Hafta sonu yaklasirken, tekrar merhabalar arkadaslar. Kuskonmaz cok sevilen sebzeler arasinda degil diye biliyorum, ama inanin, etin ve baligin yanina o kadar yakisiyor ki! Daha once bir kez, daha farkli bir tarifle denemistim, arsivimde bulabilirsiniz, bu kez cok daha kolay, haslamadan ve daha lezzetlisini denedim. cok kolay, misafir gelmeden hemen once yarim saat icinde hazirlanabilen bir lezzet, soyle ki:
Tazesi alinan kuskonmazlarin, sert kisimlari guzelce kesilip ayiklanir, genisce bir tavaya az zeytinyagi konur. Uzerine, kuskonmazlar, bir avuc iri kiyilmis ceviz, tuz, biraz susam ve istediginiz baharatlar eklenerek, orta ateste kavrulur. 5 dakika kadar sonra da 1-2 dis iri kiyilmis sarimsak eklenir ve kuskonmazlar, arzu ettiginiz kivama gelene dek kavrulur, afiyet olsun.
Inanin cok begeneceksiniz, hele kavrulmus ceviz ile harika bir lezzet ;)
MISIR EKMEGI
Disari da yedigim zaman cok begendigim misir ekmegini, bir kac denemeden sonar, yedigim tada yakin bir tarifi, buradan buldum. Iceriginde kati yag olmamasi da ozellikle beni cekti. Cocuklar severek yediler, umarim yaparsaniz sizlere de begenirsiniz.
Tarifimiz soyle:
- 1 cup un
- 1 cup misir unu, GDO'suz:)
- 1 cay kasigi tuz
- 1/3 cup toz seker, original hali 3/4 cup idi, cok tatli olmamasi icin azalttim
- 3 cay kasigi karbonat
- 1 yumurta
- 1 cup sut
- 1/3 cup zeytinyagi
Oncelikle kuru malzemeleri, unalri, seker, tuz, karbonati derince bir kaba koyup karistiriyorsunuz. Ayni kaba, yumurta, sut ve zeytinyagini ekleyip iyice karistiriyorsunuz. Daha onceden yaglanmis borcama hamuru yayip, gene deha onceden 200 C'ye isitilmis olan firinda, kizarip ici pisene dek bekletiyorsunuz.
Afiyet olsun
17 yorum:
Ben dün kuşkonmazlı levrek paylaşacaktım bunun için kuşkonmaz almaya gittiğimde şok oldum . Tazesi inanılmaz pahalı. Ben de konservesini aldım. Sizin oralarda tahmin ediyorum ucuz bir ot-sebze. Ama gerçekten çok lezzetli sizin tarif de süper gözüküyor. Ellerinize sağlık.
Evet Ilhan bey, burada gercekten ucuz, hatta her turlu sebze ve meyve ucuz,cok tesekkur ederim, sevgiler.
Aybike cim ellerine saglik...Kuskonmaz mevsimi Almanyada maalesef 2 ay kadar...bu sürenin sonundan meksiko veya yunanistandan da geliyor ve bir iki ay daha kuskonmaz yiyebiliyoruz.
Sizde hala tazesi var mi ?sasirdim...
Biz cok tüketmeye calisiyoruz...tabiki yesilini...Beyaz kuskonmaz bizim damak tadimiza uymadigindan pek sevemedik...Ama kuskonmazin yaninda baska da bir sey yemiyoruz...Yani ana yemek...seninki gibi yapilmis kuskonmazi bir restoranda yemis ve cok begenmistim...yapilisini sordum,eve gelince bende denedim... Üzerine zeytinyagi gezdirilip firinda firinda pisiriliyor..Sonrada indirmeye yakin parmesan serpiliyor...nasil ama?
Pek ısınamadım ben kuşkonmaza nedense.. Sonradan olmuyor galiba Aybikeciğim :))
Ama rengi, görüntüsü süper olmuş. Mısır ekmeği de öyle. Yanında balıkla iyi gider..
Ellerine sağlık..
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
Rezzan Kiraz Burç
Aybikem daha sık yaz seviyorum seni:)
Aybike cim eline saglik olsun..
Bunu bir kere aldim ve beklettim attim.. Acaba ne yapilir diye kara kadar dusundum :))
Bir arkadas haslayip yogurtla yenir demisti ama cesaret edip yapmadim.
Simdi gorunce acaba alip denesem mi diyorum;;)
Ekmek de guzel olmus..Masallah..
Elinize sağlık.Kuşkonmaz da çok leziz görünüyor.Ben daha kendileriyle tanışamadım.:))
Mısır ekmeğinizde harika olmuş sevgilerimle...
Sagol Serap'cigim, isin asli, biz de yeni yeni tanisiyoruz kuskonmaz ile, bu 3. yapisim,degisik seyler denemeye calisiyorum, sagol canim.
Hulya'cigim, oyle gercekten, cok leziz birsey degil ama, sebze diye iste :)
Sagolun Rezzan hanim :)
Sagol Balbocugum, daha cok yazarim, sevgiler karsilikli...
Sagol Samirem, dene bence :)
Sagolun Sema hanim, sevgiler..
Kuşkonmazı hemen deneyeceğim :)
Hemen denemek istiyorum ben de, çok güzel ve de pratik duruyor
Gerçek mısır ekmağini pek sevmesem de kuşkonmaza bayılırım, hele kahvaltıda yumurtalı nefis olur:)
Elinize sağlık
Yorum Gönder