Annem buradayken, birlikte yaptigimiz o enfes tad. Hunkari tam bilemiyorum ama, biz bayilarak yedik, cok begendik. Tarifimiz biraz goz karari ama gene de yazmaya calisacagim.
Patlican ezmesi icin gerekenler:
- 3 top patlıcan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatli kaşığı tereyağı
- 2 su bardagi kadar süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 cay bardagi kadar rende kasar
Eti icin gerekenler:
- 1/2 kg. kus basi dogranmis et
- 2 diş, dogranmis sarımsak
- 1 çorba kaşığı un
- 1 iri kuru sogan
- 1 -2 adet yesil biber
- 1-2 domates
- 1 yemek kaşığı domates
- tuz
- karabiber
Oncelikle etleri cok az su ilavesi pisirin. Suyunu cekip, pistikten sonra cok az zeytin yagi ile, sogan, sarimsak, ve biberleri ekleyip soteleyin. Domates, salca, tuz ve biberini ekleyin, 1 cay bardagi kadar sicak suyu ilave edip, kisik ateste pismeye birakin.
Bu arada kozlenmis patlicanlari, guzelce ayiklayip, rondoda ezin. Bir tavada yagi eritip, unu kavurun. Patlican ezmesini ekleyin, sutu yavas yavas ilave edrken, bir taraftan da karistirin. Tuzu ekleyin. Cok kisik ateste, kasar rendesini ilave edip, bu arada karistirmaya devam edin. Begendi, sakiz gibi kivam alana dek kisik ateste karistirmaya devam edin.
Et ve begendi hazirlandiktan sonra, bir tabaga once begendiyi koyun, ortasina et soteyi yerlestirin, ve de ailenizle, keyifli bir sofrada, sevdikleriniz yaninizdayken, afiyetle yeyin:).
Hepinize cok guzel, saglikli, mutlu bir hafta diliyorum, sevgilerimi gonderiyorum.
Canım bizden de sana sevgiler, iyi haftalar.
YanıtlaSilenfes bir türk mutfağı olmuş...
emeği geçenlerin eline sağlık
NuNu
Nunu'cugum,
YanıtlaSilSagol. Simdi bastim tarifi, erkencisin anlasilan:))Siz yeni gune basliyorsunuz, biz daha pazardayiz, yarim saat var gece yarisina:))
Sevgiler..
çok güzel ve leziz bir yemek...bizde çook severek yeriz hünkar begendigi..ellerinize saglık..nefis görünüyor..sevgiler.
YanıtlaSilAybikeeeemmmmmmmmmm,
YanıtlaSilBen bu yemeği en çok da babannemden yemeğe bayılırım ve ay sonu gibi bir aksilik olmazsa İStanbul'da olacağım ve babannemden isteyeceğim :))))
Sen de süper anlatmışsın ve hakkını vermişsin doğrusu; ellerine sağlık.
Sevgiler,
Evren
Himmmm Aybikecigim en sevdigim yemeklerden biri.Ellerinize saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Himmmm Aybikecigim en sevdigim yemeklerden biri.Ellerinize saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Aybikeciğim,
YanıtlaSilBu lezzete bizim evdeki hünkarlar da bayılıyor:)
Uyarın için çok teşekkür ederim.
Sevgiler
Canım ellerine sağlık harika olmuş,mutlu haftalar sevgiler...
YanıtlaSilCanım hemşerim, hünkar beğendi tek kelimeyle muhteşem.Anneciğinin ve senin ellerinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilDenizli'den sevgiler...
AYBİKECİM MRB HARİKA GÖZÜKÜYOR YAAA BENDE DENİCEM EN KISA ZAMANDA HERKES YAPTI EE SIRA BANADA GELDİ DEMİ :))
YanıtlaSilSEVGİLER
SEVİL
Nefis bir yemek sunmuşsun yine bize canım..Elerine sağlık..Güzel bir haftanız olsun..
YanıtlaSilSevgiler..
Aybikeciğim
YanıtlaSilSeninle aynı fikirdeyim: Hünkarı bilemeyeceğim ama ben beğeniyorum bu yemeği. :))
Afiyetler olsun, ellerinize sağlık.
Sevgiler :)
Sana da iyi haftalar çalışkan arkadaşım. Yine neler becermişsin. Et yemediğim için etini yiyemem ama beğendisine bayılırım.
YanıtlaSilAnnenin ve tabiki seninde ellerinize saglik hünkarlar bile begenmis bu yemegi cok lezzetli olmustur kesin tadi
YanıtlaSilsevgiler
Tek kelimeyle nefis olmuş.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilbloğunu açar açmaz künkar beğendinin resmi kocaman olarak göze çarptı.yan koltukta oturan eşim:aaaaa o ne
YanıtlaSilben : hünkar beyendi
eşim: büyüt bakim resmi
resim büyütüldü yakından bakıldı
eşim : yarın akşam yapsana bak canım çekti
sağol aybikecim bidaha koca yanımdayken sayfana bakılmayacak:
Ben senin kadar maharetli değilim.Allahtan bunu yapabilirim.diğer yemeklerini görse yandım.
sevgiyle kal
Hunerli ellerim,
YanıtlaSilCok tesekkur ediyorum.
Evren'cigim,
Cok sagol, sevgiler.
Zehra'cigim,
Cok tesekkur ediyorum.
Pelin'cigim, sagol. Daha kimler kimler var, ben uyardim ama bakalim, sevgiler.
Derya'cigim,
Cok sagol.
Canim hemserim,
Cok ozletiyorsun kendini ama, sevgiler..
Sevil'cigim,
Cok tesekkurler, sevgi ve selamlar.
Gul'cugum,
COk tesekkur ediyorum.
Tombuk'cugum,
Cok cok tesekkurler, sevgiler.
Tijen'cigim,
Begendi zaten etsiz de guzel:))
Bahar'cigim,
Cok tesekkur ediyorum.
Sevgili Mujde,
Coik tesekkurler.
Sevgili Ceyda,
Ne sicak ve icten bir yorum, tesekkurler, sevgiler.
bende cok begendim canim :) aynen hukar gibi yani ;) ellerine saglik
YanıtlaSilAybike'ciğim,
YanıtlaSilBence Hünkar'da bu görüntüye hayır demezdi. Çok güzel, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
Aybike'cim hünkarı boşver, ben de bayıldım bu görüntüye :) ELlerinize sağlık, afiyetler olsun..
YanıtlaSilAybikecim teşekkürler tebriğin için geldim hünkar beğendiyi gördüm öğlen yemeğine yetişirmi acaba nefis olmuş çok canım çekti gerçektende eline sağlık öpüyorumm
YanıtlaSilellerinize sağlık.çok nefis gözüküyor.sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık,çok leziz görünüyor.denemeye hiç cesaret edemedim:-) ama tadı harika oluyor...afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilAybikecim hünkar beğendi çok hoş görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilhımmm cok lezzetliymiş ablacım harikasın bir turlu sana ugrayamadım okul basladı cok mu belli ediyorum :):):) ?
YanıtlaSilsevgilerim senle.. :) ikizlere selamlar :)
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR SEVGİLER
YanıtlaSilAybikecim nasıl severim bir bilsen Hünkarbeğendiyi..Bence tam ziyafet sofralık bir lezzet ..
YanıtlaSilEllerine sağlık, çok öpüyorum seni ve kuzularını..
Aybikecigim
YanıtlaSilmesajlarina donmekte cok cok gec kalmis olsam da sen hic beni mesajsiz birakmadim. cok cok tesekkur ederim. hani bu davranisindan yola cikarak senin gercek bir karagun dostu oldugunu soyleyebilirim.
Hunkar begendi ne zamandir yapmak istedigim bir lezzet. Inanir misin hic yemedigim ama lezzetli oldugundan emin oldugum ve neredeyse daha once yememis olmama ragmen canimin cektigi bir yemek.
Bildigin gibi buralarda kayik buyuklugunde patlicanlar var, dolapta da bir tanesi beni beklemekte . Neden hunkar begendiye donusmesin ? Cok tesekkurler tarif icin
Patlıcanlı lezzetlere bayılırım nefis görünüyor bu da.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAybike'ciğim,
YanıtlaSilHünkar ne bilir ağzının tadını...ben bayılırım bu güzel yemeğe.
Ellerinize sağlık
Hünkar ağzının tadını biliyormuş :) böyle nefis bir yemek sevilmez mi?
YanıtlaSilellerine sağlık,
sevgilerimle
Blogunuzu ilk gördüğümde çığlık attım ama bu kadar da olmaz diye :) ne kadar enfes görüntüler bunlar... Bir çok tarifi not aldım ve uygulayacağım. Teşekkürler.
YanıtlaSilBayıldım harika bir görüntü , ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Oldumu şimdii...::)
YanıtlaSilBayıldım bu görüntüye..
Olsada sıcacık yesem şööylee kaşarı uzasaaa..hatta ekmeğimi bansam..
Tühhh patlıcanda yokki evde.)
BEGENDIYE DAYANAMAMMMMMM:)))))
YanıtlaSildostum, sitene girmeyeli, gorusmeyeli gene dokturmussun.ne guzel yemekler cikmis firinindan, ocagindan. afiyet olsun. hunkar begendi'yi bende yapayim bugun.
YanıtlaSilopuyorum , sevgiler.