Her defasinda arayi cok uzatmayacagim diyor fakat sozumu bir turlu tutamiyorum, kusuruma bakmayin canim arkadaslarim olur mu? Cok sukur hersey yolunda ama gunluk kosturmacalardan, inanin insan firsat bulamiyor bilgisayar basina oturmak icin. Onemli olan can sagligi deyip, tarilfere geciyorum :)
Austin, Tx'da, Meksika'li nufusunun cogunlugundan midir nedir bilemiyecegim ama, burada cesit cesit fasulye bulmak mumkun. Hatta Turkiye'de yasarken ismini duymadigim bircok fasulye cesidini burada ogrendim ve taddim. Ama simdi biliyorum ki Turkiye'mizde de her cesiti bulmak mumkun.
Neyse lafi cok uzatmadan, goz karari yapmis oldugum, hem saglikli ve hem de lezzetli salatama geciyorum.
- 1kutu hazir haslanmis meksika fasulyesi
- 1 adet avakado
- 3-4 dal taze sogan
- maydanoz
- dere oyu
- kuru sogan
- limon, sizma zeytinyagi
- tuz ve karabiber
- 2-3 dis sarimsak
Sebzelerin hepsini, kiyarak ve dograyarak guzelce karistiriyorsunuz, sarimsagi iyice ezerek, limon ve zeytinyagi ile karistirilip salatanin uzerine gezdiriyorsunuz ve bu harika salatayi, yemeginize eslik ediyorsunuz, afiyet olsun.
SARK KOFTESI
Sark koftesini ise, burada kardesim gibi sevdigim arkadasim Gokcen yapiyor ,ben sevdigim icin de ne zaman yapsa, bana da getiriyor sagolsun. Ellerine saglik canim benim :)
Onun anlatimi ve tarifiyle, Sark koftesi de soyle:
- 2 su bardagi ince bulgur
- 1-1.5 su bardagi kaynar su
- 1 avuc kuru nane
- 1 adet kuru sogan
- 2-3 yemek kasigi un
- 1 yumurta aki
- yeterince tuz
- 5 adet kuru sogan daha
- 4-5 yemek kasigi zeytinyagi
- 750 gr. yogurt
- 3 dis sarimsak
- 1 yemek kasigi tereyagi
- kirmizi biber
Bulgur derince bir kap icine konur, ustune 1-1.5 su bardagi kaynar su konup, agzi kapatilarak, bulgurlar yumsamaya birakilir. Yumsadiktan sonra icine, nane, 1kuru sogan rendesi, tuz, un,ve yumurta aki konarak iyice yogurulur. Ara sira elinizle su serpmek gerekir bulgura, toparlayabilmek icin, iyice yogrulduktan sonra, hamurdan kucuk kucuk toplar yapilir ve biraz tuz atilmis kaynar su icine bulgur kofteleri konur. Dagilmayacak sekilde haslanir ve kevgirle suzulur.
5 kuru sogan, julyen dogranir, ve 3-4 yemek kasigi zeytinyaginda, kisik ateste, yavas yavas karamelize edilir.
Sarimsakli yogurt hazirlanir. Ayrica az tereyaginda kizdirilmis, kirmizi biber hazirlanir.
Haslanan kofteler bir tabaga konur, ustune hazirlanan sarimsakli yogurt eklenir, uztune karamelize edilmis sogan konur, en ustune de yagda kzidirlmis kirmizi biber eklenir ve de afiyetle yenir.
7 yorum:
ablacım ellerine sağlık..
salatan çok renkli çok güzel.)
şark köftesi de fellah köftesinin bir benzeri gibi ama sonuçta çookk lezzetli:))
sevgiler..
Aybikecim , ben bu salataya bittim , en kısa zamanda yapacağım , ellerine sağlık:-) sevgiler.
Her ikisi de nefis...Salata ayrıca süper..Evde uzun süredir bekleyen meksika fasulyelerinin salata olma zamanı geldi galiba artık...
her ikiside denenecekler arasında yerini aldı.ellerine sağlık.
Aybikecim salatanın renkleri içimi açtı doğrusu:).
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle:).
aslı
Tariflerinize bayıldım...Ellerinize sağlık...Bana da beklerim
Harika tatlar.. elinize sağlık :) ben de blog yazmaya yeni başladım. Hoşuma giden pratik lezzetler paylaşıyorum. Sayfamı ara sıra ziyaret ederseniz çok sevinirim :)
Yorum Gönder