Daha once yapmis oldugum katmer pogacayi, Saziye'in tarifiyle, bu sefer Oktay ustanin tarifiyle denedim, tarif hemen hemen ayni, bir iki kucuk fark var.
Gercekten, garanti guzel olan bir pogaca, ama mayali hamurla yapildigi icin, ayni gun tukeince cok daha guzel oluyor, yumsak ve sicakken.
Tarifimiz soyle:
- 1 su bardağı süt
- 1 cay bardağı sıvıyağ
- 1/2 cay bardagi su
- 1 yumurta sarısı üstüne, (aki icine)
- 20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya, ben kuru maya ile yaptim)
- 2 cay kasigi tuz
- 2 cay kasigi toz seker
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardagi kadar)
Ayrica:
Hamur arasina surmek icin yeterince yumsamis tereyagi, ben zeytinyagi surudum
Ve gene pogaca ici icin, biraz peynir ve maydanoz
Mayayı çok az ılık suyla eritin. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, ve su ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapin. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırin. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından veya benim gibi bir firca ile zeytinyagindan, ince bir tabaka halinde sürun. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayin. En üstteki hamura yağ sürmeyin. Üst üste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar oklava ile büyütun. Olmasini istediginiz pogaca buyukulugune gore, hamuru ucgen ucgen kesin, ben cok hamur olmasindan diye, daha kucuk kucuk kesiyorum ve sonra sigara böreği sarar gibi sarin. 30-40 dakika tepside mayalanmasini bekleyin ve uzerine yumurta sarisi surun ve 180 C'de ki firinda kizarana dek pisirin.
Cok cok afiyet olsun, sevgiler ve selamlar benden her birinize.
15 yorum:
canım puf puf olmuşlar ellerine sağlık sevgiler...
ellerine sağlık görüntü muhteşem çok güzel olmuş...
Ellerinize saglik
Gerçekten çok hos gorunuyorlar
Ne kadar hamaratsiniz boyle )
Bunlari denemek lazim aslinda
Paylastiginiz için tessekurler
Devamini bekleriz ))
Benimde bloguma davet ediyorum size
Iyi aksamlar
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
ellerine sağlık ama böle lezzetlerden mahrum bırakma bizi kır şeytanın bacağını :)
nefis çay içerken hele şuan içim gitti :)
Aybikecigim, ne zamandir yine ihmal etimm sana ugramayi. Bende de bir tembellik ki sorma. Kalktigimdan beri bakiyorum bakiyorum bu pogacalara..cok blogta da rastladim ama galiba bugün deneyecegim...ellerine saglik arkadasim, sevgilerimle
zehra
Sevdiğim bir poğaça pamuk gibi misler gibi olmuş...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
Aybikecim, merhaba. Nefis görünüyorlar,ellerine sağlık. Çok seviyorum bu katmer poğaçayı... Fotoğraflar da bir harika çıkmış.
Bir şey daha üste olan banner kısmındaki nazar boncukları da pek bi güzeller.
Güzel bir haftasonu diliyorum, sevgiler.
gerçektende nefis olmuşlar resim kendini anlatıyor:) ellerine sağlık sevgilerimle seval
Blog aleminin en meshur pogacasidir,ellerinize saglik.
Hazir seytanin bacagini kirmisken,arkadaslarida ziyaret ettiniz mi üstünüzdeki agirlik tamamen kalkacaktir,
güzel bir haftaya baslamaniz dilegiyle,sevgiyle ve dostca kalin
Ellerine sağlık Aybikeciğim çok pufuduk görünüyor.Aynısını Sofra dergisinde görmüştüm.
Görüntü ye beni diyor.
sevgiler
Olsada yesek ,Elinize sağlık.
Ellerinize sağlık. Sevgiler...
ELLERİNE SAĞLIK ARKADAAŞIM SENİ UZUUUN ZAMANDIR ZİYARET ETMEMİŞTİM..BLOĞU GEZDİM YENİ TARİFLER NOT ETTİM.TEKRAR EMEĞİNE SAĞLIK..
Hamur mayalamasını çok seviyorum ancak mayalı hamurların ertesi gün ısıtılmadan yenmemesi durumu beni sinir ediyor:)Ellerinize sağlık ,çok güzel görünüyor
Sevgiler,
Hamurun Mayalanma veya dinlenme suresi yok mu
Yorum Gönder