Sayfalar

01 Ekim 2013

ISLIM KEBABI





Hep yapmak istedigim bir tarifti, bu yaz annem yaparken iyice ogrendim, istedim ki onun tarifi olsun :) bu arada kimse duymasin ama, Turkiye'den geleli henuz4-5 hafta olmusken, nasil ozledim ailemi, sevdiklerimi bir bilseniz. Gitmeyince olmuyor, gidip donunce faha feci, bilemedim ne yapmak gerektigini. Ama hep diyorum ki, saglik olsun, allahim boyle ayrilik versin. Neyse tarifimize gelelim. :(

Patlicanin her turunu, ama gercekten her turunu cok severim, bu kebabi daha da baska. Tek kelime ile nefis bir yemek bence, tarifimiz soyle:

  • 1 kg. patlican

  • 1/2 kg. kiyma
  • 1 yumurta
  • 1 kuru sogan
  • kimyon, karabiber, kirmizi biber, tuz,kekik
  • 1dilim ekmek ici
  • 1 domates

Sos icin:

  •  2-3 domates
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • yeterince zeytinyagi
  • 1 dis sarimsak

Patlıcanların kabuklarının alacali soyup,  tuzlu suda bekletin. Patlicanlari hafifce kurulayin. Sonra uzunlamasina serit gibi kesin.

Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte malzemelerini, 1 domatesi de rendeleyerek karıştırıp yoğurun. Harçtan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Teflon bir tavada, cok az zeytinyaginda hafifce arkali onlu kizartin. Patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.

Derin bir borcamda, 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Üzerine 1 domates dilimi, vebir parca da biber yerleştirip kürdan batırın ve patlicanli koftelerin uzerine, 1-2 parmak kadar su ekleyin ve 200C'de ki firinda pişirin.

Sosu için, domatesleri  rendeleyin. Biraz zeytinyaginda, salcalari ve sarimsak rendesini de ekleyip, hafifce kaynatin. Firindan cikan kofteleri tabaga alin, uzerine hazirlamis oldugunuz salcali, domatesli sosu dokup, afiyetle yeyin.

Cok selam ve sevgiler her birinize, agiz tadiniz boulmadan, mutluluk ve saglikla.

12 yorum:

  1. Of canım nasıl çekti şimdi, sağol Aybike, bir gün denerim bunu :)

    -selim

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetlidir parça kuşbaşıylada yapılır. Yanına pilav cacık:) daha kahvaltı yapmadım bu saatte ağzımın suları aktı:)

    YanıtlaSil
  3. bayılırım süper görünüyor
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bu kebapta sevilir ama,hemde çoook:)
    Ellerine sağlık,nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ merhaba Aybike hanım.ellerınıze sağlık.tarıflerınızı takıpcısıyım.sayfama ekledim.bende beklerım sayfama.sevgılerımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Aybike'cim ellerine sağlık, hasret zor tabii. Mutlu bayramlar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Balbocugum, cok sagol canim.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Meliha ve Pinar, cok tesekkurler, ugrayacagim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Narincem, sagol canim, ben de tekrar kutlarim gecmis bayramini.

    Inci, cok tesekkurler.

    YanıtlaSil