AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: BLOGUN HAYATIMIZDAKI YERI

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

01 Ocak 2008

BLOGUN HAYATIMIZDAKI YERI

Sevgili Hulya'cigim ve sevgili Isil'cigim beni bu oyuna davet etmislerdi ama ne zamandir firsat bulup cevaplayamamistim, oncelikle her ikisine de beni dusunup davet ettikleri icin cok tesekkur ediyor, kisaca cevaplarima geciyorum.

1.Blog yazmaya ilk defa ne zaman başladım?

Blog yazmaya baslayali neredeyse 1 yil olmak uzere. Uzunca bir sure bloglar arasinda dolandim, durdum, tariflere baktim, yorumlar yazdim. Ama hep aklimdaydi, yapsam mi, yaparsam devam ettirebilirmiyim acaba? diye. Ve bir gayret ile basladim. Beni bu ise en cok yureklendiren ise universiteden arkadasim Hulya oldu. Hulya ve esim sayesinde, sizler ile birlikte yaklasik 1 senedir buralardayim. Ve de iyi ki baslamisim diyorum, hic bir zaman kaybetmek istemedigim dostlar kazandim.

2.Blog yazılarımın konusu belli bir çizgide olması için çaba gösteriyor muyum? Yoksa içimden geldiği gibi mi yazıyorum?

Aslinda icimden geldigi gibi yaziyorum. Genelde tarif verdigim icin, ve cok fazla konusmayi sevmedigimden mi olsa gerek, tariflerimi kisa ve anlasilir bir sekilde, olmasi gereken en yalin haliyle veriyorum. Bazen baska, begendigim yazilari ve ozel gunlerimizi paylasmaktan da zevk aliyorum.

3. Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor muyum?

Cok feragat edemiyorum, zaten yapmam gereken sorumluluklarim var ise, blogumu istemeden de olsa aksatabiliyorum. Bilemiyorum ama sizde de oyle oluyor mu? Surekli aklimin bir kosesinde oluyor blogum ama bazi gunler hic bakamiyorum, yorumlarima cevap yazamiyorum uzulerek. O yuzden yapmam gereken diger seylerden feragat edemiyorum.

4. Blog yazmak benim için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?

Bazen istemesem de boyle hissettigim anlar oluyor ve oyle gunler oluyor ki, hic birseye yetisemez oluyorum, o zaman aklimin bir kosesinde surekli “ bloga birseyler yazmam gerek” diye soylenip duruyorum kendi kendime. Ama sonra zevkle oturuyorum bilgisayarin basina, sizlerin yorumlarini okuyup, yazmaya. Yorumlarinizi okudugumda ki yuzumu gormenizi isterim, hep gulumseme ile bakiyorum ekrana. Eger cok zorunluluk hisseder gibi olsam, cok guzel arkadasliklar kazandim onlari kaybetmek istemem ama, blog isini birakirim herhalde.

5. Blog yazmayı daha ne kadar sürdüreceğim?

Bunu cevaplamak cok zor gibi geliyor bana, elimden geldigince bildiklerimi sizler ile paylasmak, sizlerden binlerce sey ogrenmek, ufkumu genisletmek cok ama cok guzel. Ve bunun disinda o kadar guzel dostluklar olustu ki, bunu hic katbetmek istemem, neredeyse dunyanin her yanina yayilan onlarca arkadasligimiz oldu. Allahim en basta saglik versin, herseyin ustesinden geliriz.

Ben de nasil sececegimi bilemiyorum ama Hulya'yi, Yesim'i ve Nilay'i davet etmek istiyorum kabul ederlerse. Tekrar hepinize cok guzel bir yil ve tum isteklerinizin kabul olmasini diliyorum.

12 yorum:

Leziz Sofralar dedi ki...

Canim blogun hayatimiza degilde aklimiza girdigi kesin benimde sürekli aklimda olur:))Ama bu sayede ne güzel arkadasliklar kazandik herhalde en güzel yönlerinden biride bu blogun, yinede iyiki acmissinda tanimisiz seni canim,tekrar iyi yillar sevgiler...

Disalce dedi ki...

merhaba canım....
yazdığın cevaplar hepimize uyuyor...

canım benim öptüm seni...

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Aybikaecigim, saglikli ve mutlu yillar diliyorum. Sevgiler, sobbe yazin cok güzel yazilmis ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

merhabalar;
blogda bende bir senedir yazıyorum, ve daha uzun yıllar yazmayı istiyorum.harika dostluklar oluşturduk burada.hayatımı epeyce kapladı, yaşamıma anlam kattı diye düşünüyorum.Sizinle de sık sık görüşmeyi umut ederek sevgilerimi gönderiyorum.
http://asotu.blogcu.com

Bocuruk dedi ki...

Bu mimleri çok seviyorum ben. Fazla konuşmayı sevmeyip kendini anlatmayanlara da anlattırıyorlar:) birbirimizi daha iyi tanımış oluyoruz.
Mutlu, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum. Seni ve güzel kızlarını öpüyorum.
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Canım güzel Aybike'm, yeni yılınızı kutlar ailenle beraber çok güzel sağlık ve sıhhatle geçecek bir yıl dilerim.

Canım bloglar olmasaydı ben dünyanın öbür ucunda senin gibi tatlı bir hemşerim olduğunu nereden bilecektim:)tabiki bezen hepimiz aksatıyoruz.Ben çok çok aksatıyorum:)) ama inşallah uzun yıllar devam ettiririz bu güzel dostlukları.
Güzel hemşerim seni çok öpüyor ve sevgilerimi gönderiyorum...

Yaren dedi ki...

Yeni yilin kutlu olsun,tüm güzellikler yaninda olsun,ailenle saglikli huzurlu bir yil diliyorum.

Adsız dedi ki...

Canımm Lokum AYbikem,

iyi ki blogcu olmuşsun. iyi ki tanımışım seni.

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Aybike Ceylan dedi ki...

Canlarim, hepinize cok ama cok tesekur ediyorum, sagolun.

Tekrar cok guzel bir yil diliyorum.

HULYA dedi ki...

Canım Aybike'm
beni sobelemişsin şimdi gördüm daha.En kısa zamanda yazarım inşallah.Beni seçtiğin için teşekkürler canım.Çok çok öpüyorum

Hülya dedi ki...

yanıtların için teşekkürler canım...İyi ki varsın...

Adsız dedi ki...

merhaba ;

acaba bu blogtan aylık ne kadar kazandığınızı öğrenebilirmiyim?,
http://tarihsiyasetbilim.blogspot.com/

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...