Bu tad, nefis mi nefis birsey. Cin mi desem, Tayland mi desem, Kore mutfagi mi desem bilemedim. Esim yillar once okumak icin geldigi Amerika'da, okumanin yaninda, Cin restoranin da calisirkenden beri unutamadigi, bildigi, defalarca bizim icin yaptigi bir lezzet. Yapmasi cok kolay, sadece kizartma oldugu icin belki biraz da lezzetli :) Isterseniz soya sosuna banip yiyiyorsunuz, harika birsey, denemenizi tavsiye ederim.
Isterseniz, ekmek hamuruyla, isterseniz pizza hamuruyla da yapabilirisiniz. Tek puf noktasi, ince ince kiyilan taze soganlari ekleyip, hamuru yogurmak, biraz zeytinyagi surup, yumru yaparak, strec filme sararak bekletmek ve inceleterek hamuru acmak ve de kizartmak. Biz her turlu denedik, tabii ki hazir hamur daha kolay ama sifirdan yapip denemek isterseniz tarifimiz soyle:
- 3 bardak un
- 1 bardak ilik su
- 1 demet (6-7 adet) ince kiyilmis taze sogan
- 1 cay kasigi tuz
kizartmak icin siviyag
Butun malzemeleri iyice karistirip, 10 dakika dinlendirin. Eger hamur biraz yapisiyor gibiyse az un ilave edin, ele yapismayan yumsak bir hamur olsun, ve en fazla yarim cm. kalinliginda yuvarlak olacak sekilde acin, buyuklugu size bagli, ve kizgin yagda arkali onlu yakmadan kizartin, pizza dilimi seklinde kesin ve soya sosuna ban bana yiyin, afiyet seker olsun.
Hepinize saglikli ve guzel gunler diliyorum, iyi haftalar olsun.
Not: Bir iki arkadasim sorduktan sonra, kucuk bir dip not dusmek istedim. Hamurda maya yok, cok basit bir hamur, bildiginiz en basiti. Ve burada biz hazir hamur alirken, donuk olarak aliyoruz, 2 yumru bize yetiyor, aldigimiz donuk hamurun acilmasini bekleyip, taze soganlari ekleyip, tekrar yumru yapip ve de zeytinyagi surup ustunden, strec filme sarip biraz bekletip, sonrasinda az unlu tezgahta aciyoruz, bilgilerinize :)
10 yorum:
Kolay ve çok lezzetli elnize sağlık denemek isterim sevgiler...
Eeee! Aşk olsun Aybikeciğim,
Yanı başındaki cevheri görmemişsin bunca zamandır. Daha kimbilir ne tarifler vardır eşinde.
Şaka bir yana epeydir yazmıyordun veya ben yoğunluğumdan görmemişim. Kusura bakma. Ama yazdığına çok mutlu oldum.
Çok nefis bir kahvaltılık aynı zamanda. Ellerinize sağlık.
Sımsıcak sevgilerimle,
Aybikeciğim içinde maya yada kabartmatozu yokmu. Hazır hamur mayalı oluyor. Yani fırından aldığımız.
Yok Serpil'cigim, maya yok, esimin tarifi, maya vs bilmez :)en basitinden bu :)
Sagolun Ozgen hanim, sevgiler
Sagol Isil'cigim, cok tesekkur ederim, var cok tarifi var, arada yapar :)
çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık...
sevgiler...
Çok güzel bir tarif nefis olmuş mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım.
ben çok sevdim bu tarifi Aybike'ciğim, ellerine sağlık.
Uzun zamandır denemeyi çok istediğim ama hep ertelediğim bir tarif. Kore mutfağında sıkça rastlıyorum. Denemek farz oldu artık. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder