Sayfalar

01 Mart 2007

TAVUK PACASI (ARNAVUT PACASI)

Ne zamandir bu guzel tadi sizlerle paylasmak istedim , kismet bu guneymis. Bu yemek kayinvalidemin ozel yemeklerinden biridir. Biraz ugrastirici bir yemek gibi gorunse de, cok kolay hazirlanabiliyor ve bir o kadar da lezzetlidir.

  • 3-4 adet yufka, ya da 1 kutu fillo dough
  • Haslanmis ve iri iri didiklenmis 1 tavuk
  • Yufkalari yaglamak icin yeterince tereyagi, ( ben zeytin yagi kullandim).

Sosu:-----------

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kasigi un
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • 5-7 dis sarimsak
  • 1 turk kahvesi fincani sirke

  • Ayrica zeytinyaginda yakmak icin biraz kirmizi biber

Oncelikle yufkalardan birisi buyukce bir borcama butun olarak serilir ve yag ile biraz yaglanir. Diger yufkalar parcalanarak diger yaglanan yufkanin ustune konur ve onlar da yaglanir. Borek yapiyormus gibi butun yufka katlari az az yaglanir ve en ustune de en alta serilen butun yufkanin kenarlari en ustune katlanir ki duzgun olsun diye ve de dilimlere kesilir. Kesildikten sonra en ustune de yag surulerek ustu borek gibi kizarana dek 180C de firinlanir.

Bu arada sos soyle hazirlanir: yumurta, un ve yogurt bir kaba konur ve iyice karistilir, sonra ustune 3-4 kepce tavuk suyundan konur ve koyuca bir sos olana dek ocakta pisirilir. Pistikten sonra ezilen sarimsaklar, sirke ile karistirilip, sosun icine ilave edilir. Eger sos cok koyu olduysa bir iki kepce daha tavuk suyu ilave edilebilir.

Firindan cikan boregin ustune, borek sicakken soguk tavuk suyundan 4-5 kepce dokulur. Didiklenen tavuk etleri boregin ustune bolca yayilir.
Bu arada hazirlanan sos da tavuklarin ustune dokulur.
Sosun ustune de yagda kizdirlmis aci biber dokulur ve afiyetle yenir. Sos icindeki, sarimsak ve sirke miktarlariyla kendi arzunuza gore oynayabilirsiniz.
Afiyet seker olsun.

23 yorum:

  1. Yes, that is me, who are you?:))

    YanıtlaSil
  2. Aybikeciğim,böyle marifetli kayınvalideye senin gibi marifetli gelin yakışır:)))dimi ama Tavuk paçası harika görünüyor.Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar besleyici bir yemek.Büyüklerin engin yemek kültürüne bayılıyorum ben...Eline yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Aybikeciğim çok nefis görünüyor inan. Ellerine sağlık. Bir gün yapmalı.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Aybikeciğim,
    tariflerin çok güzel iyi ki eşin zorlamış da aramıza katılmışsın. yeni tarifler öğreniyoruz hepsi de birbirinden güzel. iyi bir haftasonu diliyorum. sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Aybike'cim çok lezzetli görünüyor, anlaşılan kayınvaliden çok marifetli bakalım ondan daha ne tarifler göreceğiz, ellerine sağlık, iyihaftasonları, sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Aybike,

    Sayfanı yeni keşfettim. Ne güzel hepsi de çok pratik şeyler . Tam bana göre :) Gözüme kestirdiğim bir kaç tanesini en kısa zamanda deneyeceğim insallah. Özellikle krem karameli çok beğendim. Ellerine sağlık .

    Görüşmek üzere sevgiyle ve sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Aybike ;
    oldukça iştah açıcı bir yemek...nefis görünüyor...kayınvaliden nereli merak ettim :) onun tariflerini uyguluyorsun sık sık...oldukça becerekli bir kadın olsa gerek...şanslısın ;) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Aybike Hanım,

    Çok güzel görünüyor ilk fırsatta deniyecem.Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Hayat'cim ,

    Sagol ne guzel seyler soylemissin, insani yureklendiriyorsun, birseyler yapmaya calisiyorum.
    Cok tesekkurler.
    Sevgiler


    Hulya'cim,

    Gercekten oyle, cok tesekkur ederim.
    Sevgiler


    Sevgili Rabia'cim,

    Tesekkurler, evet cok lezizdi.
    Sevgiler


    Sevgili Sevda'cim,

    Cok tesekkur ederim guzel sozlerine, begeniyorsaniz ne mutlu bana.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ebru'cum,

    Biz aile olarak o kadar sansliyiz ki her bakimdan, bir de aile de kadin erkek, herkes cok marifetlidir. Onlardan ogrendiklerimi firsat bukldukca paylasacagim.
    Sevgiler


    Sevgili Ozlem,

    Ziyaretine cok tesekkurler, her zaman beklerim.
    Sevgiler

    Nilay'cim,

    Tesekkurler, kayinvalidem Bursa'lidir.Ve cok guzel tarifleri vardir.
    Selamlar

    Sevgili Zerrin,
    Cok tesekkurler, her zaman beklerim.

    Sevgili blog dostlarim, hepinize saglikli, mutlu ve guzel hafta sonlari diliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Aybike Cok tesekkur ederim Yol bitiyor ama pasaport kuyrugu cok uzun geliyor :) Darisi basina
    Sayfani ve tarifleri cok begendim Hoscakal Yeliz ( filizin Mutfagi )

    YanıtlaSil
  13. neler var neler

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Yeliz,
    Cok sevindim gelmenize. Peki donus ne zamana? Biz daha 30 mayista Turkiye'deyiz hayirlisiyla.
    Sayfam icin soylediklerin de ayrica cok tesekkurler, her zaman beklerim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Aynur'cum, sagol begendiysen.
    Sevgiler ve iyi hafta sonlari.

    YanıtlaSil
  16. Ben bunun değişik bir versiyonunu biliyordum ama bu daha güzelmiş. Ellerine sağlık. Afiyet olsun nefis de görünüyor yaa :))

    YanıtlaSil
  17. merhaba, aybikeciğim... Şahane olmuş bu tarifler...
    ellerine sağlık. Uzun zamandır krem karamel tarifi arıyorum. Bu tarifi denemeliyim...

    SImsıcak sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Aybike'cigim, cok guzel bir tarif. Ellerine saglik, sevgilerle,

    YanıtlaSil
  19. Görüntü muhteşem eminim tadı da öyledir.Ellerinize sağlık.
    www.beyhan.ile.biz

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Kamis,
    Cok tesekkurler.
    Sevgiler


    Zerrin'cim ,
    Krem karamael gercekten harika oluyor, tavsiye ederim, Hulya'da denemis cok begenmis. Sevgiler

    Tuba'cim sagol, tesekkurler.
    Sevgiler

    Sevgili Beyhan cok tesekkur ederim gorusmek uzere. Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Aybike, denedim :))) Bakalım olmuşmu ? Biz çok beğendik. Tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  22. Zerrin'cim afiyet olsun, hemen gelip baktim cok guzel olmus ellerinize saglik.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil