AYBiKE'NiN MUTFAGINDAN: MUZLU, HINDISTAN CEVIZLI RULO PASTA

AYBiKE'NiN MUTFAĞINDAN

Sayfamı ziyaret eden herkese sıcacık ve sevgi dolu bir merhaba. Ziyaretiniz, yorumlariniz ve katkilariniz icin cok tesekkurler.

Aybike

21 Ocak 2007

MUZLU, HINDISTAN CEVIZLI RULO PASTA

Tatli yiyelim tatli konusalim diye, sayfami bir pasta ile acmak istiyorum. Bu tarifi, blogumu acmama yardimci olan sevgili arkadasim Hulya'nin sitesinden aldim, fakat kucuk birkac degisiklikle uyguladim, cok lezzetli ve hafif olan bu pasta cok da kolay oldugu icin herkese tavsiye ederim.

KEK

  • 3 yumurta
  • 3 Turk kahvesi fincani seker
  • 3 Turk kahvesi fincani un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • yagli kagit
KREMA
  • 1 yumurta sarisi
  • 6 corba kasigi seker
  • 3 su bardagi sut
  • 2 corba kasigi misir nisastasi
  • 1 paket vanilya
  • 1 corba kasigi margarin

Krema hazirlandiktan sonra ayrica gerekenler:

  • 6 yemek kasigi hindistan cevizi,
  • 1 paket krem santi
  • 2 muz
  • 1 nescafe fincani soguk sut, keki islatmak icin
Once krema , tum malzemeler karistirilarak hazirlanir ve orta ateste surekli karistirilarak pisirilir ve sogumaya birakilir.
Sonra kek, oncelikle yumurta ve seker cirpilarak ve daha sonra diger malzemeler eklenerek hazirlanir. Kek hamuru hazirlandiktan sonra, 50 cm. uzunlugunda ki yagli kagit serilmis bir tepsiye, bir spatula yardimiyla iyice dagitilir. 175 derecede onceden isitilmis firinda 10-15 dakika kadar pisirilir. Kek ciktiktan sonra sicaken uzun tarafindan rulo yapilarak sogumaya birakilir. 1 kutu icindeki , 1 paket krem santi hazirlanir. Kek soguduktan sonra, 1 nescafe fincani sut ile iyice islatilir. Hazirlanan krem santi kek uzerine iyice yaydirilir ve sonrasinda da onceden hazirlanan kremanin bir kismi surulur. Krema uzerine 4 yemek kasigi hindistan cevizi serpilir ve kekin kenarina muzlar yerlestirilerek rulo yapilir. Kekin ustune hazirlanan kremadan tekrar surulur ve kalan hindistan cevizi ile suslenir. Afiyet olsun

8 yorum:

HULYA dedi ki...

Bilmeyenler için hatırlatayım buradaki Hulya benim:-)Senin kekin daha özenli görünüyor.Eminim güzel kızların afiyetle yemişlerdir.Krem şanti katınca daha lezzetli oluyor ama malum kilo vermeye çalışıyorum bu yüzden benimkine koymamıştım ama görünce canım istedi şimdi.Bana da bir dilim göndersene yanında 3 peynirli börekten de olsun.Ellerine sağlık!

candan dedi ki...

sana bu tarifini yaptigin uc peynirli borek'in guru'su diyebiliriz. su boregi tadinda yaptigin ve bizlere yedirdigin boregin icin cok tesekkurler. istah dolu sayfanin hepimizin mutfaklarina esin kaynagi olmasi dilegi ile....

Adsız dedi ki...

Sevgili kardesim oncelikle blogun hayirli ve ugurlu olsun. Mutlu ve saglikli gunlerde yazarsin insallah.
Bu pastayi yilbasi gecesi verdigin davette afiyetle yemistik. O kadar hafif ve lezzetli bir pasta idi ki hala tadi damagimda. Senden bol bol tarifler bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

Merhaba Aybikecigim oncelikle blogun hayirli olsun demek isterim.Butun tariflerin cok guzel gozukuyor ama ben once bu pastanin tarififini deneyecegim icin onun altina yazayim dedim.Gercektende cok hafif ve lezzetli gozukuyor.Yeni tariflerini sabirsizlikla bekliyorum.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Yesim'cim tesekkurler canim, her zaman beklerim keske ikram edebilsemde.Opuyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Candan'cim sen iste ben sana her zaman borek yaparim. Cok opuyorum seni ve o dunya tatlisi oglunu.Sik sik gel olur mu?

Aybike Ceylan dedi ki...

Canim Gokcen'cim tesekkur ederim, sende herseyi cook guzel yapiyorsun. O seker oglusunu benim icin op, op.

Adsız dedi ki...

Canim benim yeterki sen ikram etmek iste Austin surasi 2-3 saat kalkar geliriz biz.Tabi bizde her zaman buraya bekliyoruz sizi.Cok opuyorum.

Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...