Sayfalar

21 Şubat 2008

ACEM PILAVI VE KOLAY ZEYTINYAGLI KABAK YEMEGI VE SEVGILI BIYO"NUN YAZISI

ACEM PILAVI

Gecenlerde sevgili Rabia'nin Acem pilavini gorunce bende denemek istedim ve cok guzel, kebap gibi bir pilav oldu diyebilirim. Benim yaptigim haliyle tarifimiz soyle:

  • 1 su bardagi pirinc

  • 2 su bardagi et veya tavuk suyu

  • 1 orta boy sogan

  • 1 rendelenmis havuc

  • yeterince tuz ve karabiber

  • 250 gram kadar kusbasi et

  • 3-4 yemek kasigi zeytinyagi

Kusbasi etler bir miktar su ile, suyunu cekene dek pisirilir. Suyunu cekince zeytinyagi ve kup kup dogranan soganlar ilave edilir biraz kavrulur. Daha sonra rendenin iri yeriyle rendelenen havuc ilave edilir, tuzu ayarlanir. Yikanan pirincler eklenir, soyle bir cevrilir ve 2 bardak su konur. Tencerenin kapagi pilavin suyu kaynayana dek kapatilmaz, kaynadiktan sonra kapagi kaptilir ve kisik ateste pirincler suyunu cekene dek pisirilir, afiyet olsun.

ZEYTINYAGLI KABAK

Ben bazen kabak ile ne yapilir diye dusunuce hep aklima ya mucver veya dolma gelir. Fakat bu tarifi ogrendikten sonra kabak ile birseyler yapmak daha zevkli olmaya basladi. Gercekten cok kolay ve leziz bir zeytinyagli, sevgili Zafer annemden ogrendigim, saglikli bir lezzet, tarifimiz soyle:

  • 7-8 dis sarimsak

  • 2 orta boy sogan

  • 2 domates rendesi
  • 2 tatli kasigi esmer seker

  • 2 yemek kasigi domates salcasi

  • bolca ince kiyilmis maydanoz ve dereotu

  • 4-5 adet ince ince parmak seklinde kesilmis kabak

  • yeterince zeytinyagi ve tuz

Bir celik tencerede zeytinyagi biraz kizdirilir ve iri iri dogranan soganlar ve sarimak biraz oldurulur, domates rendesi, seker, salca, maydanoz ve dereotu ilave edilir. Soyle bir karistirilir ve kabaklar eklenir. Gene soyle bir cevrilir, kisik ateste cok az bir su ilavesi ile pisirilir, afiyet olsun.

Ve simdi yemek tariflerinden sonra benim sevgili arkadasim, dobraligi ve acik yurekliligi ile kendisini cok sevdigim ve severek takip ettigim Biyo'nun bir yazisi var. O kadar guzel deginmis ki son gunlerde ki, ulkemizde ki TEK konuya,baska bir problem yokmus gibi, eger bir vaktiniz varsa okumanizi rica edecegim, ayni dusunceler de olursunuz ya da olmazsiniz, orasini bilemem ama Biyo bircok kisinin soyleyemedigi pek cok seyi gayet guzel dile getirmis, okumak isterseniz buyrun yazimiza, sevgiler.

33 yorum:

  1. Selam
    Sonuncudan baslayayim, biyonikkedinin yazisi cok uzun, cikti alabildigimde okumayi tercih ediyorum bu uzunlukta yazilari.
    Kabak yemegi esmer sekerle ha ! Ilginc, ben de bir oneride bulunayim, cocuklar cok sever, ben de hala cok severim. Ayri haslanmis mercimek ve nohutla pisen kabak yemegi, bir de eksili olursa ne guzel olur.
    Biz de bu pilavi yapariz, 'Turkistan Pilavi' deriz, ve aslinda butun Turk cumhuriyetlerinde bilinen ve yapilan bir pilav, yalniz Rabia'ya da yazdigim gibi eti daha farkli pisiriyoruz. Sevgiler
    Bu arada texasta benim de kuzenim oturuyor ama hangi sehirde oldugunu bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Aybikeciğim merhabalar.
    Pilavı denemiş ve beğenmiş olmana çok sevindim. Tariflerde değişiklik yapman da iyi olmuş. Acıkcası ben de kendi damak tadıma ve göz kararıma göre yaparım tüm tarifleri.
    İkinci yemeğini de yaparım genelde. Ama içindeki esmer şeker çok ilginç geldi. Bir de böyle denemeli.
    Ellerine sağlık canım. Öperim sizi. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. selam ...pilav çok renkli ve güzel görünüyor.ama kabak yemegide çook degişik ve lezzetli duruyor..eline saglık canım..sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Pilavda kabak yemeğide harika olmuş ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Aybikeciğim ellerine sağlık. HEm pilav hem de kabak çok nefis. Biyo'nun yazısını okumaya gidiyorum. :)

    YanıtlaSil
  6. supperrrrrrr cok severim bendeee

    YanıtlaSil
  7. Canımcım naber nasılsın yemekler nefis olduğuna geöre iyisin pilav süper kabak dahada süper ellerine sağlık canım öpüyorum bay

    YanıtlaSil
  8. Günaydın Aybike'ciğim
    Yine karşımda nefis görüntülerle yutkunuyorum.Hepsinden yiyince kilolar aldı başını gidiyor.Canım ben bu pilavı bazen yapıyorum.fakat etli havucu ortada toplayıp,üzerine bir tas kapatıyorum,pirincinide etrafına döşüyorum.servis tabağınada o şekilde çeviriyorum.Fakat kabak yemeğini bu şekilde hiç denememiştim,en kısa zamanda uygulayacağım.Murathan Mungan'dan bir alıntı göndermiştim.İletebilmişmiyim.ÇOK ÖPTÜM.SEVGİLER FATO

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Nagehan'cigim,
    Tavsiylerini uygulamaya calisacagim, sagol.Ben butun zeytinyaglilara mutlaka esmer seker koyuyorum.
    Sevgilerimi gonderiyorum.

    Rabia'cigim,
    Cok tesekkurler tekrar, boyle guzel bir lezzeti paylastigin icin, sevgiler.

    Sevgili Hunerli eller,
    Cok tesekkur ediyorum, sagol.

    Gonul'cugum,
    Sagol, cok tesekkurler.

    Ganne'cigim,
    Cok sagol, sevgilerimi gonderiyorum.

    Nihan'cigim,
    Cok sagol, sevgilerimi gonderiyorum.

    Canim Hemserim,
    Cok tesekkur ediyorum, ben de sizleri opuyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Fatma'cigim,
    Anlattigin sekilde annem hep yapar ve de cok guzel olur. Murathan Mungan'i severim, ama alamadim yolladigini, tekrar gonderebilirsen sevinirim, sevgiler ve guzel bir hafta sonu diliyorum.Bu arada Atasehir'in adinimi degistiriyorlarmis?

    YanıtlaSil
  11. Aybikecim ben de etkolik olarak her yemegin icin de eti cok severim bu sekilde hic denemedim insallah bunu da deniyecegim. eLLERINE SAGLIK KABaKTA NEFIS GOZUKUYOR ELLERINE SAGLIK ARKADASIM. Hayirli cumalar ve guzel bir haftasonu dielrim.

    YanıtlaSil
  12. Sevilay'cigim,
    Denersen cok begenicegine eminim kebap gibi oldu. Bende cok gzuel bir hafta sonu diliyor, Sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  13. Ikisi de cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik canim.Iyi hafta sonlari diliyorum.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,

    Elinize sağlık çok lezzetli duruyor her şey.

    Sevgiler
    Müge

    YanıtlaSil
  15. Canım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyorlar.Bizim evde kabak ya mücvere yada dediğin gibi dolmaya kullanılıyor ama en kısa zamanda deneyeceğim.Çok öptüm seni

    YanıtlaSil
  16. Bende simdi biyodan geliyorum.. yazisini okudum ve kendisini tebrik ettigimi söylüyorum.Güzel bir konuya deginmis....sende sayfanda belirttigin icin ayrica sanada tesekkür ederim....Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Aybikecigim, ellerine saglik, yemekler harika olmus, Sana bu gün elim bos gelmedi bir Diyet Etkenligi davetiyesi ile geldim, buyur beklerim, iyi hafta sonlari,....

    YanıtlaSil
  18. canım pilav harika görünüyor ellerine sağlık.İyi hafta sonları diliyorum,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. Her iki yemekte birbirinden güzel ellerine sağlık canımcım nefissss

    YanıtlaSil
  20. Harika yemekler nefis görünüyor,ellerine saglik.Ayirca biz ayse abla,dilek,aynur ve ben etkinlik düzenledik senide davet ediyoruz,katilirsan seviniriz.SEvgiyle kal ve iyi bir hafta sonu gecirmeni diliyorum.

    YanıtlaSil
  21. Aybikem, harika iki yemek olmuş..Zeytinyağlı kabağı yaz aylarında çok yaparım (kışın hormondan korkup yapmıyorum :), ama acem pilavını hiç yapmadım..Öyle güzel görünüyorki yapsam mutlaka eşim çok sevinir..
    Ellerine sağlık canımcım,
    Öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
  22. her halini severim pilavın ama bu şekilde denememiştim mutlaka deneyim
    kabak da zeytinyağlı olması çok güzel tam sevdiğim gibi
    şimdi gidelim biyoya bakalımm o neler demiş
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Aybike'cim ;
    ellerine sağlık öncelikle...bu kabak yemeğimdeki esmer şeker çok ilginç gerçekten :) çok sevdiğim bir yemektir...bir de böylr denemeli

    sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Canım yemekler nefis görünüyor,ellerine saglik!Bende pek severim bu pilavı :)

    YanıtlaSil
  25. aybibicim,
    yemekler cok guzel . yine yeniden ellerine saglik. sen adama yemegi sevdirir;mutfaga giremem diyeni elinde tepsi tepsi yemek huneri ile cikarirsin:).

    yalniz bu biyonik kedin de cok ilgincmis. bravo ona, kendisini bu kadar cesur ifade edebilen birini alkislliyorum..

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Kizilcik Surubu,
    Cok tesekkur ediyorum.

    Muge'cigim,
    Cok sagol, sevgiler.

    Sultan'cigim,
    Eger denersen mutlaka begeneceksiniz, simdiden afiyet olsun.

    Serap'Cigim,
    Evet Biyo gercekten guzel bir konu yazmis hem de tum acikligi ile, sevgiler.

    Ayse'cigim,
    Birseyler hazirlayabilirsem, mutlaka katilirim, sagol.

    Gulizar,
    Cok tesekkur ediyorum.

    Sevgili Mutfaktayim,
    Sagol, sevgiler.

    Yaren'cigim,
    Katilmaya calisacagim, sevgiler.

    Feyza'cigim,
    Cok tesekkur ediyorum, guzel bir hafta diliyorum.

    Yesim'cigim,
    Gercekten guzel oluyor, arada degisiklik hos gidiyor, sevgiler.

    Nilay'cigim,
    Ben her zaman zeytinyaglilara mutlaka esmer seker koyarim, guzel olur, sevgiler.

    Nalan'cigim,
    Cok tesekkur ediyorum.

    Candan'cigim,
    Ne guzel sozler, kollarim kabardi.
    Biyo gercekten o kadar acik yurekli ve sozlu bir insan ki, onun yazilarini da zevkle okuyorum, sevgilerimi gonderiyorum, minik tirtillarin Aybibi teyzesinden.

    YanıtlaSil
  27. Aybike' ciğim zeytinyağlı kabağı ben de çok severim. Bol dereotlu ne güzel de olur. Pilav da çok lezzetli gözüküyor. Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. Canım ülkemin düştüğü duruma bakınız.Biz çocuklarımızı hangi geleceğe nasıl bir ülkeye hazırlıyoruz.Benim ananem,annem,teyzem senelerdir başörtü takarken ve kimse onlara karışmazken şimdi bu türban diretmesi niye.Bilmiyormu türban takan bayanlar okuma özgürlüğü bir yana bir müddet sonra eğer bu hükümet devam ederse bizim gibi başı açıklarla birlikte evlerine hapis olacaklar.Niye kendilerini erkek hegemonyasına kullandırıyorlar?onca sorun varken dinimizce farz olmayan birşeye yapışıp kalıyorlar.Anlamıyorlar mı bu gidişatta ünivesite,iş herşey dinle idare edilen devletlerde erkek tekelinde,kadınlar evlerinde.Kuranı okumamış,kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorlar yazık...Ayrıca türbanı hangi azizin hıritiyan rahibelere taktırdığını bir okuyup öğrensinler bence.Bize bile ait olmayan birşeyi savunup duruyorlar.Selamlar...

    YanıtlaSil
  29. Aybikeciğim...ellerine sağlık.Güzel bir hafta geçirmen dileğiyle...Biyo' ya hemen uğrayacağım...


    zehra

    YanıtlaSil
  30. Canım selamlar bu aralar bıraz ıhmal ettık bırbırımızı.ELLERİNE SAĞLIK .SEVGILER...

    YanıtlaSil
  31. Aybikecim, yemeklerin her ikiside nefis görünüyor canim, ellerine saglik.


    Sevgilerimle
    Emine

    YanıtlaSil
  32. Pilavın görüntüsüne bayıldım :)) Ellerine sağlık Aybike nefis yiyecekler hazırlamışsın yine Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  33. Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

    YanıtlaSil