tencereye, olculu suyu, iri iri dogranmis patates, havuc ve sogani koyun. 2 dis sarimsagi ve mercimegi ekleyin. Hepsi iyice haslanana dek kaynatin. Kaynadiktan sonra corbayi blendirdan gecirin. Tekrar tencereye aktarin ve altini yakin. Tuzunu ayarlayip, 3 kasik zeytinyaginda, istediginiz olcude nane ve kirmizi biber ekleyip, yagi kizartin ve kaynamakta olan corbaya ilave edin. Arzu ederseniz uzerine kucuk kucuk dogranmis ekmekleri yagsiz tavada az zeytinyagi ile kizartip corbanin ustune ekleyin.

Afiyet seker olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba aybike blokun hayirlu ve ugurlu olsun cok guzel bir hobi benim sitemi ziyaret ettigin ve yorum biraktigin icinde ayrica tesekur ediyorum benimde 4 tane evladim var kizim su anda turkiyede yakinda ramizda olucak kismetse beni tabi arkads listene ekleyebilirsin nedemek bende kisa zamanda seni ekliycegim ara sira ziyaretme gel bende seni ara sira yoklarim bakarim neler yapmissin deyisik birseyler varmi muhakkak birbirmizden ogrenecegimiz cok seyler vardir..
kolay gelsin yendien hayirli olsun

HULYA dedi ki...

Canım arkadaşım ne kadar hızlısın böyle.Bu kadar tarifi hangi arad derde ekledin.Bir gün girmiyorum bir bakıyorum bir sürü tarif eklenmiş.Hamarat olduğunu bilirdim zaten şimdi tescillendi.
Bu çorba da nefis görünüyor.Olsa da içsem şimdi.Ellerine sağlık.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba dün bende aynı çorbadan içtim üzerinde kızarmış ekmeklerle beraber harika oluyor. Senin çorbanda bence harika olmuş ellerine sağlık.
Hoşça kal.

Adsız dedi ki...

Sevgili Asya guzel yorumun icin tesekkurler, sik sik sizi ziyaret edecegim.

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...