Sayfalar

21 Mart 2007

KOLAY PASTA 2

Bu tarifi yaparken, sofra dergisi 2003 sayisindan esinlendim, ismi piramit pasta idi, ama baya bir degisiklik yaptim. Degisiklik yaptigim haliyle yayinliyorum. Kucuk bir pasta oluyor fakat cok da lezzetli, hafif, mis gibi portakal ve limon kokulu.

Kek Malzemeleri:--------

  • 7 corba kasigi seker
  • 2 yumurta
  • 2 corba kasigi zeytinyagi
  • 5 corba kasigi un
  • 2 paket vanilya
  • 4 corba kasigi hindistan cevizi
  • 1 portakal ve 1 limon rendesi

  • Pistikten sonra keki islatmak icin 1 nescafe fincani sut.

Krema Malzemeleri:--------

  • 1 paket toz krem santi
  • Bir bucuk cay bardagi sut
  • ½ corba kasigi tereyag
  • 3 corba kasigi kakao
  • Biraz cikolata, orjinal tarifte 85 gr. demis ama ben daha az kullandim
  • 1 paket vanilya
  • 3 kasik hindistan cevizi, krema icin
  • Portakal ve limon kabugu rendesi

Once kek icin yumurta ve seker cirpilir, sut haric tum malzemeler eklenir ve gene iyice cirpilir.Dikdortgen bir borcama dokulur. 170 C’de ustu kizarana dek pisirilir. Sicakken 10,8,6,4,2 cm’lik seritlere kesilir ve sogumaya birakilir. Cok ince bir kek oldugu icin ben borcamdan cikartirken biraz zorlandim bazi yerleri kirildi, fakat pasta haline getirirken islattigimiz icin cok problem olmadi kiriklari.

Krema icin, oncelikle krem santi bir bucuk cay bardagi sut ile cirpilir. Erimis yag ve kakao ilave edilir. Ayri bir kapta istediginiz kadar cikolata 1 corba kasigi su ile kisik ateste, cikolata eriyene dek pisirilir. Soguyunca kremaya eklenir ve gene cirpilir.

Kek soguduktan sonra, sirayla tabaga alirken her kek parcasinin her yeri soguk sut ile islatilir, sonra kalin parca en alta, en dar parca da uste gelecek sekilde, aralara krema ve eger isterseniz bolca hindistan cevizi de serpilerek ust uste yerlestirilir. En disida krema ile kaplanir ve buzdolabinda sogumaya birakilir. ( Ben biraz beyaz krem santi de ayirdim ve bir katina da bunu surdum). Servis yapmadan ustunu arzu ettiginiz birseylerle susleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

24 yorum:

  1. Aybike'cim,
    Canim ziyertin icin tesekkur ederim.Daha iyiyim sukur.Pastan ne guzel olmus oyle.REsme ikinci kez bakinca anladim dilimlerin size arinin farkli oldugunu:)iyi fikir ya...

    Operim canim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Aybike'ciğim,
    senin tariflerin oldukça pratik ve aynı zamanda lezzetli de.Ben bu gisişle rejim filan yapamayacağım herhalde.ellerine sağlık canım arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. Merhaba pastan hem pratik hem de lezzetli...görüntüsü de hoşmuş. ellerine sağlık...
    Esra

    YanıtlaSil
  4. Gulenay'cim,
    Iyi olmana sevindim, dikkat et lutfen. Cok tesekkur ederim.
    Sevgiler

    Hulya'cim ,
    Hic sorma, bu blog isi cok iyide,yapip yapip yemesi kotu. Canim sozlerine tesekkur ederim.
    Sevgiler

    Sevgili Esra,
    Ziyaretine cok tesekkurler. Her zaman beklerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Aybike'cim ;
    piramit şeklinde olması çok hoş...harika bir fikir :) yapımı çok kolay ,dilimlerin şekli güzel...ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Nilay'cim,
    Cok tesekkur ediyorum.
    Cok cok sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Nilay'cim,
    Cok tesekkur ediyorum.
    Cok cok sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Aybikecim ellerine sağlık..ENFES Bİ ZİYAFET...SEVGİLER

    YanıtlaSil
  9. Asli'cim,
    Cok tesekkurler, begenmeniz beni mutlu ediyor.
    Sevgiler Izmir'e

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Aybike, hem hafif hem de lezzetli bir pastaya benziyor. Görüntü zaten muhteşem . Ellerine sağlık.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Aybikecim,

    Çok beğendim ben bu pasta modelini.Gerçekten çok şık olmuş.
    Ellerine sağlık
    Müge

    YanıtlaSil
  12. Aybikeciğim yine kolay ve çok lezzetli bir pasta yapmışsın eline sağlık canım.

    Hesna

    YanıtlaSil
  13. Pasta da pek bir lezzetli görünüyor ama;)Kızlar bayılmış olmalı....

    YanıtlaSil
  14. Aybike'cim pastan çok lezzetli görünüyor, şeklide çok hoş ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Aybikecim pasta süper,yapımıda çok kolaymış daha ne istenirki bir pastadan,ellerine kollarına sağlık canım...
    selamlar...
    www.denizesintisi.com

    YanıtlaSil
  16. Ozlem'cim cok tesekkurler.

    Muge'cim begenmene sevindim, tadi da pek hafifti.

    Hesna'cim,cok tesekkurler.

    Hulya'cim kizlar begendiler gerceketn, sagol.

    Ebru'cum cok tesekkurler. Cok da basit oluyor hemen.

    Ebru'cum cok sagol

    YanıtlaSil
  17. Aybikecim,
    tamda misafir için pasta yapmam gerekirken tarifinle karşılaştım, şeklide süper kesin işte buldum dedim, ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Hatice'cigim,
    Cok tesekkurler, umarim yapinca da begenirsin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Simdi bu kolay pasta mi Aybikecim :) Harika gorunuyor ve ben mutlaka denemek istiyorum, goruntusu sanki zor gibi .. denemeden anlasilmaz.. super birseyy olacagina eminim, yakinda yayinlarim bende senden aldigimida soylerim :)

    Selamlar canim

    YanıtlaSil
  20. Hale'cim
    Gercekten kolay, begenmene sevindim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. pastanız harika olmuş ellerinize sağlık banada beklerim tanışalım kaynaşalım ama dimiii

    YanıtlaSil
  22. 1. soru :) Aybikecim..

    Borcam olculeri nedir?

    2. Soru Keserken gercekden bir cetvel kullandinmi ? kullanmam gereklimi ?

    YanıtlaSil
  23. Hale'cim,
    Borcam 23x38 cm olculerinde idi, ama orjinal tarifte daha mi kucuk kullandilar bilemiyorum yazmamislardi. belki daha kucuk idi, cunku kek baya ince olmustu bende.
    Keserkende tabii ki olcmedim, kim olcsun. Goz karari kestim oylesine bicakla ama gene
    orjinalinde oyle yaziyordu. Birde Hale'cim eger yapacaksan, dedigim gbi biraz kuru bir kek oldu ve kaliptan spatula ile cikarttim. fakat sutle islattigim icin cok guzel yumsadi, bilgine. Sevgiler ve iyi haftalar

    YanıtlaSil