Tekrar tekrar her birinize merhabalar. Umarim hersey ve kerkes iyidir. Tatli yiyelim tatli konusalim diye, gecen hafta yapmis oldugum tarti koymak istedim. Daha once, burada ki hazir kek tabani ile denemistim cilekli tarti, bu kez arkadaslarimdan denedim. Biraz karisim oldu. keki, 2 sene burada, yani Amerika'da can dostlugu yaptigimiz, Sevgili arkadasim Nuriye'den, kremasi ise Sevgili Hilal'den. Her ikinize de cok ama cok tesekkur ederim, harika tarifleriniz icin.
Kek tarifi soyle:
- 2 cup un
- 110 gr. yumsamis tereyagi
- 1 yumurta
- 1 cay bardagi pudra sekeri
- bir cimdik tuz
- 2 cay kasigi soguk su
Yumsayan yag ile diger malzemeler guzelce yogurulur. Bir topak yapilarak, ustu ortulu sekilde yarim saat kadar bekletilir. Daha sonra unlanmis, yaglanmis tart kabina hamur yayilir. Kenarlari yukseltilerek, orta kismi bastirilarak tart kabina konulur ve de bir catal yardimiyla, orta kisminda delikler acilir ki, oratasinin kabarmamasi icin, ortasinin buyuklugu kadar bir yagli kagit serilir ve ustune 1 avuc kadar kuru fasulye koyup oylece pisirilir. 180 C'de 10 dakika kadar pisirilir ve sogumasi icin bir kenara konur.
Krema tarifimiz ise soyle:
- 250 gr. sut
- 1 yemek kadigi un
- 1 yemek kasigi misir nisastasi
- 1.5 kahve fincani seker
- 1 yumurta
Malzemelerin hepsi konur ve karistirilarak, koyulasana dek pisirilir. Kremayi surekli karistirmak gerekiyor cunku cok cabuk koyulasiyor, topak topak olabilir, aman dikkat. Cok az ilinmasi beklenir ve tart kekinin uzerine yayilir, ustune ortadan ikiye bolunmus cilekler dizilir, ben orta kismina blueberry de koydum. Daha sonra jole, kutusu uzerinde ki tarife gore hazirlanir, ve bir firca yardimi ile azar azar surulur. Ben cok yer olmadigi icin boyle yaptim, yani joleyi dokmedim direkt uzerine. Biraz sogutulur, bu arada cay demlenir ve de afiyetle yenir.
Hepinize cok guzel bir hafta ve hafta sonu diliyorum, sevgi ve selamlar yolluyorum Texas'dan.
Allahım Allahım,yaz geldi ve rengarenk pastalar ortalarda kol geziyor:)Ellerinize sağlık ne güzel bir görüntü böyle..
YanıtlaSilCanım benim ellerine sağlık tart hari
YanıtlaSilka öpüyorum.
aybike canım ellerine sağlık.. çileğin tam da mevsimi iken..
YanıtlaSilsevgiler
Offf tablo gibi olmuş ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilharika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilÇoook güzel görünüyor Aybikecim ellerine sağlık, böyle görünce dayanamıyorum hemen kalkıp yapmak geliyor içimden ama sabretmem gerek.
YanıtlaSilSevgiler...
Nasıl güzel ve iştah açan bir görüntü bu böyle !!!
YanıtlaSilKocaman bir dilim yemek istiyoruuum.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Aybikem eline sağlık gözüm gönlüm açıldı tartını görünce.Sevgiler
YanıtlaSilAybike'cim,
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık.
En sevdiğim meyveler arasındadır çilek,nasıl olursa olsun tüketirim
yani:))))))
Sevgiler......
Aybikecigim...tam mevsime uygun hafif ve leziz bir pasta...nefis bir görüntü, ellerine saglik arkadasim...sevgilerimle
YanıtlaSilHarika olmuş, ben daha çilekli bir şey yapmadım, çocuklar görmesinleer, kurtulamam dillerinden:)
YanıtlaSilNe güzel renk cümbüşü olmuş.ellerinize sağlık.
YanıtlaSiloff görüntüsü muhteşem tadını hayal ediyorumda ımmhh nefistir
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
harika görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilgüzel bir hafta sonu dileklerimle, sevgiler...
Aybikecim çok benzer bir tarif yayınladım ben de bugün:). Yalnız benimki tart hamuru değil, tart şeklinde kek hamuruyla yapılan bir pasta oldu.
YanıtlaSilTartın nefis görünüyor canım, ellerine sağlık:).
Güzel bir haftasonu diliyorum..
Sevgiler:).
aslı
Adaşcığım, muhteşem görünüyor, yaz geldi diye bağırıyor tartın. Ellerine sağlık, afiyer şeker olsun.
YanıtlaSilTam mevsimi, harika olmus ellerinize saglik. Uzerini jole ile kaplamak disinda baska bir alternatif olarak; kayisi ya da seftali marmelatini biraz su ile ocakta kaynamaya baslayana kadar karistirip, cay suzgecinden suzuyorum. Sonra da biraz soguyunca firca ile meyvelerin uzerine suruyorum. Boylece meyveler hem parlak bir goruntu aliyor hem de kararmiyor.
YanıtlaSilSevgiler,iyi bir hafta sonu diliyorum.
Asuman
Elinize sağlık görünümü ve lezzeti harika aynı o pastanelerde satılanlar gibi duruyor sevgilerimle...
YanıtlaSilnefis, nefis, nefis görünüyor ve çok çekici..
YanıtlaSilAybikecigim, Tartin cook guzel gorunuyor, super olmus, eline saglik.Eminim tadi da mis gibidir.
YanıtlaSilOptum Canim
Aybikecigim benden de sana selam ve sevgiler.Kendine iyi bak...Öpüyorum
YanıtlaSilLimon cicejklerim, cok resekkur ediyoirum.
YanıtlaSilDerya'cigim, cok sagol.
Gulay'cigim,
Cok sagoil.
Anneannemin emekleri, cok selam ve sevgiler.
Gulcan'cigim,
Cok sagol.
Feray'cigim,
Cok tesekkurler.
hayat Cafe,
YanıtlaSilcok sagol.
Pelin'cigim, cok opuyorum canim.
Dilek'cigim,
COk sagol.
Zehra'cigim, cok tesekkur ediyorum.
Narincem, COk sagol.
Mutfak havlusu, cok sagol.
Izgun;cugum,
YanıtlaSilCOk sagol arkadasim.
Hatice'ciogim, cok sagol.
Asli'cigim, ellerine saglik seninde.
Serap'cigim, cok sagol. sen de kendine cok iyi bak.
Canim Nuriye'm benim sagol, optummm
Deli annem, cok sagol.
Sevgili adasim Aybige, cok sagol.
Atnavut cigerim, sagol.
YanıtlaSilOzgen'cigim cok tesekkurler.
Aybiklecigim kandilin mübarek olsun...Okyanus üzeri sevgi ve selamlar yolluyorum...
YanıtlaSilaybikecim nefis rengarenk olmuş görüntüsü.. eline sağlık
YanıtlaSilhayırlı kandiller diliyorum
sevgilerimle..
Sevgili Aybike...Regaib kandiliniz mübarek olsun..Sevgiler.
YanıtlaSilYorum yazmadan geçemedim bu güzel lezzete. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Sevgiler.
YanıtlaSilİzmirden sevgiler, tarifleriniz ve resimleriniz harika, bu arada hangi makinayı kullandığınızı sorabilirmiyim acaba.
YanıtlaSil