Sayfalar

20 Ocak 2013

YALANCI EKMEK KADAYIFI VE YAS GUNLERI :) VE BLOGUM 6 YASINI TAMAMLADI :)

  

 Biraz gec de olsa, her birinize guzel bir yil diliyorum. Cok guzel bir yil olsun, sevgi, saglik, mutluluk ve huzurla gelen, istediginiz herseyin gerceklestigi, sevdiklerinizi, sevenlerinizi her daim hayirliyla gordugunuz bir yil olsun.

Ayrica bu ay, kutlamasi bol bir ay bizim ailemiz icin, 17 ocak esimin dogumun gunuydu, kutlu olsun dedik, mutlu ve saglikli olsun dedik, sagolsun arkadaslarimiz da oyle dediler. Ayrica 22 ocak, canimin ici annemin dogum gunu, simdilik buradan kutluyor, hasretle sariliyor opuyorum. Ikinizi de cok seviyorum, hepinizi :)

Ve de beni sizlerle tanistiran, ilk postumu yayinladigim gunun uzerinden, o zamandan beri, tam 6 koca yil gecmis, yani blogum sizlerle, sevdiklerimle beraber 6 yasini tamamlamis :) iyi ki acmisim blogumu dedigim onca guzel an yasattiniz ki bana, kiminizle tanisip guzel arkadaslaiklar kurduk, kiminizle de sanldan da olsa, yuz yuze gorup tanimasam da beni sevdigini, benim de onlari sevdigimi bilen ne cok arkadasim oldu. Hepinizi cok seviyorum, iyi ki varsiniz.



Ve gelelim tarifimize, yillar once yapmistim, tekrar yaptim, hepimiz begenerek yedik, agizda guzel tad birakan, icini yakmayan bir tatli, umarim begenirsiniz. Simdiden afiyet olsun, hep dedigim gibi aman kilo olmasin :)
 
  • 1 paket etimek
  • 1.5 su bardagi toz seker
  • 2 su bardagi su
Oncelikle etimekler bir borcama dizilir ve teflon bir tavada kisik ateste, 1.5 bardak toz seker karamelize edilir. Iyice karamelize olduktan sonra ustune 2 bardak soguk su dokulur. Once seker topaklasacaktir fakat su isindikca seker eriyecek. Sekerli su iyice eridikten sonra etimeklerin ustune guzelce gezdirilicek. Takii etimekler suyu iyice cekene dek.
Bir yaptigimda da, soguk su yerine sicak su koydum, sekerlerin erime sureci daha kisa oldu, bilgilerinize...
 
 
Kremasi icin gerekenler:
  • 1 lt sut 
  •  2 yemek kasigi dolusu misir nisastasi
  •  2 yemek kasigi dolusu un
 Ayrica 1 poset krem santi
 
 
Yapilisi:

Krema icin, krem santi hari,c diger malzemeler, puding gibi olana dek pisirilir. Iyice koyulastiktan sonra, 1 poset krem santi muhallebiye ilave edilir ve mikser ile iyice cirpilir ve etimeklerin uzerine dokulur. (dikkat ettiyseniz, kremada ayrica seker yok)
 
Soguduktan sonra suslenerek servis edilir, ben yagsiz olarak, teflon tavada kavurdugum cevizler ile susledim, afiyet olsun, ve tekrar ediyorum  aman kilo olmasin.

23 yorum:

  1. Harika gözüküyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bizde seni seviyoruz Aybikecigim.Iyiki blogunu acmissin…Blog yasin kutlu olsun…Benimkide 7 yil olacak..Ne cabuk gecti yillar degil mi..Simdi 7 yi yazarken bile birden ic gecirdim…

    YanıtlaSil
  3. Sanada mutlu yıllar Aybikecim. Nefis bir tatlı ile süslenmiş blog yaşın. Nice yıllara.

    YanıtlaSil
  4. Görüntü süper. Nice yıllara.

    YanıtlaSil
  5. Tüm yaş günleri için mutlu kutlu yıllar.İyi ki blogunu açmışsın Aybikeciğim senin gibi güzel bir insanla tanışma fırsatını yakaladık.Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle
    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Her bir dogumgunu sahibinin dogumu kutlu olsun :)

    Iyi ki yazmaya baslamissin ve seni tanimisiz :)

    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. her bir yaş günü için tebrikler.tatlı nefis görünüyor mutlaka deneyeceğim.daha sık yazman dileğiyle diyelim.

    YanıtlaSil
  8. tatlınızın görüntüsü muhteşem..nice yıllara hep beraber..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Aybikecigim, zaman cabuk geciyor. Sana da güzel bir yil diliyorum..bol tarifli, yayinli olsun insallah. Her zaman yorum birakamasamda gönlümde olan blog dostlarimdan biri olarak nice yillar birlikte olalim diyorum, sevgilerimle

    zehra

    YanıtlaSil
  10. Sagol Canan, cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  11. Sagol Serap'coigim, oyle vallahi, sevgiler Berlin'e...

    YanıtlaSil
  12. Feray'cigim, cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  13. Cok tesekkurler Bercestem :)

    YanıtlaSil
  14. Cok tesekkurler Filiz'cigim, cok selam Ankara'ya...

    YanıtlaSil
  15. Sagol Zehra'cigim, cok tesekkur ediyorum.

    YanıtlaSil
  16. Sagol Balbocuklerim, cok tesekkurler..

    YanıtlaSil
  17. Aybike Hanım iadei ziyaretinize geldim,tatlınız çok güzel görünüyor elinize sağlık.
    Ben izleyici katılma butonunu göremedim üye olacaktım,sizide beklerim üyem olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  18. Aybike arkadasim benim. Demek 6 yil oldu ha? Hatirliyorum bir arkadas toplantisinda soylemistin blogunu, kurmak istedigini. O blog kuruldu, damaklarimiza lezzetler verdi.Sagol canim,guleryuzunun de cok emegi var yemeklerin tadinda. Insan, hissederek yapinca birseyi ortaya cikan da ovunc yaratiyor. Devam.. ayni guzeliklerle. Kutluyorum gecen seneler icinde

    YanıtlaSil
  19. Sagol Ugurbocegim,
    Cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  20. Canim Candanim, ne guzel yazmissin, cok tesekkur ederim, ne mutlu bana..

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel görünüyor resmini kendi sitem olan www.chat.gen.tr de yayınlasam sorun olurmu acaba ?

    YanıtlaSil
  22. Canan hanim, benim blogumun aadresini belirterek kullanabilirsiniz fotografimi, ama lutfen adres belirterek, sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Tabiki nerden aldığımı referans olarak göstereceğim.

    YanıtlaSil