Hep yapmak istedigim bir tarifti, bu yaz annem yaparken iyice ogrendim, istedim ki onun tarifi olsun :) bu arada kimse duymasin ama, Turkiye'den geleli henuz4-5 hafta olmusken, nasil ozledim ailemi, sevdiklerimi bir bilseniz. Gitmeyince olmuyor, gidip donunce faha feci, bilemedim ne yapmak gerektigini. Ama hep diyorum ki, saglik olsun, allahim boyle ayrilik versin. Neyse tarifimize gelelim. :(
Patlicanin her turunu, ama gercekten her turunu cok severim, bu kebabi daha da baska. Tek kelime ile nefis bir yemek bence, tarifimiz soyle:
- 1 kg. patlican
- 1/2 kg. kiyma
- 1 yumurta
- 1 kuru sogan
- kimyon, karabiber, kirmizi biber, tuz,kekik
- 1dilim ekmek ici
- 1 domates
Sos icin:
- 2-3 domates
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- yeterince zeytinyagi
- 1 dis sarimsak
Patlıcanların kabuklarının alacali soyup, tuzlu suda bekletin. Patlicanlari hafifce kurulayin. Sonra uzunlamasina serit gibi kesin.
Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte malzemelerini, 1 domatesi de rendeleyerek karıştırıp yoğurun. Harçtan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Teflon bir tavada, cok az zeytinyaginda hafifce arkali onlu kizartin. Patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
Derin bir borcamda, 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Üzerine 1 domates dilimi, vebir parca da biber yerleştirip kürdan batırın ve patlicanli koftelerin uzerine, 1-2 parmak kadar su ekleyin ve 200C'de ki firinda pişirin.
Sosu için, domatesleri rendeleyin. Biraz zeytinyaginda, salcalari ve sarimsak rendesini de ekleyip, hafifce kaynatin. Firindan cikan kofteleri tabaga alin, uzerine hazirlamis oldugunuz salcali, domatesli sosu dokup, afiyetle yeyin.
Cok selam ve sevgiler her birinize, agiz tadiniz boulmadan, mutluluk ve saglikla.
Of canım nasıl çekti şimdi, sağol Aybike, bir gün denerim bunu :)
YanıtlaSil-selim
Çok lezzetlidir parça kuşbaşıylada yapılır. Yanına pilav cacık:) daha kahvaltı yapmadım bu saatte ağzımın suları aktı:)
YanıtlaSilbayılırım süper görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık
Bu kebapta sevilir ama,hemde çoook:)
YanıtlaSilEllerine sağlık,nefiss görünüyor.
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ merhaba Aybike hanım.ellerınıze sağlık.tarıflerınızı takıpcısıyım.sayfama ekledim.bende beklerım sayfama.sevgılerımı bırakıyorum.
YanıtlaSilAybike'cim ellerine sağlık, hasret zor tabii. Mutlu bayramlar dilerim.
YanıtlaSilÇok güzel bir yemek
YanıtlaSilSevgili Balbocugum, cok sagol canim.
YanıtlaSilHande'cigim sagol.
YanıtlaSilHande'cigim sagol.
YanıtlaSilSevgili Meliha ve Pinar, cok tesekkurler, ugrayacagim, sevgiler.
YanıtlaSilNarincem, sagol canim, ben de tekrar kutlarim gecmis bayramini.
YanıtlaSilInci, cok tesekkurler.