Sayfalar

25 Mayıs 2011

CILEKLI TART


Tekrar tekrar her birinize merhabalar. Umarim hersey ve kerkes iyidir. Tatli yiyelim tatli konusalim diye, gecen hafta yapmis oldugum tarti koymak istedim. Daha once, burada ki hazir kek tabani ile denemistim cilekli tarti, bu kez arkadaslarimdan denedim. Biraz karisim oldu. keki, 2 sene burada, yani Amerika'da can dostlugu yaptigimiz,  Sevgili arkadasim Nuriye'den, kremasi ise Sevgili Hilal'den. Her ikinize de cok ama cok tesekkur ederim, harika tarifleriniz icin.

Kek tarifi soyle:

  • 2 cup un
  • 110 gr. yumsamis tereyagi
  • 1 yumurta
  • 1 cay bardagi pudra sekeri
  • bir cimdik tuz
  • 2 cay kasigi soguk su

Yumsayan yag ile diger malzemeler guzelce yogurulur. Bir topak yapilarak, ustu ortulu sekilde yarim saat kadar bekletilir. Daha sonra unlanmis, yaglanmis  tart kabina hamur yayilir. Kenarlari yukseltilerek, orta kismi bastirilarak  tart  kabina konulur ve de bir catal yardimiyla, orta kisminda delikler acilir ki, oratasinin kabarmamasi icin, ortasinin buyuklugu kadar  bir yagli kagit serilir ve  ustune 1 avuc kadar kuru fasulye koyup oylece pisirilir. 180 C'de 10 dakika kadar pisirilir ve sogumasi icin bir kenara konur.

Krema tarifimiz ise soyle:

  • 250 gr. sut
  • 1 yemek kadigi un
  • 1 yemek kasigi misir nisastasi
  • 1.5 kahve fincani seker
  • 1 yumurta

Malzemelerin hepsi konur ve karistirilarak, koyulasana dek pisirilir. Kremayi surekli karistirmak gerekiyor cunku cok cabuk koyulasiyor, topak topak olabilir, aman dikkat. Cok az ilinmasi beklenir ve tart kekinin uzerine yayilir, ustune ortadan ikiye bolunmus cilekler dizilir, ben orta kismina blueberry de koydum. Daha sonra jole, kutusu uzerinde ki tarife gore hazirlanir, ve bir firca yardimi ile azar azar surulur. Ben cok yer olmadigi icin boyle yaptim, yani joleyi dokmedim direkt uzerine. Biraz sogutulur, bu arada cay demlenir ve de afiyetle yenir.

Hepinize cok guzel bir hafta ve hafta sonu diliyorum, sevgi ve selamlar yolluyorum Texas'dan.



  

30 yorum:

  1. Allahım Allahım,yaz geldi ve rengarenk pastalar ortalarda kol geziyor:)Ellerinize sağlık ne güzel bir görüntü böyle..

    YanıtlaSil
  2. Canım benim ellerine sağlık tart hari
    ka öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. aybike canım ellerine sağlık.. çileğin tam da mevsimi iken..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Offf tablo gibi olmuş ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çoook güzel görünüyor Aybikecim ellerine sağlık, böyle görünce dayanamıyorum hemen kalkıp yapmak geliyor içimden ama sabretmem gerek.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Nasıl güzel ve iştah açan bir görüntü bu böyle !!!
    Kocaman bir dilim yemek istiyoruuum.
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Aybikem eline sağlık gözüm gönlüm açıldı tartını görünce.Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Aybike'cim,
    harika görünüyor ellerine sağlık.
    En sevdiğim meyveler arasındadır çilek,nasıl olursa olsun tüketirim
    yani:))))))
    Sevgiler......

    YanıtlaSil
  10. Aybikecigim...tam mevsime uygun hafif ve leziz bir pasta...nefis bir görüntü, ellerine saglik arkadasim...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Harika olmuş, ben daha çilekli bir şey yapmadım, çocuklar görmesinleer, kurtulamam dillerinden:)

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel renk cümbüşü olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. off görüntüsü muhteşem tadını hayal ediyorumda ımmhh nefistir
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  14. harika görünüyor, ellerine sağlık.
    güzel bir hafta sonu dileklerimle, sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Aybikecim çok benzer bir tarif yayınladım ben de bugün:). Yalnız benimki tart hamuru değil, tart şeklinde kek hamuruyla yapılan bir pasta oldu.
    Tartın nefis görünüyor canım, ellerine sağlık:).
    Güzel bir haftasonu diliyorum..
    Sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil
  16. Adaşcığım, muhteşem görünüyor, yaz geldi diye bağırıyor tartın. Ellerine sağlık, afiyer şeker olsun.

    YanıtlaSil
  17. Tam mevsimi, harika olmus ellerinize saglik. Uzerini jole ile kaplamak disinda baska bir alternatif olarak; kayisi ya da seftali marmelatini biraz su ile ocakta kaynamaya baslayana kadar karistirip, cay suzgecinden suzuyorum. Sonra da biraz soguyunca firca ile meyvelerin uzerine suruyorum. Boylece meyveler hem parlak bir goruntu aliyor hem de kararmiyor.

    Sevgiler,iyi bir hafta sonu diliyorum.

    Asuman

    YanıtlaSil
  18. Elinize sağlık görünümü ve lezzeti harika aynı o pastanelerde satılanlar gibi duruyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. nefis, nefis, nefis görünüyor ve çok çekici..

    YanıtlaSil
  20. Aybikecigim, Tartin cook guzel gorunuyor, super olmus, eline saglik.Eminim tadi da mis gibidir.
    Optum Canim

    YanıtlaSil
  21. Aybikecigim benden de sana selam ve sevgiler.Kendine iyi bak...Öpüyorum

    YanıtlaSil
  22. Limon cicejklerim, cok resekkur ediyoirum.

    Derya'cigim, cok sagol.

    Gulay'cigim,
    Cok sagoil.

    Anneannemin emekleri, cok selam ve sevgiler.

    Gulcan'cigim,
    Cok sagol.

    Feray'cigim,
    Cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  23. hayat Cafe,
    cok sagol.

    Pelin'cigim, cok opuyorum canim.

    Dilek'cigim,
    COk sagol.

    Zehra'cigim, cok tesekkur ediyorum.

    Narincem, COk sagol.

    Mutfak havlusu, cok sagol.

    YanıtlaSil
  24. Izgun;cugum,
    COk sagol arkadasim.

    Hatice'ciogim, cok sagol.

    Asli'cigim, ellerine saglik seninde.

    Serap'cigim, cok sagol. sen de kendine cok iyi bak.

    Canim Nuriye'm benim sagol, optummm

    Deli annem, cok sagol.

    Sevgili adasim Aybige, cok sagol.

    YanıtlaSil
  25. Atnavut cigerim, sagol.

    Ozgen'cigim cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  26. Aybiklecigim kandilin mübarek olsun...Okyanus üzeri sevgi ve selamlar yolluyorum...

    YanıtlaSil
  27. aybikecim nefis rengarenk olmuş görüntüsü.. eline sağlık
    hayırlı kandiller diliyorum
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Aybike...Regaib kandiliniz mübarek olsun..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. Yorum yazmadan geçemedim bu güzel lezzete. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  30. İzmirden sevgiler, tarifleriniz ve resimleriniz harika, bu arada hangi makinayı kullandığınızı sorabilirmiyim acaba.

    YanıtlaSil