AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: UC PEYNIRLI BOREK

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

22 Ocak 2007

UC PEYNIRLI BOREK

  • 1 paket fillo dough veya 4 adet yufka
  • 2 yumurta
  • 300 ml soda
  • 1 buyuk caybardagi zeytinyagi
  • 200 gr beyaz peynir
  • 100 gr mozzarella peyniri
  • 100 gr parmesan peyniri
  • yarim demet maydonoz
  • 1 cay kasigi biber

2 yumurta, soda ve zeytinyagi iyice cirpilarak karistirilir. Peyniler bir kapta, ince kiyilmis maydanoz ve kirmizi biber ile karistirilir.

Fillo dough kutularindan 2 adet rulo cikmaktadir ve bir ruloyu bir katina,arasina hazirladiginiz harci koyup, diger ruloyuda ust katina kullaniyorsunuz.Eger fillo dough ile yapilacaksa hemen hemen her katina bu karisimdan surulur. Bir miktarda en ust katina dokulur ve borek dilimlere kesilerek 170 derece de ustu kizarana dek pisirilir.
Eger yufka ile yapilacaksa, 2 yufka alt kata iri iri parcalara ayrilarak borcamin alt katina aralarina sodali karisimdan surulur,araya hazirlanan ic konur ve 2 yufkada diger katina parcalanarak gene karisimdan surulerek hazirlanir. En ust katinada bir miktar sodali karisimdan surulur, borek dilimlere kesilir ve 170 derecede ustu kizarana dek pisirilir. Afiyet olsun.

3 yorum:

HULYA dedi ki...

Canım arkadaşım.Öncelikle bloğun hayırlı olsun.Bu börek çok nefis görünüyor.Üstelik de zeytinyağla yapmışsın yani oldukça sağlıklı olmalı.Cuma günü annemler geliyor ve onlar için senin bu böreğini denemeyi düşünüyorum.Bakalım benimki de seninki kadar güzel olacak mı.Ellerine sağlık:-)

patiska dedi ki...

Aybikecigim bu muhtesem boregin resmine bakarken 10-15 yil geriye gittim. Ankara'dayken sana yaptigim boregi hatirladim. Yufkalarin katlarini sut ve yogurt ile islatmayi unutunca yufkalar borek olmaktan vazgecip cips olmaya karar vermislerdi.:)) Catır cutur yerken ne cok eglenmistik :) Senin pratik gozlemen de cok nefis oluyordu kahvaltilarda, onu da yaz bir ara.
opuyorum.

Adsız dedi ki...

Canim Sebnem'cim ilk gunler karsi not birakmayi bilememisim simdi tekrar kontrol edip yaziyorum herkese. Hic hatirlamazmiyim canim ya kaaacc yil oldu. Seni cook opyurum, Sebnem kim diye soranlara oda diger kardesim, esimin kardesi. Cok opuyorum canim selamlar

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...