Sayfalar

19 Eylül 2012

EN KOLAY PORTAKAL RECELI




En sevdiginiz recel nedir? diye soruldugunda, insanin aklina bir iki tur gelir degil mi? benim, en, ama en sevdigim recel, "Portakal receli"dir. Bugune kadar recel de iki denemem oldu, cilek ve seftali, bu ucuncusu, ve en sevdigim, en kolayi, en rahat olabileni :) Yazin Turkiye tatilinde kayinvalidemden ogrendigim ve de neredeyse tum yaz kahvaltilarinda bana eslik eden recel. Cok kolay, eger ben yapip tutturabilmissem, eminim hepinizi ki cok guzel olacaktir :)

Tarif soyle:

  • 2 buyuk portakal
  • 2 buyuk bardak seker
  • 1bardak su

Oncelikle portakallar duduklude, yumsayana dek haslanir. Kevgirde suzulur, bir tencereye, istediginiz sekilde dogranarak konur. Uzerine 2 bardak seker ve bir bardak su eklenir ve kaynatilir. Portakallarin rengi hafif degisip, goz goz kayanaya dek bekletilir. Bir iki damla limon konur.

Olup olmadigini anlamak icin, porselen bir tabaga bir iki damla recel damlarilir, eger akmiyor, yogun kivamdaysa olmus demektir. Afiyet olsun, eviniz her zaman mis gibi portakal koksun.



14 yorum:

  1. aybikeceğim,
    bir fırsat bulup hoşgeldin diyemedim..
    Çok oldu döneli biliyorumm..

    Harkulade bir türkiye tatili olmuşş
    senin adına çok çokkkk mutlu oldum.. mutluluğun mutluluğumuzdur zira !

    Portakal !!!
    Limon !!
    Bergamot !!
    ah turunçgillere hayranım.. zaafım var :)))
    farfümler, el kremleri ne ararsan limonlu portakallı :)))

    favori reçelimde elbette portakal.
    sen dutmu diyeceğim sanmıştın yoksa ?
    :=)))))))))))))))

    Tabiiki o Majesteleri :)

    YanıtlaSil
  2. ablacım ellerine sağlık..
    bi böğürtlen reçeli bide portakal reçelini yapmaya korkuyorum:) inşallah yaparım/yapabilirim:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ben sana kolayini soyleyeyim mi kitadasim?
    Ekmek makinen varsa, orada recel yapmak! koy icine malzemeleri bas dugmeye hepsi bu:)

    YanıtlaSil
  4. Aybike hanım, çok güzel görünüyor. afiyet olsun.
    Annenizin de ellerine sağlık.
    Annemin de benzer bir tarifle yaptığı portakal reçelini her sene yapar.


    YanıtlaSil
  5. Mrb,ben de bu tarifi deneyeceğim, kabukları ile değil mi portakallar?

    YanıtlaSil
  6. Canım Aybike'm,sen yaptıysan eminim ki çok güzel olmuştur.Zaten görünüşü de muhteşem.Bu sene hiçbir şey anlamadım gene gelişinden doya doya konuşamadık bile.İnşallah bir daha ki görüşmemizde Allah nasip ederse telafi edelim Sevgili arkadaşım.Kocaman öpüyorum ve tabii ki ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. Aybike'cim harika gorunuyor recel portakallari butun butun hasladin sanirim? Ahh kokusunu hayal ettim simdi, fena oldum, ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  8. Hakikaten ne kolaymış . Hiç acısı olmuyor mu merak ettim.Kabuklarıyla haşlamışsın.Büyük boy bardak şeker acılığı alıyor belki de.

    sevgiler.

    ben de bayılırım portakal reçeline.

    YanıtlaSil
  9. Nunum, cok tesekkur ederim, sagol.

    Deniz'cigim, cok tesekkur ediyorum.

    Lama'cigim, onerin icin tesekkurler.

    Cok tesekkurler Sare...

    Swevgili Reyhane, evet kabuklari ile hazliyorsunuz.

    Canim Hulya'cigim, oyle ne yapalim saglik olsun, seneyte kismet.

    Narincem, cok sagol, cok selamlar.

    hulya'cigim, aci maci olmuyor, harika bir recel.

    herkese cok sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
  10. Düdüklüde kaç dakika haşladınız?

    YanıtlaSil
  11. Duduklude buhari ciktiktan sonra, 5-6 dakika daha durdu. Isminizi yazsaydiniz keske, hitap edemedim size:)

    YanıtlaSil
  12. portakal reçeline bayılırım ellerine sağlık süper görünüyor

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize saglik!!! Cok lezzetli duruyor ve mis gibi duruyor fotodan:) hamile oldugum icin ne gorsem canim yemek istiyor.. en kisa zamanda deneyecegim..

    YanıtlaSil
  14. recel tarifiniz çok güze yaptım çok lezeltlı

    YanıtlaSil